Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

A 44. gyermek filmkritika

A beteges ideológiáktól hemzsegő kommunizmusban ismeretlen fogalom volt a gyilkosság, főleg, ha gyerekek mészárlásáról volt szó. Mert az ilyesfajta bűn csakis a haldokló, rothadó, kapitalista nyugaton lehetséges.

Assassin's Creed: Egység könyvkritika

Ha a Ubisoft megfogadja a tanácsomat, gyorsan leszerződteti Oliver Bowdent a következő Assassin’s Creed-játék írójának, hiszen a szerző számtalanszor bizonyította, hogy sekélyes alapanyagból is képes izgalmas regényt rittyenteni.

Dead Rising: Watchtower filmkritika

A legkirályabb jelenet, amikor a zombi apuka egy kenguruerszényben viszi a csecsemőjét, és sétálás közben nagyokat falatozgat belőle. Ahogy a játék, úgy a film is a véres, de vidám oldalát mutatja meg a zombi apokalipszisnek.

Halálos iramban 7 filmkritika

Soha még egyetlen Halálos iramban-film előtt nem volt ekkora felhajtás, mint most - és sajnos most sem a legjobb okok miatt, hiszen Paul Walker tragikus halála mindenkit sokkolt. Nagy volt tehát a nyomás, de vajon a film tudott teljesíteni?

Meglátogattuk az IMAX mozi géptermét

Ellátogattunk az egyetlen hazai IMAX mozi géptermébe, és közben minden érdekességet megtudtunk az IMAX technológiájáról, amit valaha tudni akartál. Részletek a cikkünkben.

Chappie filmkritika

A District 9 és az Elysium rendezőjének legújabb filmje, a Chappie ezúttal egy egyedi és megismételhetetlen robot különös történetét mutatja be, miközben ugyanazokat a társadalmat érintő kritikákat járjuk körbe, mint korábban.

Amerikai mesterlövész filmkritika

Soha nem gondoltam volna, hogy Bradley Cooper és Clint Eastwood közösen fog háborús filmet készíteni, de bekövetkezett. A páros ezzel a címmel Oscar-aratásra pályázott, ám csak egy díjat nyert el az Amerikai mesterlövész.

Jupiter felemelkedése filmkritika

Watchowskiék ismét sci-fivel jelentkeznek, azonban a Felhőatlasszal ellentétben most egy komolytalan, és minden elemében gyenge alkotás lett a végeredmény. Megnéztük a Jupiter felemelkedését.