HWSW: Nem érdekli a 3D a tartalomipart

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Jobb híján idén is a videojátékokra és az otthoni házimozi-kiadványokra támaszkodhatnak a 3D-s televíziókészülékeket gyártó cégek, ha el akarják adni újdonságaikat. Elemzők szerint a helyzet nem változhat túl gyorsan a jövőben sem, írja nagytestvérünk, a HWSW.

A tévés tartalmat előállító, gyártó vállalatokat láthatóan nem hozta lázba annyira a 3D-s tévézés kezdeti időszaka, mint magukat a készülékgyártókat: egy nemrég készült felmérés szerint a tévétársaságok az idei összes kiadásukat tekintve utoljára költenének arra, hogy 3D-s adást állítsanak elő. Mindez azt jelenti, hogy akik a technológia megjelenésekor azonnal vásároltak térhatású kép megjelenítésére képes televíziót, továbbra sem tudnak igazi választékot elérni a méregdrágán vásárolt eszközzel.

A Datamonitor csoport részeként működő Ovum piackutató tartalomelőállítók körében végzett, idei stratégiai célokat felderítő kutatása során a válaszadók a 3D-s tartalmak előállítását, valamint új 3D-s csatornák indítását a legkisebb befektetési prioritással látták el. A megkérdezett döntéshozók és döntéselőkészítők több mint fele (53 százalékuk) szerint a 3D-s tartalomgyártás üzleti szempontból jelenleg egyáltalán nem lényeges tényező, és a megkérdezettek körében senki nem vélte úgy, hogy az év hátralévő részében kritikus befektetési területté válhat.

Az újabb csatornák indításával egyelőre várnak a cégek - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

13.
13.
Nem a lényegre koncentráltok és hagyjátok magatokat eltéríteni az utálat nyálas, nyájas sövényére ! :)

A 3D-nek nem az a baja, hogy drága, vagy hogy kevés a tartalom, frászt! Egyszerűen nincs rá igény ! A TV műsorok legnagyobb részét kitevő, sorozatok, vetélkedők, valóságsók :), esetében egyszerűen nincs hozzáadott értéke a 3D megjelenítésnek (és nem mellékesen drágítja az előállítást, tehát csökkenti a profitot !!!) TV-ben ahol jövője van az a gyerek csatornák és az ismeret-terjesztő csatornák, szerintem ők fognak leghamarabb lépni. Az általános, hír és közéleti csatornák pedig legutoljára).

Mozi egy teljesen más téma, ott egyszerűen elengedhetetlen kényszer a 3D, ugyanis valamivel túl kell mutatni az otthoni élményen, erre jelenleg ez az egy módszer van. Ma már egy nagy kijelző, projektor és komolyabb hangrendszer otthonra is elérhető. Filmek miatt viszont a többség nem vesz 3D-s TV-t, mert egyszer eleve sokkal később kapja meg a tartalmat, mint amikor moziban leadják, másrészt otthon ülve mozizni és nem kimozdulni pedig szánalmas :))) A szocializáció az ember alapvető lételeme, aki nem teszi előbb-utóbb zombi lesz, mint az Usa-ban és Németországban lövöldöző fiatalok, akik csak FPS-ben éltek ! :(

Nyilván a gyártók megpróbálják ránk erőszakolni, hiszen ebből van profitjuk, az más, hogy az embereknek egyszerűen nem kell. Ez ugyanolyan, mint a blueray vs dual dvd kérdése. Mit nyersz azzal, hogy nem kell lemezt cserélni ha úgyis elő kell telepíteni a játékot, mert különben játszhatatlanul lassú ? Már rég a digitális terjesztést kellett volna erőltetni, nem egy elavult optikai adathordozási technológiát toszogatni a határokig... Egyáltalán minek a konzol amikor van pc ? :) Ez mind-mind üzlet, profitszerzés kérdése. Ezért előbb-utóbb lenyomják a torkunkon, ilyen a piac. Sosem az volt a kérdés mire van szükséged, hanem, hogy mit lehet eladni akár marketing árán akár kényszerrel ?! Úgy látszik most kicsit nehezebben megy a dolog, de ami késik az nem múlik ! :)))
10.
10.
Richi12
#8: fejlődés nem érhető el "ímmel-ámmal"!!!
és szerintem bőven van erőforrás mindre!
akik szerint érdemes most kidolgozni a 3d-t hogy amikor több embernek lesz elérhető már készen álljon azok jól gondolják és nem csak anyagi szempontból éri meg így gondolkodni hanem ez nekünk is jó!!:D:D
9.
9.
Richi12
egyértelmű h nem a legfőbb prioritás mert nem elterjedt és egy darabig nem is lesz mert az átlagembernek nem telik rá!!!!
ha olcsóvá és egszerüvé válik akkor majd elterjedhet de vannak akiknek fáj a felye vannak akiket nem érdekel és vannak akik egészségügyi okokból értelmetlen és ez igen nagy százalék(értem itt azokat akik félszemre vakok, akik telljesen vagy stb.)
8.
8.
Mortis
#5: Vááá. Ne beszéljetek róla. Legalább itt ne róla kelljen, hogy "halljak"...

Én ezzel a technológiával szemben mindig is szkeptikus voltam. Nem tart még ott a technika, hogy ezt a hézagot ki lehessen aknázni. Inkább a már fejlett területekre kellene még jobban ráfeküdni és közben immel-ámmal kicsit toldozgatni a 3D-t.
7.
7.
shatterhand
nem lep meg a hír
akkora lufi az egész,hogy az nemigaz
Túl sokba kerül az egész és MESSZE nem hoz annyit ,hogy azt mondaná az ember: megérte.
6.
6.
Kit érdekel Alekosz, istenem...

A téma a 3D és egyébként ez eléggé gáz, hogy vegyél ilyen-olyan marhadrága megjelenítőt, erre kapsz hozzá három iszonyat gagyi rajzfilmet, egy-két mozifilmet meg maximum játhatsz a Killzone 3-al 3D-ben, ha van ps3-ad...ennyi? Mennyi ideje is van a piacon a 3D tévé? Az elején oké, adnak hozzá egy rajzfilmet, de ennyi idő elteltével még mindig csak azt? Ráadásul itthon még HD adás sincs normális, nem hogy 3D-s...
5.
5.
K2 The Highest
#4: Ez így van...De kihagytad, hogy egy tudatlan, nagyképű nyomorék:)
4.
4.
Habbobitas
#2: Alekosz egy idióta from VV
3.
3.
#2: Te sem vagy nős mi ? Ember ! Néha irigylem az "ilyeneket" ! :)))
2.
2.
ReNegAdE
#1: Ki az az Alekosz?:)
1.
1.
Most nem azért, de az igazán pénzt hozó saját gyártású műsorok vagy sorozatok, vagy vetélkedők, oda minek a 3d ? Játékra és mozira okés, mert ott add egy plusz faktort, de alekosz valagára senki sem kíváncsi 3d-ben, sőt engem 2d-ben sem érdekel :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...