HWSW: Kipróbáltuk a Dell Venue Prót

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 2.
  • Hardver
Link másolása
Rendkívül egyedi telefonnal jelentkezett a Dell: hatalmas méretek, megosztó design, Windows Phone 7 és hosszában szétcsúsztatható kialakítás, teljes fizikai billentyűzettel. Megállja a helyét mindennapi használatban, vagy csak kuriózumként kerül be a köztudatba? A HWSW kipróbálta.

A Dell nem idegen az okostelefonok piacán, a texasi cég már korábban is megpróbált betörni a mobiltelefonos piacra Windows Mobile alapú készülékekkel, sikertelenül. Nemrég azonban  újraindult a Dell telefongyártása, ehhez később társult a régi partner Microsoft operációs rendszere is. A Venue sorozat is ezt a kettősséget tükrözi, míg az eredeti Venue egy androidos okostelefon, a Pro utónévvel ellátott verziója azonban már windowsos alapokon működik.

Az Androidhoz hasonlóan a Windows Phone 7 legnagyobb előnye, hogy adott szoftveres keretek mellett a gyártókra bízza a termék kialakítását, így ők dönthetnek számos, a kialakítással kapcsolatos kérdésben. Az iPhone legnagyobb hátrányának sokan (és sokáig) a fizikai billentyűzet hiányát rótták fel, ehhez a döntéséhez az Apple máig sziklaszilárdan ragaszkodik - a készülék így könnyű és vékony lehet, cserébe azonban problémás a szövegbevitel. Íráskor nem látjuk az egész képernyőt, emailt gépelve például nem látunk egyszerre néhány szónál többet, csevegéskor pedig a partner válaszait veszítjük szem elől. Ezekben a problémákban az Android is osztozik, a képernyőn megjelenő billentyűzettel nehézkes a folyamatos szövegbevitel.

Még egyáltalán nincs vége! A teljes tesztet a HWSW-n olvashatjátok el!

8.
8.
p.balou
7.
7.
princeps27
#5: Arra már a 2magos HTC is kinn lesz:). Én azt várom, amikor a ZTE kijön egy 2magossal 80k-ért
6.
6.
shooter1234
#5: Az LG Optimus 2x nekem is bejövős. Nem csak a két magos proci miatt, hanem a HDMI csatlakozó is tetszik. :)
5.
5.
mdr88
nekem eddig az Optimus 2x volt a top, de a Galaxy 2 üti :D... sajnos max Karácsony körül tudom meglepni magam vele ha addigra elérhető lesz kishazánkban, nekem meg lesz elég pénzem :)
4.
4.
Raidermeister
de nem írják hogy mennyiért adják !
3.
3.
lac15
WP7et könnyen lehet egyedinek nevezni, de egy olyan telefont amin ilyen op. rendszer fut, még 1 qwerty billentyűzet is édes kevés hozzá hogy ilyen jelzővel lehessen illetni. Mellesleg szépnek szép, de ami a burkolat alatt lapul nem egy nagy szám. Galaxy S2 jobban felkelti a kíváncsiságom.:)
2.
2.
Apostol360
1.
1.
Shooter89
Nagyon durván néz ki !!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...