Veszteséges a THQ, de a Homefront jól szerepelt

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 4.
  • Biznisz
Link másolása
A THQ vesztesége ugyan nőtt az előző pénzügyi évhez képest, de a kiadó állítólag még így is tudta hozni az elvárásokat, miután a Homefront viszonylag szépen szerepelt - az észak-koreaiak amerikai invázióját feldolgozó FPS-ből 2,6 millió példányt szállítottak le az üzletekbe világszerte.

A THQ a minap tette elérhetővé a 2011-es pénzügyi évére vonatkozó eredményeit - ez az időszak idén márciusban ért véget. A cég bevételei ez idő alatt 665,3 millió dollárra rúgtak, profitot pedig egyáltalán nem sikerült termelni, sőt: 136,1 millió dolláros veszteséggel zárt a THQ, ami sokkal rosszabb eredmény a 2010-es pénzügyi év 9 milliós veszteségéhez 899,1 millió dolláros bevételéhez képest. Január és március között 44,1 millió dolláros veszteség és 124,2 millió dollár bevétel jött össze a cégnek, ami szintén visszaesés az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Mindezzel együtt a THQ még így is hozta az elvárásokat, legalábbis Brian Farrell, a cég vezérigazgatója így gondolja. Állítása szerint a Homefront jól szerepelt: Amerikában már az első napon 375 ezer darab ment el belőle, bő egy hét múlva pedig az egymilliós szám is megvolt globális szinten.

A THQ szerint eddig 2,6 millió kópiát szállítottak ki az üzletekbe, és a szám gyarapodásában bíznak: a kiadó jelenleg is dolgozik a játék multiplayer módjának demóváltozatán, amely reményeik szerint újabb vásárlókat hoz majd. A cég tudja, hogy multis demót kidobni furcsa taktikának minősül, de mivel a Homefront ezen a téren a legerősebb, muszáj volt így dönteniük. A kiadó újabb DLC-ket is ígért a következő hónapokra.

A THQ-nak bejött a uDraw nevű kiegészítő is, a holmi sikeréről és az új változatokról éppen ma számoltunk be. A kiadó emellett több mint 4 millió példányt passzolt el a WWE SmackDown vs. Raw 2011-ből és a WWE All Stars pankrátorjátékokból is.

A cég a 2012-es pénzügyi évre - ez áprilisban kezdődött - a következő címekkel készült: áprilisban jelent meg a kinectes Fantastic Pets, a Rio, a SpongeBob Squigglepants, május 10-én jön az MX vs. ATV Alive és május 24-én a Kung Fu Panda 2. Június 7-én a Red Faction: Armageddon megjelenésére számítunk, június 14-én jön a UFC Personal Trainer: The Ultimate Fitness System, míg a nyár egyik sikervárományos címének a Warhammer 40.000: Space Marine, az őszének pedig a Saints Row: The Third ígérkezik.

15.
15.
Hát a homefront-ra (mint nemecsek :) adnék úgy kb -2 (igen, mínusz kettő :) pontot, de hát én nem multizom... :/ Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a leszállított 2.6 millió játékból ugyan mennyi az eladott példány, mert lehet, mind ott porosodik a polcon :) Szóval ez nem mérvadó. Másfelől a koreaiak nagy pc fanok és vannak is páran, lehet náluk ez alapanyag, mit tudom én, hogy tanuljanak amikor majd megszállják az usa-t akkor mire kell figyelni, hogy el ne bukjanak :)))
10.
10.
kekszesember
#9: Lehet hogy épp nem a Homefront-ra gondolt ;)
9.
9.
..::RoLiSoAp::..
#5: A mai gyerekek tényleg minden szart megvesznek de az is igaz h a mai fiatalság a multira van kiéhezve. Azt is eltom képzelni h nem is jáccottál vele csak idetoltál vmi bölcsességnek tűnő böszmeséget...
8.
8.
..::RoLiSoAp::..
#7: Valahogy sejtettem. Jóhogy monták a készítők h a multira lett kiélezve a game. a szingli semmit nem nyújt kb tele buggal ( elég viccesek hejenként xD ) de a multiplayer akkora lett szerintem.. 1etlen hibája a kevés játékmód. 3negyedénél vok a multinak csak leállt ez a szar. mielőtt kijött vna mindenki úgy beszélt róla mint a frissen nyomott fonottkalácsról ezért én nemigazán vártam de a multi játékmenet óriási.
7.
7.
Hubert Cumberdale
#6: szerintem a homefront-ra gondolt. Ami biztos jó multiba, de a single nekem nagyon üres volt, pedig már kajak úgy vártam ezt a gémet mint valami hülye gyerek a mikulást :D de sajna csalódtam benne.
6.
6.
..::RoLiSoAp::..
#5: Szija Józsi melyik termékre gondolsz a szar megnevezés alatt?
5.
5.
Józsi_Doe
Szomorú dolog hogy egy ilyen szar termékkel iylen sok pénzt kerestek. Nincs igénye a mai gerekeknek a minőségi játékokra.
4.
4.
felegyi
2012 pénzügyi éve is szar lesz, egyetlen cím a Space Marine ami hozhat rendesen a konyhára... SpongeBob, Kung Fu Panda 2... őszintén, csodálkoznak ilyen nevek mellett hogy veszteséget könyvelnek el?
3.
3.
..::RoLiSoAp::..
Múgy toltátok a homefront multit? én nagy cod os vagyok de nagyon bejött. sajnálom őket jókis gammát hoztak össze multi-téren
2.
2.
elite_hun
"A THQ-nak bejött is a uDraw"

ez a mondat kicsit furcsán hangzik
1.
1.
SSJ Gábriel
A Saints Row: The Third érdekelni fog,meglátjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...