A várúr könyvkritika

HWSW: Játéktervező képzést indít a BME

Két féléves képzést indít a BME, összefogásban a hazai szakma neves képviselőivel. A programban neves hazai szakemberek tartanak majd előadást, a képzés ennek megfelelően a gyakorlati oktatásra fókuszál, írja a HWSW.

A Ubisoft nem butítja le többé a grafikát

A francia kiadót az elmúlt években számos kritika érte, mivel a Watch Dogs és az Assassin's Creed: Unity grafikája közel sem volt olyan, mint a megjelenés előtti kedvcsinálókon. A Ubisoft ezen szeretne változtatni.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét sem lesz sokkal jobb az előzőnél, de egy nagyobb cím azért akad a napokban: hosszas várakozás után végre az új generációs konzolokra is átvándorol a Codemasters F1-sorozata.

Steve Austin a WWE 2K16 borítóján

Stone Coldnak is becézett Steve Austin feszít a WWE 2K16 borítóján. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az úriember uszkve tíz éve szakított a pankrációval, s azóta "színészi" karrierjét egyengeti. Sebaj.

Metal Gear Solid V - itt az alternatív E3-as demó

Hideo Kojima tegnap a Twitteren erősítette meg, hogy a mai napon mutatkozik be a Metal Gear Solid V E3-as bemutatójának alternatív változata. A küldetés ismerős lesz, de ezúttal mások a feltételek és az útvonalak is.

Red Ash - még egy cím, amit a Mega Man ihletett

Új Kickstarter-projektet indított Keiji Inafune csapata, a Comcept. A Red Asht - hasonlóan a Mighty No. 9-hez - szintén a Mega Man szellemi örökösének szánják. A játékra 800 ezer dollárt kérnek.

A Burnout Paradise is játszható lesz Xbox One-on?

A Criterion Games a Twitteren erősítette meg, hogy jelenleg is tárgyalnak a Microsofttal arról, hogy a Burnout Paradise Xbox One-on is játszható legyen a visszafelé kompatibilitás segítségével.

Brit toplista: még mindig Batman a nyerő

Botrányok ide vagy oda, a Batman: Arkham-trilógiát lezáró harmadik felvonás továbbra is letaszíthatatlan az Egyesült Királyság eladási listájának éléről. A dobogó másik két fokán is ismerős játékok foglalnak helyet.

Fél óra a Resident Evil Zero HD Remasterrel

A Capcom most hosszabban is bemutatta a Resident Evil Zero felújított a változatát. Mint ismert, az első rész átdolgozott kiadása hatalmas siker lett, így a japánok a "nulladik" epizóddal folytatják a hagyományt.

A várúr könyvkritika

Vaelin már felnőtt, de az Egységes Királyságot ismét veszély fenyegeti. Az északi rabszolgatartók a birodalom leigázásán fáradoznak, az uralkodó hősünket bízza meg a határ védelmével, és újra hallgatnia kell a vér énekére.

Befutott a Minecraft: Story Mode első trailere

Az ígéreteknek megfelelően megérkeztek az első információk a Telltale-féle Minecraft: Story Mode-ról. A Mineconon emellett megosztották velünk az első trailert is a játékból.

Advanced Warfare - megérkezett a Supremacy DLC

Lejárt a Call of Duty: Advanced Warfare legújabb DLC-jének, a Supremacy-nek az egy hónapos exkluzivitása, így a mai napon már PC-n és PlayStation 4-en is beszerezhető a legutóbbi Call of Duty új bővítménye.

MGSV - videón a spéci PS4 és a speciális kiadvány

A Konami ha nehezen is, de átvészelte a Kojimával kapcsolatos balhéját, így most már teljes erőbedobással a szeptemberre datált Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megjelenésére tudnak koncentrálni.

Új előzetest kapott a Trials Fusion DLC-je

Az E3-on jelentette be a Ubisoft, hogy új DLC érkezik a Trials Fusionhöz, mely az Awesome Level MAX címet kapta. Emellett egy új kiadás is megjelenik majd a játékból, melyben az összes eddigi DLC helyet kapott.

Fallout 4 - csak előrendelőknek jár a Fallout 3

Az idei E3-on jelentette be a Bethesda, hogy mindazok, akik beszerzik a Fallout 4 Xbox One-os változatát, ingyen hozzájutnak a sorozat harmadik részéhez is. Nos, a kiadó egy friss blogbejegyzésben kicsit pontosított az ügyben.

FIFA 16 - Messi és a trükkjei

Lionel Messi is besegít a FIFA 16 motion capture munkálataiba, így biztosra vehető, hogy az ingame alteregója ugyanúgy mozog majd, mint a valóságban. Emellett szó lesz az új labdakezelési módszerről is.

Call of Duty - jöhetnek a remake-ek?

Nagyon úgy néz ki, hogy az Activision a Call of Duty-széria újrahasznosításával száll be az egyre jobban előtérbe kerülő remake-őrületbe. Ti legszívesebben melyik epizóddal játszanátok újra?

Női rendezőt kap a Tomb Raider reboot?

Nagyon úgy néz ki, hogy lassan Hollywoodot is utoléri a játékiparban egyre inkább hangsúlyosabb feminista-láz. A HeroicHollywood ugyanis most arról ír, a Tomb Raider reboot amazon hősnője mellett a rendező is hölgy lehet.

Itt van a PlayStation Plus júliusi kínálata

Hónapról hónapra ádáz versengés zajlik a Games with Gold és a PlayStation Plus havonta érkező kínálatai között. Nagyon úgy néz ki, hogy ezt a hónapot egyértelműen az Xbox One és Xbox 360 ingyen játékai nyerték.

8 millió eladott példánynál jár a Dark Souls-sorozat

Egy From Software-előadás diájából derült ki, hogy közel nyolcmillió eladott példánynál jár a Dark Souls-sorozat. A számok szerint az eladások többsége az első résznek köszönhető.

GC 2015: Megvan a Microsoft-konferencia időpontja

A Microsoft az ígéretei szerint ütős felhozatallal készül a Gamescomra, sőt több olyan játékot is bemutat majd Kölnben, aminek az E3-on már nem jutott hely. Tessék elővenni a naptárat!

Megvan az új King's Quest dátuma

Az ötrészesre tervezett King's Quest első epizódja július végén startol el. A The Odd Gentleman csapata támasztja fel a Sierra klasszikus kalandjátékát, amelyről most egy új előzetes is befutott.

Törtetők filmkritika

Az HBO egyik legjobb és legsikeresebb sorozata a nagy vásznon folytatódik. Vince, Eric, Turtle, Drama és Ari visszatér, de sajnos nincs benne sok köszönet. A filmet nem csak a szinkron, de a rossz forgatókönyv is tönkrevágja.

Minecraft: Story Mode - a hétvégén új infók jönnek

Tavaly decemberben jelentette be a Telltale, hogy egy epizodikus kalandjátékot készít a Minecraft alapján. Még nem sok konkrétumot tudunk a Minecraft: Story Mode-ról, ám a hétvégén Mineconon mindez megváltozik.

Brit toplista: a Batman az év legjobbja eddig

Remekül rajtolt az Egyesült Királyságban a Batman: Arkham Knight, a brit toplista összeállítói szerint a játék "kényelmesen" nyomta le a The Witcher 3: Wild Hunt első heti eredményeit.