HWSW: Új fogalomra van szükség a szélessáv után

  • Írta: Daks
  • 2008. május 22.
  • Hardver
Link másolása
A legfejlettebb országokban már elérhető optikai kapcsolatok olyan minőségbeli ugrást hoznak majd, mint amilyet a modemhez képest a DSL - írja a HWSW.
A legfejlettebb országokban már elérhető optikai kapcsolatok olyan minőségbeli ugrást hoznak majd, mint amilyet a modemhez képest a DSL - írja a HWSW.

Az OECD országok szélessávú kapcsolatainak átlagos sávszélessége közel 9 megabit/s volt tavaly, szemben a 2004-es 2 megabittel. Az OECD azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességek meredek emelkedése elsősorban a nagy népsűrűségű urbanizált területeken figyelhető meg, míg vidéken változatlanok maradnak - a piaci mechanizmusok ilyen kiegyenlítése jelentős kihívás elé állítja a kormányzatokat.

A több tíz, vagy akár száz megabites hozzáférések elterjedése egy újabb transzformáló erővel hathat a telekommunikációra, médiára, kereskedelemre, de valószínűleg a teljes gazdaságra is. A jelenleg alacsony érdeklődéssel és technikai problémákkal farkasszemet néző IP-televíziózás és video-on-demand szolgáltatások a szolgáltatók hosszas küszködését követően végre széleskörű terjedésnek indulhatnak, ahogyan a videomegosztó szolgáltatások HD-felbontásban teljesednek majd ki, gyökeresen és végérvényesen megváltoztatva a médiafogyasztási szokásokat - észak-európai országokban az nethasználók 20-40 százaléka hallgat webrádiót vagy néz online televíziót, míg öt évvel korábban ezek a mutatók 10 százalék alattiak voltak.

Érdekel a szélessáv jövője?
Irány a Nagytestvér!
7.
7.
LonGleY
" az nethasználók" Azért komoly, hogy ennyiszer átolvassátok a cikket! :]
6.
6.
kasy
Debreceni vagyok 15 Mbites nettel ami 3500 Ft-omba fáj. Behányok a "jóárísítástól" meg az ilyenktől. Főleg amikor belépek egy oldalra és egy fél oldalas reklám ugrik a pofámba, hogy 1 Mbites net 2500 FT!!!!!!!! Átverés az összes.

Egy HD filmért sem küzdök túl sokat, egy avi filmre meg 10 percet kell várnom.
5.
5.
felegyi
4# PooP területeken van csak ilyen internet! Pesteni nincs, Debrecenben van eddig!
4.
4.
Spaceghost
Egy ilyen nagy sávszélességü net olcsóbb lesz sztem mint most a 4 megabites. Úgytudom pesten is van a 10-20 megabites net ami 4200Ft vagy mennyi a DSL-ért meg sokkal többet kell fizetni. Aki pesti és ezt jobban tudja az pontosíthatna :) Én csak itt-ott olvastam erről.
3.
3.
metafenomÉN
Akkor ez azt jelenti hogy az én kis csóri 4 megám is ólcsóbb lesz nekem nagyon nem is kell több úgy hogy örülök neki. (Bár HD filmet letölteni 4 megán jó mulatság :) de Mo-n még nem kell etől tartani)
2.
2.
Daks
1.
1.
peterpal7
Én ebből nem sokat értettem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...