Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Foxcatcher filmkritika

Mark Schulz ugyan olimpiai aranyérmes birkózó, az élete mégsem jött össze. Egyedül él egy lepukkant lakásban, gyorskaját eszik, mindennapjait az edzés és az üresség teszik ki. Amíg fel nem hívja egy milliárdos, hogy segítene neki.

Elrabolva 3 filmkritika

Bryan Mills, a volt CIA-ügynök utolsó alkalommal igyekszik megmenteni családját, miután egy nem várt esemény teljesen felborítja addigi nyugodt életét. Feleségét holtan találja, a gyilkossággal pedig őt vádolják.

Birdman filmkritika

Riggan Thomson egykor Hollywood legmenőbb színésze volt. A legnagyobbat kaszáló szuperhősös blockbuster, a Birdman főszerepét játszotta el, utána azonban eltűnt, karrierje hanyatlásnak indult. Vajon emlékszik még rá valaki?

A marsi - könyvajánló

Az író, Andy Weir pontosan ugyanolyan geek srác, mint te vagy én. A marsi című bemutatkozó regénye már az első soroktól kezdve beszippant, főhőse egy véletlen eseményből kifolyólag egyedül marad a kietlen vörös bolygón.

A játékkészítő - színházi kritika

Kismalac, Háromfejű Sárkány, Aranyka. Mind lejárt lemez a magyar népmesékből, senki nem foglalkozik velük, senki nem kíváncsi rájuk. De ha bekerülhetnének egy videojátékba, akkor mindjárt más lenne a helyzet! Újra menők lennének, az összes gyerek kedvencei!

Bolondok hercege - könyvajánló

Mark Lawrence újra elhozza a Széthullott Birodalmat, teljesen új történetre és szereplőkre koncentrálva. Jalan herceg azonban Jorg szöges ellentéte, nem kenyere a harc, mégis veszélyes utazásra indul egy viking társaságában.

A hobbit - Az öt sereg csatája filmkritika

Hát, ennyi volt. Oda és vissza. Peter Jackson elkészítette a filmtörténelem hat legjobb fantasy alkotását. Kicsit kár, hogy pont az utolsónál ingott meg a rendező-forgatókönyvíró, és pont Az öt sereg csatája lett gyengébb a társainál.

Exodus - Istenek és királyok filmkritika

Idén már másodszorra kapunk bibliai történetet a mozikban. Darren Aronofsky Noéja után ezúttal Ridley Scott ültette át Mózes könyvét a vászonra, egy 2 és fél órás eposzi alkotás keretein belül. Lássuk, hogy sikerült!