Anime készül a Mass Effect alapján

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 7.
  • Cooltúra
Link másolása
Úgy tűnik, az Electronic Arts rákapott az animékre, ami tulajdonképpen nem is meglepő: az eddigi adaptációi bejöttek a közönségnek, egy új szemszögből, friss stílusban ismerhették meg a rajongók a kedvenc univerzumukat. Anime készül a Mass Effect alapján is, várhatóan jövőre lesz a premier.

Talán a Visceral Games indította el a házon belül az animemániát: először a Dante's Inferno kapott ilyet feldolgozást, míg a Dead Space 2 boltokba kerülésekor az Aftermath című alkotásra vethették rá magukat a játékosok. Az anime jó biznisz, elvégre teljesen új stílusban tálalja a jól ismert játékvilágokat, arról nem is beszélve, hogy ki lehet adni DVD-n és Blu-Rayen, esetleg exkluzív vetítést szervezni neki, ahogy itthon is történt a Dead Space: Aftermath esetében.

Nemrég a Bioware is a Visceral nyomdokaiba lépett: tavaly nyáron jelentették be, hogy anime készül a Dragon Age alapján - ez várhatóan még idén bemutatkozhat a nagyközönség előtt -, most pedig azt is elárulták: a Mass Effectet is feldolgozzák, mégpedig ugyanúgy az amerikai FUNimation és a japán T.O. Entertainment társaságában. A film producere a játéksorozatot is felügyelő Casey Hudson lesz, a premier jövő nyáron várható.

27.
27.
Berencsit
#18: oksa, értettem, nem is arra mondtam, csak itt vitatkoznak, és egy kis felvilágosításként... ;)
26.
26.
Berencsit
#19: én meg az olyan embereket "bírom" akik fél percen belül 3-kommentet írnak, ugyanoda...
25.
25.
KENKILL
#24: Félreértés ne essik imádom a Mass Effectet és ha kicsit igényesebben összerakják mint a Dead Space-es förtelmet akkor lehet hogy jó is lesz.
24.
24.
KENKILL
#22: A te szemszögödből valóban tök mind1, csak jelezni kívántam a pontatlan megnevezést, mert esetleg aki rendszeresen néz animéket azoknak böki a csőrét hogy a már említett sz*rokat is ebbe a kategóriába sorolják. Na ennyi voltam.
23.
23.
felegyi
Anime-t akartok lesni, akkor ott az Odaátos feldolgozás! Az bőőven jó lett...
22.
22.
Anime, nem anime, nem tök mindegy? Animációs rajzfil na és ? A lényeg: Mass Effect univerzumban... Ennyi, várós, pont! :)
21.
21.
Raziel88
Engem nem érdekel hogy hívják, lényeg hogy készül. :D
20.
20.
Raziel88
És mi köze a vitátoknak a hírhez?
19.
19.
Raziel88
Úgy bírom az embereket mikor olyanról vitatkoznak amihez nem is értenek
.
18.
18.
Gurren
#16: ahogy látom te sem érted. tessék, itt leírják a lényeget: http://www.aoianime.hu/index.php?oldal=animeszotar#anime

az anime műfajok meg nem értem hogy jönnek ide.
17.
17.
adamsfamily
Szerintem ezek az adaptációk mind úgy sz*rok ahogy vannak.A dead space rajzfilmek borzasztóak voltak,akárcsak a halo legends.
16.
16.
Berencsit
#15: ezzel nem teljesen értek egyet, az anime nem feltétlen kell, hogy japán legyen.. de a példák amiket felsoroltál korrektek ;)

itt a wiki "magyarázata"...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Anime#Anime-_.C3.A9s_manga_m.C5.B1fajok
15.
15.
KENKILL
#2: Felháborítónak tartom hogy ennyire nem vagytok tisztában az anime fogalmával. Egy brutális véres Dead Space előzményfilm még nem anime, a Dante's Inferno-ról készült förtelem nem anime és a Clone Wars meg aztán végképp nem anime. Ezek inkább rajzfilmek, vagy ha úgy tetszik akkor jobban illik rájuk az animációs film elnevezés. Az anime mint neve is mutatja japán, és hiába akarnak ezek animének tűnni, messze elmaradnak a japánok mögött. Na csak ennyit akartam tisztázni. (Lehet okádni rám a szidalmakat.)
14.
14.
Berencsit
#13: most nézem Teuton is pont ezt írta a kommentje végén. :D
13.
13.
Berencsit
#8: hát ja... az jó lenne, namegaz is jólenne,ha rálehetne keresni külön a játékokra. ;)
12.
12.
Berencsit
na ez jó hír! :) gondolom nem a renegát Separd-ot fogjuk nézni... :( de attol még jó lessz, nagyon várós. :)
11.
11.
exonic
+1 a legvártabb filmek/játékok/animék listámon.... :D
10.
10.
bsg09
Ezzel a Mass Effecttel az a baj, hogy aki kicsit jártas a scifik világában az már tudja, hogy mire megy ki a játék. Az meg a másik, hogy nem animékkal kéne foglalkozniuk hanem egy tisztességes jó hosszú fő sztoriszálat kéne megalkotni ahol a mellékküldik csak a hegy csúcsát képezik. Ha ez utóbbi teljesül én elégedett leszek,
9.
9.
Teuton
Amíg rendes animációról van szó és nem FFantasy-féle CG-ről, addig okés a dolog.
A többi paramétert most nem piszkálom, teszem eleget más helyeken.

8: szerintem még várnunk kell rá egy darabig, de bízom benne hogy idővel lesz (és keresés is)
8.
8.
JoHnNiEE
#7: -l , mikor lesz már szerkesztési lehetőség ? :/
7.
7.
JoHnNiEE
#2: Clone wars-ot semmilyen módon sem lehet anime-nek nevezni. Amire te gondolsz az animációs mese. Az anime igaz az „animation” szó rövidüléséből származik de teljesen más műfajt képvisell. Alapból a "rajzfilm általános" elnevezése Japánban és a szigetországon kívül a japán stílusú rajzfilmek összefoglaló neve. Tehát dióhéjban fail
6.
6.
hedzsooo
ME konyvek, kepregenyek, anmie, v. akar felolem johet film is, csak a ME3 NE legyen elcseszve, hozza az elozo 2 resz szinvonalat, engem igazabol az erdekel majd a ME univerzumbol legjobban ! :-)
5.
5.
Mortis
Marha jó! Akárki bármit mond, kellemesek ezek a nyugatias-anime-k...:)
4.
4.
themagott
Mass Effect is Dragon Age is várós :D mondjuk érdekes hogy mostanában mindenből animét csinálnak de jó :)
3.
3.
Sarkadi
Remek,a Dead Space-ok is tetszettek,bár a 2. már egy kissé vontatottra sikeredett.Ami meg Mass Effect az már rossz nem lehet. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...