Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Chappie filmkritika

A District 9 és az Elysium rendezőjének legújabb filmje, a Chappie ezúttal egy egyedi és megismételhetetlen robot különös történetét mutatja be, miközben ugyanazokat a társadalmat érintő kritikákat járjuk körbe, mint korábban.

Amerikai mesterlövész filmkritika

Soha nem gondoltam volna, hogy Bradley Cooper és Clint Eastwood közösen fog háborús filmet készíteni, de bekövetkezett. A páros ezzel a címmel Oscar-aratásra pályázott, ám csak egy díjat nyert el az Amerikai mesterlövész.

Jupiter felemelkedése filmkritika

Watchowskiék ismét sci-fivel jelentkeznek, azonban a Felhőatlasszal ellentétben most egy komolytalan, és minden elemében gyenge alkotás lett a végeredmény. Megnéztük a Jupiter felemelkedését.

Vérrel írt ígéretek könyvkritika

Unod már a sárkányokat és az orkokat? Olyan fantasy világra vágysz, amely sokkal közelebb áll a valósághoz, a szereplők pedig nem csak csodatévő személyek, hanem nagyon is emberi vonásokkal rendelkező lények? Itt a te regényed!

American Horror Story: Freak Show sorozatkritika

Elsa Mars szörnycirkusza egy álmos floridai városban veri fel a sátrát, eközben brutális gyilkosságok történnek. De vajon ki az igazi szörny? A rákollójú fickó, a szakállas nő, a kétfejű lány? Nem, az igazi romlottság belülről fakad.

Whiplash filmkritika

A Whiplash minden elemében a csupa nagybetűs film, egy puskaporos hordónyi adrenalinbomba, ami egyszerre képes elkápráztatni, meghökkenteni, és a székhez láncolva szórakoztatni. Az ilyen filmekért szeretjük a mozizást.

Joker filmkritika

Kidolgozatlan mellékszálak futnak össze Las Vegas minden rosszba belekeveredő, alkoholista, játékfüggő kidobóemberének kezében. Nyugdíjas bunyó és vajazókéses torokszurkálás az év első Statham-filmjében.

Foxcatcher filmkritika

Mark Schulz ugyan olimpiai aranyérmes birkózó, az élete mégsem jött össze. Egyedül él egy lepukkant lakásban, gyorskaját eszik, mindennapjait az edzés és az üresség teszik ki. Amíg fel nem hívja egy milliárdos, hogy segítene neki.