Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Törtetők filmkritika

Az HBO egyik legjobb és legsikeresebb sorozata a nagy vásznon folytatódik. Vince, Eric, Turtle, Drama és Ari visszatér, de sajnos nincs benne sok köszönet. A filmet nem csak a szinkron, de a rossz forgatókönyv is tönkrevágja.

Jurassic World filmkritika

El tudsz képzelni valamit, ami nagyobb és félelmetesebb, mint a hírhedt a T-rex? Ha nem, akkor a Jurassic World segít, és rögtön azt is megmutatja, hogyan képes lerombolni egy fél szigetet.

Holnapolisz filmkritika

Merész húzás a Walt Disney-től, hogy a '90-es évek családi filmjeinek hangulatát modern köntösbe csomagolta, hogy aztán némi nosztalgiával tekintsen vissza a múltba. A Holnapolisz mégis gyermeki optimizmussal száguld a jövő felé.

Mad Max: A harag útja filmkritika

George Miller posztapokaliptikus világában mindenki keres valamit. Egyesek a megváltást, mások pedig a Valhallát. A cél érdekében pedig mindenki rátér az őrülettel kikövezett harag útjára. Mi pedig örömmel ültünk be az anyósülésre.

The Walking Dead 5. évad sorozatkritika

Az ötödik etap után tartom magam ahhoz, hogy Scott M. Gimple Frank Darabont méltó utóda lett a showrunneri székben, kigyomlálta a korábbi évadokra jellemző üresjáratokat, és rálelt egy működőképes koncepcióra.

Bosszúállók: Ultron kora filmkritika

Hamarosan lezárul a Marvel moziverzumának második fázisa is, így eljött az idő, hogy a Bosszúállók csapata ismét összeálljon. Ezúttal azonban nem csak egy új gonosszal, de belső feszültségekkel is szembe kell nézniük.

The 100 sorozatkritika

Száz évvel a mindent elsöprő apokalipszis után visszatér az első űrhajó a Földre. Száz börtönviselt fiatalt küldenek le, hogy kiderüljön, alkalmas-e világunk az életre. Sose láttak még fákat, sose éreztek természetes levegőt.

A 44. gyermek filmkritika

A beteges ideológiáktól hemzsegő kommunizmusban ismeretlen fogalom volt a gyilkosság, főleg, ha gyerekek mészárlásáról volt szó. Mert az ilyesfajta bűn csakis a haldokló, rothadó, kapitalista nyugaton lehetséges.