Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Mad Max: A harag útja filmkritika

George Miller posztapokaliptikus világában mindenki keres valamit. Egyesek a megváltást, mások pedig a Valhallát. A cél érdekében pedig mindenki rátér az őrülettel kikövezett harag útjára. Mi pedig örömmel ültünk be az anyósülésre.

The Walking Dead 5. évad sorozatkritika

Az ötödik etap után tartom magam ahhoz, hogy Scott M. Gimple Frank Darabont méltó utóda lett a showrunneri székben, kigyomlálta a korábbi évadokra jellemző üresjáratokat, és rálelt egy működőképes koncepcióra.

Bosszúállók: Ultron kora filmkritika

Hamarosan lezárul a Marvel moziverzumának második fázisa is, így eljött az idő, hogy a Bosszúállók csapata ismét összeálljon. Ezúttal azonban nem csak egy új gonosszal, de belső feszültségekkel is szembe kell nézniük.

The 100 sorozatkritika

Száz évvel a mindent elsöprő apokalipszis után visszatér az első űrhajó a Földre. Száz börtönviselt fiatalt küldenek le, hogy kiderüljön, alkalmas-e világunk az életre. Sose láttak még fákat, sose éreztek természetes levegőt.

A 44. gyermek filmkritika

A beteges ideológiáktól hemzsegő kommunizmusban ismeretlen fogalom volt a gyilkosság, főleg, ha gyerekek mészárlásáról volt szó. Mert az ilyesfajta bűn csakis a haldokló, rothadó, kapitalista nyugaton lehetséges.

Assassin's Creed: Egység könyvkritika

Ha a Ubisoft megfogadja a tanácsomat, gyorsan leszerződteti Oliver Bowdent a következő Assassin’s Creed-játék írójának, hiszen a szerző számtalanszor bizonyította, hogy sekélyes alapanyagból is képes izgalmas regényt rittyenteni.

Dead Rising: Watchtower filmkritika

A legkirályabb jelenet, amikor a zombi apuka egy kenguruerszényben viszi a csecsemőjét, és sétálás közben nagyokat falatozgat belőle. Ahogy a játék, úgy a film is a véres, de vidám oldalát mutatja meg a zombi apokalipszisnek.

Halálos iramban 7 filmkritika

Soha még egyetlen Halálos iramban-film előtt nem volt ekkora felhajtás, mint most - és sajnos most sem a legjobb okok miatt, hiszen Paul Walker tragikus halála mindenkit sokkolt. Nagy volt tehát a nyomás, de vajon a film tudott teljesíteni?