Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Bolondok hercege - könyvajánló

Mark Lawrence újra elhozza a Széthullott Birodalmat, teljesen új történetre és szereplőkre koncentrálva. Jalan herceg azonban Jorg szöges ellentéte, nem kenyere a harc, mégis veszélyes utazásra indul egy viking társaságában.

A hobbit - Az öt sereg csatája filmkritika

Hát, ennyi volt. Oda és vissza. Peter Jackson elkészítette a filmtörténelem hat legjobb fantasy alkotását. Kicsit kár, hogy pont az utolsónál ingott meg a rendező-forgatókönyvíró, és pont Az öt sereg csatája lett gyengébb a társainál.

Exodus - Istenek és királyok filmkritika

Idén már másodszorra kapunk bibliai történetet a mozikban. Darren Aronofsky Noéja után ezúttal Ridley Scott ültette át Mózes könyvét a vászonra, egy 2 és fél órás eposzi alkotás keretein belül. Lássuk, hogy sikerült!

John Wick filmkritika

Ha ellopnák a gyönyörű Ford Mustangodat, valószínűleg eléggé morcos lennél. Ha megölnék a kutyádat, akkor pedig nagyon-nagyon mérges. John Wickkel pedig mindkettő megtörténik egyszerre.

Csillagok között filmkritika

Amikor a Föld egyszer már nem többé a barátunk és az éléskamránk lesz, és valahol új haza után kell majd néznünk, rendkívül keserves sors vár ránk. Christopher Nolan sci-fije nagyra tör, de végül darabokban landol.

Piszkos pénz filmkritika

Ha Brooklyn legrosszabb negyedében van kocsmád, számíthatsz rá, hogy nem csak sört kell majd felszolgálnod. Előbb-utóbb megtalál a maffia, és akkor minden megváltozik az életedben.

Annabelle filmkritika

A Conjuring előzményfilmjében Annabelle baba egy fiatal házaspárhoz kerül. A terhes asszonyt egy szekta leszúrja, de sikerül megszülnie a gyereket. Aztán viszont elszabadul a pokol.

Született bűnözők filmkritika

Mickey Dawson. Trófeafeleség. Gyönyörű, imádnivaló, és szenvedélyes. Mindene megvan, amit csak egy nő kívánhat a sorstól, egy napon az irigyelt életnek azonban vége szakad. Emberrablók kopogtatnak nála.