DC Universe Online teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. február 6.
  • dc universe online, playstation 3, teszt
Link másolása
Nem igazán mondhatjuk azt mi, konzolosok, hogy úgy komolyabban el lennénk látva MMO játékokkal. Eljött hát a nagy nap, amikor mi is belevetődhetünk az életlopó, kapcsolatpusztító, munkanélküliséget okozó élvezetek tengerébe. Milyen környezet is lehetne ennél tökéletesebb erre a célra, mint a nem véletlenül legendás DC-képregények világa…

Bevallom, az ismerkedésem ezzel a játékkal nem indult túlságosan felhőtlenül. Az egész azzal kezdődött, hogy egy nehéz nap után leültem, hogy belevessem magam a tömör gyönyörnek hitt kalandokba, és a PS3 azzal fogadott, hogy nincsen elég helyem a vinyón. Persze azt nem írta ki, hogy mégis mennyire lenne szükségem, így felszabadítottam 28 gigát. Végül kiderült, hogy csak kettő gigantikus byte választott el az üdvösségtől. Legalábbis azt hittem. Ugyanis megindult az installálás csodálatos folyamata, melyet ezen a konzolon annyira imádok, s durván egy óra után felvarázsolt nekem 12 gigát a gépre, miután kiírta, hogy ne aggódjak, ne legyek ideges, a nehezén már túl vagyok, már csak 2,5 giga hiányzik. Na, ez a kis maradék még közel két órán keresztül tartott. 
 

A horrorisztikus, emberpróbáló és személyiséget formáló install után viszont egy rendkívül ütős, látványos és rettenetesen hangulatos bevezető animáció fogad minket, ami rögtön elfeledteti velünk minden traumánkat. Azonnal jobb kedvre derültem és vetettem végre bele magam az élvezetekbe. Miután kézbe kapjuk az irányítást, egy alaposan kidolgozott és sok-sok lehetőséggel kecsegtető karaktergenerálással fogunk találkozni. 
 

Ezen belül a külsőségekkel viszonylag kevesebb, viszont a képességekkel kapcsolatban rengeteg lehetőség áll majd a rendelkezésünkre. A türelmetlenebb fajták persze előre elmentett, eredetileg „létező” szuperhősök tulajdonságait is ki tudják választani, de én erőteljesen a custom lehetőségeket ajánlanám. Ezek után már nem is lesz más dolgunk, mint kiválasztani mentorunkat, Batmant, Supermant, vagy Wonderwomant, és már indulhat is a kaland.
 

Az rögtön ki fog derülni, hogy a DC Universe mindennek nevezhető, de unalmasnak éppen nem; én személy szerint gyakran el is felejtettem, hogy tulajdonképpen egy MMO-val játszom. Rendkívül tartalmas, összetett harcrendszer és kényelmes irányítás jellemzi a játékot, leginkább olyan érzésünk lesz, mintha egy döbbenetesen hatalmas sandbox címmel lenne dolgunk. Küldetések akadnak dögivel, ez nem kérdéses; magunk választhatunk, hogy a dungeon-ökban való tápolást, a gyűjtögetést, a versengést, vagy éppenséggel más játékosok mészárlását tartjuk-e fontosabbnak. 
 

A játék szabadságérzés-faktora rendkívül magas, köszönhető ez a szuperképességek sokaságának, például a repülésnek. A városok nagyon szépen és alaposan kidolgozottak, a bennük mozgó lények és játékosok viszont kevésbé. Az élvezetes és jópofa harcolgatás közben időnként azért zavaró lesz az a furcsán darabos mozgás, ami jellemzi az egész játékot, amin a gyakran jelentkező lagolás sem fog igazán segíteni.
 

Karakterünk túlságosan gyorsan fejlődik, amit eleinte természetesen élvezni fogunk, de a későbbiekben viszont elkeserítő lesz, s felmerül a kérdés: akkor most hova tovább? Ne felejtsük el, hogy ez a játék egy MMO, az lenne a lényege, hogy az első ingyenes hónap után is folyamatosan megvásároljuk a havi díjat, mivel nem bírunk tovább létezni nélküle. Sajnos úgy érzem, hogy erre nem kerül majd sor, s ezt a hamar ismétlődő, leginkább csak gyakásra menő, tápoló küldetéseknek, a túlságosan gyors fejlődésnek, a kellemetlen laggolásnak és a másokkal való - PS3-on egyébként gyakran jelentkező - recsegő-ropogó használhatatlan kommunikációnak tudhatjuk be.
 

Ha ez életed első MMO játéka, ha nem próbáltál még olyan legendás címeket, mint mondjuk a World of Warcraft, akkor könnyen lehet, hogy teljesen elvarázsol és magával ragad ez a cím. Hiszen a hatalmas szabadságérzet, a rendkívül hangulatos és szépen megrajzolt, képregényszerű átvezetők, a jól kidolgozott és leginkább egy akciójátékra emlékeztető harc- és fejlődésrendszer hosszú időre le tudja kötni az embert, akárcsak a rengeteg küldetés vagy a másokkal való versengés és csatározás. 
 
Viszont a legtöbbeket nem fogja egy hónapnál tovább a TV elé kötni. Nem tudom, hogy a nagy számban beígért DLC-k milyen formában fognak jelentkezni, de ha még azokért is fizetnünk kell, akkor bizony könnyen lehet, hogy a süllyesztőbe fog kerülni ez az eleinte szép mutatókkal rendelkező szuperhősös MMO. Ami valljuk be, nagy kár lenne, hiszen ezek után lehet nem fognak már nekünk MMO-t csinálni, elképzelhető, hogy ez valahogy nem a mi műfajunk… nem konzolra találták ki.

20.
20.
balu999
Rendkívül unalmas.Szinte az összes küldi:ölj meg x-t ebből vagy gyűjts össze y-t abból.
Ennyi.
19.
19.
villa
sziasztok én nekem lejőtt a játék sikerült minden a regisztrácio meg stb de most bejőtt a játéknak a kezdő oldala,és a jobb felső sarokban tőlt még valamit 5.5 gb-ről kezdte és gondolom nem áll meg a feltüntetett 12,5 gb nél....ez most akkor micsoda kissé bizonytalan vagyok ha tud valaki segitsen :thx
18.
18.
puli2221
#1: Akkor szerencsére ez átlagos dolog,nekem egész este töltötte és most vagyok 11.2 GB-nál a 14.6 GB-ból.
17.
17.
Ca$h
#16: Köszönöm, köszönöm! :)
16.
16.
Beau
Jó teszt lett. Ez a 7 pont ideális.
13.
13.
Adamknight
#12: Ha a főoldalról nem tudod leszedni keresd meg fleplanet-en vagy más oldalakon. Én úgy szedtem le.
12.
12.
nero66
#5,6: A Champions Online-t !!!!!!
11.
11.
nero66
#5,6: Nektek mennyi idő alatt jött le???? Mert nekem nem akarja letölteni....
10.
10.
renato999
#8: Én a D2D angol oldalán vettem meg mert ott majdnem 3000ft al olcsóbb mint a Steam en (ez egy havi előfizetés) !Ha megveszed ne felejtsd el Verifikálni az email-ed mert addig nem kapod meg a CD kulcsot stb !
9.
9.
rowley
#8: steamről letöltöd 50 euróért vagy több, aztán fizetheted a havidíjat:)
8.
8.
latyaa
Ezt nem lehet letölteni valahonan? ugyértem hogy nem warezosan ől mint gates of andaront vagy ezt csak dobozosan adják?
7.
7.
Hardy
6.
6.
rowley
#5: Én is maradok a Champions Online-nál.. ingyenes+ karakter generáló rész irtózatosan kreatív + ugyebár ingyenes:D nekem is az jön be jobban. Ez túl konzolos lett.
5.
5.
Darox
én szerintem maradok a Champions Online-nál ha szuperhősözni akarok, főleg most hogy free2play lett
4.
4.
Skyrocker1
#3: Márt megjelent PC csak X-Box-ra nincs ,meg abba sem vagyok biztos hogy támogatja a MAC-t.
3.
3.
koopasz
Hello, én szeretném kérdezni, hogy majd ki jön Pc-re is vagy csak marad Ps3?
2.
2.
renato999
Én PC-n tolom nekem nagyon bejött,sokszor tényleg unalmas, de ha mondjuk az egyik hősnek a páncélját akarnád megszerezni ahhoz elég sokat kell PVP-zni, hogy legyen elég Markod, szóval azzal tovább tudja húzni a játékidőt !
1.
1.
Skyrocker1
Grat Jó lett a cikk.Bár én majdnem kidobtam az ablakon mire fel Installált.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...