HWSW: Tesztasztalon az Acer NVidia ION nettopja

  • Írta: Daks
  • 2009. június 6.
  • Hír
Link másolása
Az Acer az első gyártó, mely az NVIDIA ION platformját alkalmazta legújabb nettopjában. A gép a HWSW szerkesztőségébe is ellátogatott egy teszt erejéig.
Az Acer az első gyártó, mely az NVIDIA ION platformját alkalmazta legújabb nettopjában. A gép a HWSW szerkesztőségébe is ellátogatott egy teszt erejéig.

Az NVIDIA ION platformját szívként alkalmazó termékek piaci bemutatkozásának ideje elérkezett, sorra jelentik be a gyártók az ezt alkalmazó netbookokat, nettopokat, de még Mini-ITX szabványú alaplapokra is van már példa. Ha a legalapvetőbb feladatokat bízzuk a gépre, az Intel Atom processzorának teljesítménye épp elegendő, azonban ha a levelezés, böngészés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés  köréből kimerészkedünk, igen komoly korlátokkal találhatjuk szemben magunkat. Természetesen a multimédiás területre gondoltunk, ahol egy szürke netbook már hamar elvérzik. HD-videók folyamatos lejátszásáról a chipsetbe integrált Intel videovezérlőt alkalmazó netbookok tulajdonosai nem is álmodhatnak.

A nettopok esetében a képfrissítés elégtelen sebessége a netbookokhoz képest hamarabb jelentkezik, mivel hozzájuk aligha kapcsol valaki 1024x600 pixeles felbontású monitort. Az ION-alapú gépek számára már gond nélkül használhatunk nagyobb kijelzőt, a DirectX 10 támogatása mellett a teljes 1080p HD-vidók lejátszásának ígéretével. Az ION platform mindemellett a Windows XP-nél távolabb is lát.

Érdekel hogy szerepelt az első NVIDIA ION-alapú nettop?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
1.
1.
Sohi
Csak részben igaz, nekem egy MSI WIND U100-am van és 720p-t simán lejátsza
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...