Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott - 2. rész filmkritika

A körzetek egyesítése hamarosan sikerül, megindulhat a végső támadás a Kapitólium ellen, és a Poszáta végre igazi hőssé válhat, és felszabadíthatja népét. Kár, hogy ebből semmit nem látunk a filmvásznon.

Madarak a dobozban könyvkritika

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás, és az emberek őrült gyilkossá válnak. A fiatal anya, Malorie gyerekeivel kénytelen útra kelni bekötött szemmel, és valami követi őket.

Sicario - A bérgyilkos filmkritika

A Sicarióban egy pillanat alatt elmosódik a határ jó és rossz között. Itt nincs helye moralitásnak vagy erkölcsösségnek. Csakis a puszta létezés a tét. Arra viszont nagyon kicsi az esély, hogy megéled a másnapot.

Megérkeztünk a jövőbe

2015. október 21. Csaknem mindenki ismeri ezt a dátumot, ami nem mást jelöl, mint Marty McFly és a Doki jövőbe utazásának időpontját. Az évek során nemcsak ez, hanem az egész trilógia kultstátuszba emelkedett.

Legenda filmkritika

Manapság viszonylag kevés a jó gengszterfilm, és a Legenda sem az. Mármint nem is jó, és nem is igazából gengszterfilm. Viszont van benne Tom Hardy, méghozzá duplán is.

Mélyütés filmkritika

A Mélyütés akár egy hatásos, feleségét elveszítő, nehéz sorból feltört bokszoló mélyrepülésének, gyermeke utáni harcának a küzdelme is lehetett volna. Ehelyett egy elcsépelt sportfilmet kaptunk, egy erős Gyllenhaal-alakítással.

Fear the Walking Dead sorozatkritika

Felejtsd el, amit a The Walking Deadben eddig láttál. A spin-off a fertőzés kirobbanására koncentrál Los Angelesben, új szereplőkkel élhetjük át, ahogy a világ összeomlik. A koncepció szokatlan, de örömünk nem lehet felhőtlen.

Mentőexpedíció filmkritika

Mark Watney, a botanikus. Mark Watney, az űrkalóz. Mark Watney, a gyarmatosító. Mark Watney, a túlélő, akinek a segítségnyújtás 225 millió kilométerről érkezik, de ő nem esik kétségbe és türelmesen vár a vörös bolygón a mentőexpedícióra.