LEGO Pirates of the Caribbean teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. május 26.
  • lego, pirates of the caribbean, teszt, x360
Link másolása
2005-ben az Eidos gondozásában indult el a legenda, melyen azóta már rengeteg kis lurkó felcseperedett, és a legjobb az egészben, hogy eme folyamat közben a szülőknek se kellett ásítva asszisztálni az eseményekhez. Itt van az újabb fejezet, mégpedig a Karib-tengeri kalózok formájában, lássuk hát, mekkora sikerre számíthatunk.

Rögtön, ahogyan nekikezdünk a játéknak, az a kérdés fog megfogalmazódni bennünk, hogy mire fel kellett ilyen sokáig várni, hiszen a történet alapjául szolgáló eredeti mozifilmek olyannak tűnnek, mintha mindig is erre a célra lettek volna kitalálva. A szokásosan egyszerű, bugyuta és egyben bájos prezentáció, cuki motyogásokkal végigkísérve, ritka kellemes szórakozásban és nevetgélésben részesíti majd a kedves játékosokat. A kicsit agresszívebb jeleneteket is remekül megoldották a készítők, hiszen nem az lenne a cél, hogy gyermekünkből pszichopata gyilkost faragjunk, ugyebár.


Prezentáció terén a cím hozza a szokásos stabilan közepes színvonalat, nem célja felvenni a versenyt egy Crysis 2-vel vagy egy L.A. Noire-ral, de éppen eléggé szép ahhoz, hogy időnként leessen az állunk tőle. Hiszen a csodálatos karibi térségekben játszódó történet, a növényzet, az örökké sütő nap és persze a tenger látványa rendkívül kellemes hatással van az idegrendszerünkre. De nem csak a grafika terén leszünk megelégedve, hiszen visszaköszönnek az eredeti, Hans Zimmer által komponált mesterien tökéletes filmes motívumok, melyektől garantáltan meg fognak jelenni testünkön azok a bizonyos libabőrök, azokból is persze a kellemes borzongást okozóak.


Szóval a megvalósításra nem sok panaszunk lehet, hiszen a LEGO sorozat legújabb része a Harry Potter óta nem érezte még ennyire elemében magát. A főszereplőket félelmetesen élethűen valósították meg, Jack Sparrow külseje és mozgása például olyan szinten hasonlít az eredetire, hogy már csak ezért érdemes egy próbát tenni a játékkal. Ahogyan az lenni szokott, ismét nagy számban jelentkező szereplőkkel lesz dolgunk egyszerre, és ezúttal is nagy szerep jut majd a csapatjátéknak. Minden karakternek megvannak a speciális képességei, melyek egyrészt a továbbjutáshoz lesznek szükségesek, másrészt pedig remek lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy akár újrajátszunk egy-egy pályaszakaszt. Kedvencem ismételten Jack lesz, akinek a kincset kereső iránytűjével (tudjátok, ami megmutatja szíve leghőbb vágyát) kereshetjük meg a rejtett dolgok legtöbbjét.


Felfedezni- és gyűjtögetnivalóban sem lesz hiány, hiszen egyszerre olyan rengeteg teljesítenivaló akad majd, amit az első végigjátszás során szinte lehetetlen teljesíteni. Ugyanez mondható a szétcsapkodható tárgyakra is, ugyanis tulajdonképpen szinte az egész pályát le tudjuk bontani, ha esetlegesen szűkölködnénk a LEGO darabkákban. A logikai feladványok hozzák a megszokott minőséget, nehézségi skálájuk a röhejesen egyszerűtől a szinte zseni szintet követelőig terjednek, még felnőtt fejjel is komolyan le tud izzadni az agyunk egy-egy megoldásnak a keresése közben. Persze nem szabad megfeledkezni a gyermeki agy csodálatos tisztaságáról, mely sokszor többre képes a miénknél.


Feketeleves

Igaz, a négy mozifilmet átkaroló játékmenet remek szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de sajnálatos módon „nem minden arany, ami fénylik” alapon ezúttal is meglesznek azok a betegségei a játéknak, amik eddig is jellemzőek volt a sorozatra. Ilyen az online játék hiánya, ami fájó pont lehet a rajongók számára, hiszen nem biztos, hogy csak szűk családi körben szeretnénk élvezni a játék örömeit. Ilyenek a fix kamerából adódó időnkénti kellemetlenségek is, amik főleg szűk helyeken fognak jelentkezni ( pl. a túlságosan gyakran előforduló hajófedélzeten). Nagyon úgy tűnik, hogy a rettenetesen buta AI-n – legyen szó ellenfelekről vagy a társainkról – az első rész óta nem javítottak semmit. Végül pedig meg kell említeni, hogy a történet nagyon zavaros lesz annak, aki nem látta a mozikat, tekintettel arra, hogy a filmek már önmagukban is eléggé nehezen kibogozhatóak voltak, főleg így, hogy csak motyogásokkal fogunk találkozni.


Ahogyan az a sorozatra jellemző, ezúttal is akadnak majd bőven pozitív és negatív vonatkozásai a játékélménynek, egyelőre úgy tűnik, hogy a zseniálisra sikeredett LEGO Harry Pottert nem tudták ledönteni a trónról, de ezúttal azért már eléggé közel voltak a sikerhez. Mindezek ellenére a LEGO kalózkodás jó móka a kicsiknek és közben a szüleinek is, nem szabad elfelejteni, hogy hálásak lehetünk ezekért a címekért, mert legalább elvonjuk a gyerekeink figyelmét, és talán nem lesz kedvük stikában a CoD-dal nyomulni…

27.
27.
Ares
Én szerintem nem lesz rossz. Egyébként gratulálok a teszt írójának, Ca$h-nek. A testvéremmel végigvittük a Lego SW 1-et, és a 2-t is. + a Lego Bat Man-t, és a Lego Indiana Jones-t sem hagytuk ki. Remélem majd erre is lesz lehetőség, hogy végigjátsszuk.
26.
26.
AssaX
WoW egyet értek a lego Star Wars után ez mar tényleg csak copy vagy ha úgy tetszik róka bőr. Amúgy a film zseniális !
25.
25.
Samu
#6: Hát persze... XD
Jó a teszte,nemsoká neki is kezdünk párommal,remélem.Eddig mind bejött,pedig a sztorivilágon kivül nemsokminden változik bennük.Kellenek az ilyen játékok a kis bugyuta poénjaival együtt!Kösz!
24.
24.
Józsi_Doe
#21: Az első rész zenéjét szerezte Badelt, a többiét Zimmer.
23.
23.
Lordnekroseth
22.
22.
Sarkadi
Hangulatos "kis" játék lett,jókat lehet rajta röhögni és közben még élvezed is,a remek zenei aláfestésekről már nem is beszélve,de 7.5-nél nem kapna tőlem sem többet! :)
21.
21.
rocsikzolee
Jó teszt, én azért hozzátenném, hogy nem csak Zimmer érdeme a zene, hanem Klaus Badelté is, az első rész, ha jól tudom, akkor teljesen az ő munkássága.
20.
20.
gamerman15
jó játék csak nem tom mért nem megy pedig csont nélkül menne.mert elindítom csak ha új jáékot akarok kezdeni akkor hibát észlel a windows. Sajnos :(
19.
19.
Garfartix
Jó cikk lett.

A negatívumokkal nem értek igazán egyet. A fix kamera pl. egyáltalán nem zavart, egy LEGO játékba meg szerintem felesleges az online (még). Ami viszont tényleg zavaró, hogy sokszor fogalmam sem volt, hogy mi történik, ezért gyors végig kellett néznem mind a 4 filmet, hogy értsem az egészet. A hülye AI-ról nem is beszélve. Amikor Davy Jones-tól kellett megszerezni a kulcsot, ráálltam a kék kockára, a gép társ meg fogta magát, és ő is odaugrott, ahova én... 20 percet szarakodtam, mire sikerült.
18.
18.
Mathia$
#17: fenébe, ezt a Ninja Gaiden hírhez akartam, de ide vándorolt a HSZ :D
16.
16.
bsg09
Ebből a játékból jobban megértettem a sztorit mint a filmekből... Bár tegyük hozzá, így sincs sok értelme :D
15.
15.
Józsi_Doe
Nehezen kibogozható filmek? WTF? Egyedül a harmadik részben volt némi nehezen érthetőség de az sem a bonyolultság, hanem a szarul megírt sztori miatt.

A játék jó lenne, ha nem lennének többperces töltési idők és olyan sok keskeny pallós + ugrálós rész amit a kameranézet miatt elég idegesítő végigvinni.
14.
14.
Klaymen
de most itt szídtok mindent hogy copy... ha minden Lego ugyanolyan, akkor hogy lenne a Star Wars jobb? xD
13.
13.
wildláma
szerintem ez van olyan jó, ha nem jobb mint a lego sw.
10.
10.
kicsi_don
Sziasztok!

ne ide vág, de itt volt az utolsó hozzászólás.
a ps3-hoz nem lehet bármilyen usb-s fejhallgatót csatlakoztatni?
játék közben szeretném használni, de semmi hangja nincs...
9.
9.
Maxxer
Lego Star Wars 1-2 + Batman óta ,ez tetszik a legjobban még. Szerintem igencsak hangulatos ,meg néha amiket megépitünk ,és használunk :D Asszony ,lesett hülyén mikor mondtam ,hogy próbáljuk meg 2.-en .kipróbálta, ... hát sírás lett belőle szinte:D annyira élvezte a vicceket benne ,meg úgy az egészet:D
8.
8.
mohaneji
#7: Teljességgel 1et értek. Ezzel is el lehet gémelni de a lego star wars mindent vitt. Bár ebben az is szerepet játszik h a star wars univerzumban ellehet mélyedni a karib térség mókás kalózai viszont nem annyira magávalragadók.
7.
7.
Sun9us
Lehet, hogy most leharapjátok a fejem, de nem unják még? (Na jó a Sims és 6000 kiegészítője után nem csodálkozom semmin.) A Lego Star Wars széria zseniális volt, végignyomtam mind, de a további részek, nekem már csak copy/paste rókabőr játékok voltak. Lehet, hogy a kicsik megeszik, de én már nem.
6.
6.
Klaymen
kivittem 100 %ra...+ minden achivements
5.
5.
hakydakillah
Én már írtam erről valahol, hogy nagyon tetszik. Nem érdekel, hogy vénülő fejjel ilyennel is játszok, mert néha kell a kikapcsolódás a sok GOW után. Tetszenek a filmekből kicsórt zenét, hangulat, grafika, hogy újra élhetem a story-t, természetesen a vicces oldaláról. Néha annyira gagyik a viccek, de mégis hangosan nevetek rajtuk, hát az mekkora volt, mikor a csávót mindennel dobálták, kezdve csak almával, a végén meg egy malacot is neki akartak vágni, és azok a pofák :-D

Ahhoz képest, hogy Lego, volt egy pont, amikor megakadtam, még az első résznél, a szigeten, nem volt meg az utolsó szett faanyag.. :-D

PS: amúgy nagyon nehéz téma ez a stílus. Nagyon nehéz eltalálni, hogy ezzel ki is fog játszani. A főbb negatívumok:
A: aki nem ismeri a filmet, annak unalmas az egész, nem érti a vicceket
B: a legtöbb felnőtt, hardcore gamer nem játszik vele...
C: én viszont a gyerekemnek se adnám, hiába Lego, mégis öldöklés, és erőszak megy benne, a csápos pofáktól meg egy életre félne a lego-tól....
4.
4.
giga321
Nagyon nagy fa..ág de a szó jó értelmében:D.Még az elején vagyok de ellehet vele hülyülni.
3.
3.
Wackor
Ugyértem hogy aki nem látta az eleve nem kezdi el
2.
2.
Wackor
Hát aki a filmeket nem látta az nem nagyon játszik ezzel
1.
1.
danez11
teccikteccikteccikteccik :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...