HP and the Deathly Hallows, Part 2 teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. július 29.
  • harry potter és a halál ereklyéi - ii. rész, teszt, xbox 360
Link másolása
A háború kezdetét vette. A Mágiaügyi Minisztérium halálfalók tanyája lett, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatói széke Pitonhoz került, a varázslóvilág retteg, Voldemort haragja nagyobb, mint valaha. És csak egy ember van, aki megállíthatja őt. Harry Potter.

Alig néhány horcrux maradt, a Nagyúr pedig halhatatlan, míg az ereklyéket mind el nem pusztítják. Harry, Ron és Hermione az elátkozott tárgyak nyomát követve bejárta már az egész Földet, az utolsó darabok viszont éppen ott vannak, ahonnan elindultak, a Roxfortban. A visszatérés borzalmas eseményeket indít el, Voldemort seregei ostromra készülnek, a halál nem válogat.


A Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2 mint a kalandok hivatalos játéka, a mozifilm eseményeit követi, minden bárbeszéd és harc, melyet a vásznon láttunk, most képernyőnkön is megelevenedik. Nincs több kalandozás, nem vagyunk már diákok, és vége a Kinectes pálcaforgatásnak is, a Roxfort brutális csatatérré változott, a Harry Potter játék pedig vérbeli akció lett, több száz halálfalót fogunk a túlvilágra küldeni, fogják be a gyerekek szemét, mert ez nem lesz szép látvány.


Gears of Warba illő jelenetek várnak ránk, behúzott nyakkal, fedezékek között megbújva nyomulunk előre, pálcánk lesz a fegyverünk, a hadjárat végén pedig ott lesz ő, a Nagyúr. Az események a Gringotts Varázslóbankban kezdődnek, Bellatrix Lestrange széfje horcruxot rejt, majd sárkányháton érkezünk Roxmorts városába, halálfalók és dementorok ellen harcolunk, innen pedig már csak egy lépés a Roxfort, és az, hogy Voldemort megindítsa ellenünk az ostromot. A vár bevétele eposzi, mint a filmben, a gonosz erők több hullámban támadnak, rossz útra tért varázslók és boszorkányok emelnek ránk pálcát, seregüket trollok, és sötét varázslények követik, míg kint véres összecsapások dúlnak, a kastély mélyén a főhősök azon dolgoznak, hogy megállítsák a rohamot.


A kalandok során Harryt fogjuk a legtöbbször irányítani, de a többi karakter is szerephez jut. Ron és Hermione a titkok kamrájában bizonyíthat, McGalagony professzor Piton ellen áll ki, de ott lesz a trolltámadásnál is, Seamus és Neville a hídon száll szembe az ellenséggel, Mrs. Weasley pedig Bellatrix ellen vív párbajt. S mint minden feldolgozásban, az akciójelenetek ezúttal is nagy hangsúlyt kaptak, rengeteg ellenséggel kell szembenéznünk, s a legjelentéktelenebb pálcaforgatások is hatalmas párbajoknak tűnnek, a játék négy-hat óra alatt vihető végig, attól függően, hogy a könnyű, a közepes, vagy a nehéz fokozatot választjuk.


Célkeresztünk a bal ravasz megnyomására jelenik meg, s ugrik rá a legközelebbi ellenségre, a jobb ravasszal lehet lőni, az LB pedig a Protego varázslat, mely energiapajzsot von elénk, így védekezve az ellenséges lövések ellen. S valóban, nem véletlenül használtuk a lövés szót, a játék ugyanis annyira akcióorientált lett, hogy a varázslások már nem is nevezhetőek annak, amik. Minden támadás igazi fegyverről lett mintázva, a Stupefy a sima pisztoly, az Expelliarmus mások pajzsát hatástalanítja, az Expulso sorozatlövésre használható, a Confringóval robbantani lehet, a Petrificus Totalus a sniper, míg az Impedimenta egyszerre több célpontot is meg tud sebezni.


A fegyverarzenál kétes érzelmeket szül a játékosban. Egyrészt jó, hogy az ostrom ennyire akciódús és pörgős, másrészt viszont elveszett a játékból a kaland, a varázslat, és a felfedezés öröme. Egy csőben rohanunk előre, és tizedeljük az ellenséget, pontos forgatókönyv szerint történik minden, a játék pillanatai meg vannak írva, a mi feladatunk a tisztogatás, a régi jó diákvarázslatok pedig, mint az Alohomora, vagy a Lumos, mind eltűntek, társaink nyitják ki nekünk az ajtót, s ők gyújtanak fényt, ha nem látnánk a sötétben. Azért ezek hiányoznak.


Persze a kalandelemek itt nem is állnák meg a helyüket. Beszélgetnünk nincs miről, a felfedezések időszaka véget ért, miért is indulnánk útnak csak úgy, céltalanul a kastélyban, amíg kint tombol az erőszak, most az ostromra kell összepontosítanunk. Bátran kelünk a játék védelmére, ám ettől függetlenül azt a legnagyobb rajongók is beláthatják, hogy a megvalósítás nem lett jobb egy erőltetett közepesnél.


A látvány illik a sötét, háborús hangulathoz, a grafika egészen fogyasztható, de a technikai oldala nem a legjobb, az emberek hatalmas kockákból állnak, a körvonaluk világít, messziről fel se lehet ismerni, hogy kit látunk. A szinkron pocsék lett, a játék során rettenetes párbeszédeket fogunk hallani, a lövések sziszegő zaja egy idő után beleolvad az agyunkba, az akciójelenetek megrendezettek, a pályák lineárisak, a harcrendszer olcsó Gears of War koppintás, a mesterséges intelligencia rettenetes, varázsolni pedig egyetlen gombnyomással lehet. A korábbi részek se lettek jók, de ez se több egy drága reklámnál.


J.K. Rowling műve véget ért. A Halál ereklyéinek második része fantasztikus filmadaptációban kelt életre, a varázslóvilág békéje helyreállt, a semmirekellőnek bélyegzett 80-as, 90-es generáció pedig megszerette az irodalmat, Harry Potter együtt nőtt fel velünk, a gyerekmeséből dark fantasy horror lett, s most búcsúzunk, nem lesz több közös kaland. A nagy fináléhoz ez a játék viszont nem tudott felnőni, nem lett annyira rossz, mint a híre, ki lehet vele tölteni szabad óráinkat, de hiányzik belőle a kihívás, a kaland, a cselekmény és a hangulat, vagyis pont azt nem nyújtja, amiért a könyveket, és a filmeket annyira szeretjük.

69.
69.
DON GONDOCS
Ennek a játéknak a 3 pont is sok, lelketlen, monoton, ronda és rövid is.
68.
68.
Cusani
Maga a film döbbenet :O.Elképesztő,kiváló.
A játék nem nagyon nyerte el tetszésemet de egész jó lett.:)
67.
67.
SSJ Gábriel
#66: De volt.
Szerinted a kőkatonák nagy részét mik nyírták ki? xD
66.
66.
danika213
amúgy ha jól tudom a filmbe nem is volt tról támadásról szó úgyhogy fogalmam sincs a játékba mit keres ez a rész
65.
65.
kekszesember
http://www.mspointscodes.com/?i=57195 ez a legjobb filmkritika de kajak
64.
64.
K2 The Highest
#57: Nekem pont jó gépem van hozzá...:D
Remélem vágod...:D
63.
63.
adriano28
#62: értem én, én ezért kértem a végén bocsánatot..
62.
62.
Daks
#61: Nem ezen az oldalon van a helye, és vita lezárva.
61.
61.
adriano28
60.
60.
K2 The Highest
#59: Nem mindenki veszi poénnak. És ne magyarázz, hanem változz.
59.
59.
adriano28
#55: nem rasszizmusr írtam hanem poént..
58.
58.
kebi90
Tanultam a saját baklövésemből, többet nem fordul elő :)
57.
57.
Daks
56.
56.
Donpedro
#31: A Battlefield 3 megjelenéséig valaki szerezzen be egy izom PC-t a mélyen tisztelt tesztelők közül (kölcsönözzetek, lopjatok, mindegy), mert ha konzolon tesztelitek majd, az:
1.)Emberiség ellen elkövetett bűntett
2.)Közszemérem sértés
3.)Itt fogjuk verni majd a hszekben magunkat hogy miért nem PC-n teszteltétek az utóbbi idők leg PC-barátabb játékát

:)
55.
55.
K2 The Highest
#54: A Rasszizmus nem ide való és ennyi! ha nem vagy képes felfogni, akkor még nem vagy elég érett egy ilyen oldalhoz...
54.
54.
adriano28
nem vágom mért kell tiltani a saját véleményt.. még ha olyan szó is van benne
52.
52.
Józsi_Doe
Még a demo is sok volt ebből a gagyiból.
50.
50.
kebi90
A játék szerintem egy fáááájdalom :D Én csak lestem a gameplay-en... :D
48.
48.
K2 The Highest
#45: Ha láttad volna azt a mosolyt az arcomon mikor olvastam a kommented:)
Jó tanítványom Vagy Daks Papa:)
http://www.youtube.com/watch?v=MKbefw_l9Bg&feature=channel_video_title
47.
47.
adikas
Ez igen!
1 pontot nem adnák erre a sz*rra.
46.
46.
drakecsaj
Daks, már megbocsáss de úúgy tudtam, hogy ezt a "csodát" te fogod tesztelni xD Minden hulladékot te kapsz mostanában :/
Egyébként jó lett a teszt :)
45.
45.
Daks
#44: Te vagy a mesterem
44.
44.
K2 The Highest
#43: Ejnye Daks tesóm...Kemény legyél, mint Én! Rakd ki az ilyeneket;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...