Magic: The Gathering 2012 villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. július 20.
  • 2012, magic the gathering, teszt, x360
Link másolása
Gondolom nem kell senkinek se bemutatnom a MAGIC the Gatheringet, minden idők talán legsikeresebb kártyajátékát. Ki gondolná, hogy a név immáron húsz éves? Nem is csoda, hogy szinte évente jelennek meg az újabb és újabb próbálkozások az elektronikus megvalósításra…

Konzolokon legutóbb két évvel ezelőtt találkozhattunk egy változattal, ami sok szempontból elnyerte kicsi szerkesztőségünk tetszését. De természetesen a valódi játékélményt nem volt képes teljesen visszaadni, ennek legfőbb oka a lehetőségek limitálásában rejlett, és a kissé kellemetlen irányításban. Sajnálatos módon ezúttal se leszünk képesek összeállítani saját paklinkat, amire időnként nagy szükségünk lenne, főleg mondjuk egy online meccs előtt, ugyebár. Az irányítás továbbra se hibátlan, hiszen a gyorsan történő események között gyakran előfordulhat, hogy rossz gombot fogunk nyomni, ami egy ilyen típusú játéknál könnyen a meccs elvesztéséhez vezethet.


Ami viszont továbbra is megmaradt, az a rendkívül addiktív és félelmetesen élvezetes játékmenet, ami még eme korlátok között is visszajön. A grafika keresztülment némi fejlődésen, és a szabályok értelmezésére is több nehézségi fokozattal látták el a címet. Mindenki meg fogja találni a számára legjobban fekvőbb szintet. Rengeteg típusú játékkal fogunk találkozni: ott lesz a kellemesen nehéz és kellően nagy fejtörést okozó kampány, ahol több mint egy tucat ellenféllel kell majd megküzdenünk, közben egyre több paklit elérve, esetlegesen egy-egy ritka lappal bővítve ezek közül a kedvencünket. A kampányba beleraktak egy rakás, amolyan tanító jellegű villámmeccset is, amiknek köszönhetően pár lépésből megtanulhatjuk hogyan lehet kezelni egy igazán nehéz helyzetet, mikor minden elvesztettnek tűnhet.


Idővel elérhetővé válik a „Archenemy” mód, ahol két AI-val vállvetve küzdhetünk meg egy-egy rendkívül erős ellenfél ellen, ezzel is növelve gyakorlatunkat a játékban. Lehetőségünk lesz egy gép előtt és természetesen online is játszani emberek ellen, de sajnálatos módon a korábbi verziók gyerekhibáit még mindig nem tudták kiküszöbölni, olyanokat mint a vesztésre álló fél korai kilépését, vagy az éppenséggel a kiegyenlítetlen paklik találkozását. Kíváncsi vagyok arra mikor lesz már végre lehetőségünk összeállítani a saját paklinkat és közel a valódihoz hasonlatos meccseket játszani a többiekkel, online, vagy akár egy gép előtt ülve. Ehhez gondolom jóval drágábbá kéne tenni magát a játékot, de könnyen lehetséges, hogy lennének egy „páran”, akik ezt meg is fizetnék.


Úgy gondolom, hogy pár kellemes újításon kívül nem esett át olyan nagy változáson a cím, hiszen ami eddig hiba volt, az továbbra is megmaradt. Viszont tény, hogy a rajongók örülni fognak, hogy újra nekivághatnak a több napokat, akár heteket igénylő nagy kalandnak.

13.
13.
metrox95
#8: Kiváncsi leszek erre. Több infod nincs véletlenül?
12.
12.
Dogmatix
#11: Ja azt tudom le is töltöttem iPodra, de a munkahelyemen nagyon gyenge a wifi úgy meg nem buli hogy órákat várok :) De ha PC-n is lehet akkor lehet utánna nézek :)
11.
11.
whitefalcon94
a Shadow Era asszem ingyenes de az online game:)
10.
10.
Dogmatix
hogy lehet ráfeszülni egy kártyajátékra? Igaz még nem próbáltam, de nálam a kártyajáték kimerül a pókerben meg ilyenekben. Ha tud valaki valami ilyen játékot ami ingyenes azt szívesen kipróbálnám, mert már komolyan érdekel a dolog :D
9.
9.
Horvi14
ezazz végre itt az új kiadás :P
8.
8.
BigJoe01
Úgy hallottam év vége vagy jövő év eleje felé jön egy magyar multi platformos online kártya is.
7.
7.
whitefalcon94
Van hasonló (nem Yu-gi-oh) game pc-re ami modern és szép graffal rendelkezik mint ez? ja és van hozzá magyarítás:) jobban értem hogy mit teszek le:)
6.
6.
foxtorch
a video frankón néz ki :D
5.
5.
bitbandita
#1: Talán fordítva. A Yu-gi-oh olyan, mint a MagicTG....
4.
4.
SSJ Gábriel
#1: "mennyire felcseszett mindig, mikor kirakta azt a nyomorék Exodiát"
A mesében csakis egyszer létezik exodia.
Na most gondold el ŐT mennyire felcseszhette mikor ÉN raktam ki neki az Ő kis öt lapos nyomorékját xD

#2:Van olyan hogy szörnyébresztő. Ha ezt használod,visszahozhatod a "faszántos" lapodat. xD

#3: Exodiát csak úgy lehet kijátszani,ha nem nagyon tud,vagy akar támadni Yugi és nálad van a lapmegsemmisítő.
Akkor el kell dobnia az összes lapját ami a kezében van és ha 2 darabot legalább kidobsz,nincs többé Exodia. Csak ebben az esetben neked is el kell dobnod mindent ami a kezedben van :(
A raigekit pedig csak az anti-raigekivel vagy esetleg ha le van fordítva,akkor a varázslapmegsemmisítő-vel adhatsz neki egy jegyet a pokolba.

Nekem megvan a Yu-gi-oh Power of Chaos -Yugi the destiny
-Kaiba the Revenge
-Joey the Passion
És a yugiból már alig négy lap kellett volna hogy meglegyen az összes lap a játékból xD
Még a yu-gi-oh online-t is nyomtam,de az már nem azt a feelinget adja mint a PoC.

Ez a játék pedig érdekesnek néz ki,majd utánanézek hogy mégis hogy néz ki egy gameplay videó.
3.
3.
Dark_Temptation
#2: a vermet ki lehetett játszani mindig is és lehetett rá számítani, én az exodiát utáltam és a raigekit( ami az összes szörnyedet elpusztítja) nah azok tényleg idegesítőek voltak :)
2.
2.
Skyer
#1: Azt de utáltam én is.. emlékszem, mikor ööö... ja polimerizáltam valami jót (vagy idéztem 2 szörnyért), egyből bedobta a "Vermet" amitől persze elpusztult az éppen lerakott faszántos lapom.. DE ezt mindig..
1.
1.
Netsu
Tiszta Yugioh. Hogy a Yugi the Destiny mennyire felcseszett mindig, mikor kirakta azt a nyomorék Exodiát.. Ebben nincsenek ilyen köcsög megmozdulások?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...