GC 2014: Forza Horizon 2 próbakör

  • Írta: Daks
  • 2014. augusztus 15.
  • forza horizon 2, gamescom, próbakör, xbox one
Link másolása
Idén is megnyitja kapuit a Horizon Festival. A világ legnagyobb autós parádéja az amerikai Kolorádóból a dél-európai lankákra költözött, Francia Riviéra, Toszkána, Provance, micsoda helyek várnak ránk.

A Forza Motosport arcade mellékágaként bemutatkozó Forza Horizon idén visszatér. A második rész kint volt a Gamescom-on, egy rakat Xbox One futott vele, három futamot is toltam, a játékmenet pörgős volt és izgalmas, ha már nem lesz most Need for Speed, ez biztos kárpótol majd mindenkit.


Nem véletlen a hasonlat. Az EA hírhedten sokat kritizált, mégis elképesztően sikeres sorozata erős hasonlóságban van a Forza Horizon 2-vel, képzelj el egy autós játékot, amiben bármit megcsinálhatsz. Nincsenek szabályok, nincsen fizika, nincs totálkár. Csak a száguldás számít, semmi más, a játékban megismerhetjük majd a Földközi-tenger egész francia és olasz régióját, versenyezhetünk, és pipálhatjuk ki a Bakancslista pontjait. Ez utóbbi hasonló lesz az előző részben megismert 1000-esek klubjához, de Car Meets néven visszatér a Forzavista, és természetesen az online mód is, a legjobb barátokkal közösen száguldani.


A Gamescom-ra egy pályát, és három autót hoztak ki a fejlesztők. Bemutatkozott az új Lamborhigini Huracán LP 610-4, aztán ott volt még a brit eleganciájával örök klasszikusnak számító Aston Martin Vanquish, illetve a vadi új Chevrolet Corvette Stingray is. Brutális vörösben. Őket hármukat egy kis észak-olaszországi autózásra vihettük el, természetesen kormány nélkül, kizárólag kontrollerrel, ahogyan egy lakossági arcade címhez illik. A meccs egy rövid animációval kezdődött, gyönyörű felvételeket nézhettünk meg szívünk választottjáról, a kamera ráközelített a legjobb részekre, a látvány csaknem verte a Forza Motorsport 5-öt, autónk gyönyörű részletességgel képviselteti magát, majd indult a verseny.


A futam egy tengerparti városban kezdődött. Macskaköves utcák, finom pékségek, elegáns kávézók, és gyönyörű hajókkal teli kikötők, ez a riviéra, nem sokkal később viszont kiértünk a lakott területről, és kezdődött a vidéki szakasz. Autónkkal átszáguldhattunk szinte bármin, a Lambót úgy odavertem mindennek, hogy fájt nézni, két alkalommal pedig a játék leterelt még az aszfaltról is. Át kellett vágni egy mezőn, ész nélküli offroad száguldás volt ez, majd jött a hegyi szakasz, ahol bemutatkozhatott a dinamikus időjárás is. A sorozat történetében most először változnak a körülmények verseny közben, a magasban beborult, majd el is kezdett szakadni az eső, az út csillogott a víztől, és csúszott is, mint a fene, de a kocsink se maradt száraz. Elképesztően szép vízcseppek ültek ki a kasztnira, egy hiba volt csak, hogy a száguldás nem vitte le őket, talán ez egy olyan hiba, amit majd javítanak, az összhatás viszont ennek ellenére is nagyon ott volt.


A verseny utolsó harmadában megint le lehetett vágni az utat. Míg az egyik vonal egy kicsit kanyargósabb, de aszfaltozott részen ment végig, addig a másik egy földdel borított ösvényre vezetett minket, kipróbáltam mindkettőt, teljesen más vezetési stílust igényeltek. Mondjuk egy ilyen arcade játéknál sokat nem mond a vezetési stílus szó, csak nyomni kell a gázt, és szakítani egyik szalagkorlátról a másikra.


A demó nem volt valami tartalmas, a teljes verzió viszont annál jobban az lesz. A játékban több mint 200 autó érhető majd el, egzotikus, sport, luxus, rally, hot hatch, SUV és truck kategóriákra osztva, belekerül a LaFerrari, a Pagani Huayra és a McLaren P1 is, minden komolyabb régi és új modellel együtt persze. A dinamikus időjáráson kívül lesz benne nappal és éjszaka váltakozás, illetve teljesen szabadon közlekedhetünk majd a városok között, és azokon belül, nem lesz megkötve a kezünk, de ugyanilyen könnyű lesz offline-ból online-ba váltani, csak egy gombnyomás, s máris a neten találjuk majd magunkat. Újratöltés, és lobbi nélkül. Nagy kár azonban, hogy mint szinte manapság, úgy ez is 30 FPS-t tud majd csak, az 1080p meglesz, de az igazi tükörsima játék nem.


A Forza Horizon 2 idén szeptember 30-án jelenik meg mindkét Xbox konzolra. A 360-as kiadás az előző rész motorját fogja használni, és a Sumo Digital műhelyében készül éppen, míg a One változaton a Playground Games dolgozik, teljesen kihasználva az új konzol erőforrásait. A két projektet pedig nem is foghatná össze más, mint a Turn10 Studios, a kiállításon látottak alapján nem mondom, hogy a játék az évtized autóversenye, de amire szánják, arra tökéletes lesz. Eltölteni vele laza fél órákat, kikapcsolódni kicsit, szép autókkal, szép helyen száguldozni. Anélkül, hogy megizzadnánk.

Kapcsolódó cikkek

19.
19.
Ruined_king
Nemrég lett x360 om és adták hozzá a forzát és nagyon király

18.
18.
Takács Bálint
Ez az végre
17.
17.
KopyAti
#13
Nekem is X360-om van, s nekem is a PS4 felé billen a mérleg. Eddig! Majd meglátjuk!

Bocs az offért!
16.
16.
Akee92
#13: Forza Horizon 2 + Quantum Break, Sunset Overdrive...stb. :)
15.
15.
respectpele10
Forza 2 (Horizon nélkül) örök kedvenc :D És persze a 2005-ös Most Wanted, ha az autós játékokat nézzük :)
12.
12.
Neo1989
"úgy odavertem mindennek, hogy fájt nézni"

Akkor jó, őket látva elborzadtam.
https://www.youtube.com/watch?v=ziqYDhUJYVs
10.
10.
valti61
várom x360-ra meg abba nem lesz dinamikus időjjárás
9.
9.
soap mactawish1982
szépnek szép!de az előző rész sem jött be.Forza 4 is borzalmasan unalmas 1-2 óra után!!Hiába szép,mag jó a graf unalmas!!
8.
8.
DON GONDOCS
#5: Nekem nem gond ha arcadeosabb az irányítás, hisz az nfsel is elszórakozok persze van kivétel, de nekem a horizon ugyanúgy tetszett mint az hot pursuit 2010.
5.
5.
bane
#2: Sok videót megnéztem, de annyira nem arcade, mint a NFS(!). Amiket #4 hozzászólásban linkelt FranckBalck azokban látszódik, hogy hasonló az irányítása, mint az első résznek!

Első videók alapján nagyon féltem, hogy ez az NFS nem kell fék csak sodrasd dolgot fogjuk kapni, de azokban a videókban ki volt kapcsolva az ABS, ESP, minden és azért csúszott az autó összevissza.:s

Remélem jól láttam, mert ez miatt simán vennék XO-t! Valahol majd ki kell próbálnom.:)
4.
4.
FrankBlack
#2: úgy tűnik:

https://www.youtube.com/watch?v=tT7OoLBr21o

https://www.youtube.com/watch?v=PATg4H5fM9k
3.
3.
PaprikaJancsi
Nagyon klassz játék, és örülök, hogy mediterrán helyen játszódik :)
2.
2.
DON GONDOCS
Valóban ennyire arcade lett hogy az EA üdvöskéjével vonsz párhuzamot?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...