Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Mentőexpedíció filmkritika

Mark Watney, a botanikus. Mark Watney, az űrkalóz. Mark Watney, a gyarmatosító. Mark Watney, a túlélő, akinek a segítségnyújtás 225 millió kilométerről érkezik, de ő nem esik kétségbe és türelmesen vár a vörös bolygón a mentőexpedícióra.

Narcos sorozatkritika

Vincent Chase-nek majdnem ráment a karrierje a Pablo Escobar életéről szóló Medellinre. A Netflix szerencsére nem követett el ekkora hibát, s bár a Narcos nem tökéletes, mégis remekül meséli el a kokain királyának felemelkedését és életét.

Daredevil sorozatkritika

Mindig örülünk, ha egy olyan szuperhős kap külön filmet, vagy sorozatot, aki népszerű a képregényrajongók körében, de mégsem érte el magának, hogy a kritikusok és az átlag nézők is megszeressék.

Mr. Robot sorozatkritika

A nyár legnagyobb sorozatszenzációja kétségtelenül a Mr. Robot. Igazi gyomrost ad, olyan hitelesen ábrázolja a nagyvállalatokat kipécéző hackereket, ahogy azt még soha senki nem tudta. Emellett egy precíz drámát is kapunk.

Hitman: A 47-es ügynök filmkritika

A Fantasztikus Négyes után nem hittük volna, hogy van lejjebb. A Hitman: A 47-es ügynök azonban minden képzeletünket alulmúlta. Jó eséllyel ez volt az utolsó alkalom, hogy a kopasz bérgyilkost szélesvásznon láttuk viszont.

A Fantasztikus Négyes filmkritika

Amíg Supermannek a kriptonit, Batmannek pedig saját erkölcsi szabályai a gyengéi, addig a Fantasztikus Négyes legnagyobb nemezisének egy rendező és a 20th Century Fox párosa bizonyult. Megnéztük az év buktáját.

Az U.N.C.L.E. embere filmkritika

Guy Ritchie az elmúlt időszakban nem találta önmagát. Mainstreames kitérő a Sherlock Holmesszal, vagy éppen a Blöff sikerét hajszoló próbálkozások jellemzik az elmúlt éveit. Az U.N.C.L.E. embere azonban megint egy szexi, stílusos mozi lett.

Vaják: Tűzkeresztség könyvkritika

Több mint egy évet kellett várnunk, de végre a boltokba került a Vaják-sorozat ötödik kötete, a Tűzkeresztség. Geralt a thaneddi puccs után Ciri keresésére indul, a tét nem csupán a lány élete, hanem az Északi Királyságok sorsa is.