Már készül a PlayStation 3 utódja

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony most már hivatalosan is megerősítette, hogy készül a PlayStation 3 utódja, igaz, ennél több konkrétumot nem árult el, és jó ideig valószínűleg nem is fog. A gyártó az egyik befektetői konferencián tett említést a következő platformról, amely miatt megemelkedtek a kutatás-fejlesztési költségek.

A Sony a napokban jelentette be a márciusban véget ért 2011-es pénzügyi évének eredményeit: a vállalat nem teljesített túl jól, a bevételei 87,78 milliárd dollárra csökkentek, míg a veszteségét 3,17 milliárd dollára növelte. Mindennek az oka elsősorban egy 4,4 milliárd dolláros adóhitelleírás volt, továbbá az eladások zuhantak a márciusi, Japánt ért katasztrófák miatt is.

Ennek ellenére a PlayStation márkát is magába foglaló Networked Products & Services jól szerepelt, s bár a bevételei nem igen változtak (19,15 milliárd dollár), a tavalyi veszteséget 434,23 millió dolláros üzemi nyereséggé sikerült átalakítani. A PlayStation 3 gyártási költsége csökkent, ennek megfelelően több konzolt is adott el a cég: a tavalyi 13 millió után idén 14,3 millió PS3 kelt el világszerte. PSP-ből és PS2-ből már kevesebb, 8 millió és 6,4 millió darab fogyott. A konzolokhoz ugyanilyen sorrendben 147,9 millió, 46,6 millió és 16,4 millió játék talált gazdára.

Jön a PlayStation 4

Bár egyáltalán nem biztos, hogy PlayStation 4-nek hívják majd, és az sem valószínű, hogy a közeljövőben megjelenhet, egy befektetői konferencián a Sony megerősítette, hogy már készül a PlayStation 3 utódja. Masaru Kato, a Sony pénzügyi igazgatója szerint nem véletlenül nőttek a cég kutatás-fejlesztési költségei, a tervezőmérnökeik ugyanis már megkezdték a kezdeti fejlesztéseket a jövőbeli platformjuk számára.

A költségeket az év végén rajtoló NGP kapcsán felmerült kiadások is növelték, emellett a Sony külön hangsúlyozta: az, hogy a fejlesztést megkezdték, még nem jelenti azt, hogy a PS3 karrierjének vége lenne.

67.
67.
#64: Még jó, hogy a képzelgéseid köszönő viszonyban sincsenek az igazsággal!
66.
66.
#65: A PS2-be talán nem volt olvasófej probléma???? (Nem is egy!) Akkor miről beszélsz??? A PS3 sokkal megbízhatóbb, mint elődje, a nagyra értékelt PS2.
65.
65.
Grand Hustle President
#61: "Ez körübelül 4-8 évbe telik. Néha kevesebb néha több"
Az igen!

Úgy látom, hogy itt sokan azt hiszi, hogy a PS3 ugyanolyan megbízható, mint elődje, pedig az igazság az, hogy nagyon sok gép adja meg magát 3 év után. Leggyakrabban Yellow Light of Death (YLOD) hibások lesznek a gépek.
64.
64.
Lordnekroseth
Hát a konzol gyártásról nekem más elgondolásaim vannak. Konkrétan pl hogy maga a NAGY tervezés anyiból áll hogy öszeülnek a pozícióba benyalt mérnökök és végignézik a nagy pc vid kártya gyártók ajánlatait a legfrisebb és legjobb technológiákról és kifossák hogy holnap cifra szart teszünk bele mert most tetszik a titkárnő segge aki kávét hozott be. Aztán egyeztetnek fél év papírmunka és végül öszerakják a hozzá nem értő specialásták a hozzá nem értő mérnökök felügyelete alatt akik mniden lényegtelen hülyeségbe beleszólnak. Majd tesztelik...és finomítják. Újabb fél év papírmunka. Aztán reklám agyhúzás újabb fél év. És lassan ki is asják. Mire a techonológia egy bizonyos rétenek addigra már egyébként is elérhető lessz. (magyarul akár pc be is ösze tudnád rakni csak baszott drágán még akkor)
62.
62.
#60: Szerintem tuti, hogy már csakis vízhűtéssel lehet megoldani a hűtést, a nagy teljesítménynövekedés miatt. Ez egyfelől jó, hisz, hangtalan és halk, de rossz is, mert nem egy olcsó megoldás.

De lehet ebben tévedni fogok. Ezt nem tudom előre.
61.
61.
Mathia$
#38: Eddig nem csalódtunk bennük, ezután sem fogunk :)

#47: Nyugi, nem sietik el, akkor nem ők lennének a Sony. Náluk mindig is a fejlettség, a precizitás és a minőség volt a lényeg és lesz is a jövőben.
Szerintem még minimum 2 év, de inkább 2,5.

#48: Van fogalmad róla mennyi időbe telik egy konzol teljes kifejlesztése? Elöszőr ki kell találni, meg kell tervezni, kifejleszteni, tökéletesíteni, sorozatgyártani. Ez körübelül 4-8 évbe telik. Néha kevesebb néha több

#59: Szerintem már minimum 2 éve tervezgetik, fejlesztgetik a PS4-t.

#60: Tökéletes. Akárcsak az eddigi összes Playstation családbéli konzolnak.
60.
60.
anonymus26
én arra vok kiváncsi h milyen lesz ps4 hütési rendszere és mennyire fogg melegedni
59.
59.
Bisur1996
#58: De lehet a Sony előrébb járt és 1-2 év múlva kiadja... akkor viszont bajba lesz az MS.
58.
58.
Bisur1996
Nyugalom... a Sony nem siet el semmit, már most megkezdik a fejlesztést 3-4 év múlva be is fejezik és jó minőségű lesz, az MS meg majd 1-2 éven belül kidob vmi kakit.
56.
56.
#34: Igazad van, jól látod a dolgokat!
55.
55.
#17: Már megint ferdítesz! A PS3 nem volt gyárihibás, és konstukciós hibái sem voltak. Nem a PS3 alaplapjáról olvadt le a GPU, hanem az Xbox360-ról!!! Ember, kérlek, most már gondolkozz egy picit!

A PS3-nál nem kellett MÁZLISNAK lenni!!!
Nézd csak meg a kezdeti meghibásodási rátát!

PS3 1-2 %
X360 50-60 %

Akkor milyen mázliról beszélsz??? a PS3-nál???
54.
54.
#16: HIDD EL, jönni is fog AKKORRA az új PS! Nagyon jól látod!
53.
53.
#8: Akkor vegyél PC-t!!! A PS3 nem 2011-ben lett kiadva, hanem 2006-ban, és azóta már eltelt pár év, és lassan váltani kell, ez mindig is volt és így s lesz. Egyértelmű, hogy 2 éven belül új konzol jön ki. Sajnálom azokat akiket a marketing szöveg beetet, amiben sajnos a Sony is hibás, hogy tessék, nem lesz PS4 2014-16-ig. Ez a parasztvakítás. Ebben hibás a Sony is.

Egy hónapja, még azt mondta, hogy még koncepció szinten sem beszélnek PS4-ről, most meg már.....
Ez van!
52.
52.
#6: A PlayStation széria egyik tagja sem arról volt híres, hogy a megjelenpéskor megvett premier gépek "elfüstöltek" volna. Úgyhogy sajnos hülyeségeket beszélsz. Az Xbox 360 széria VOLT híres ebből a szempontból, mert minőségre egy szar; azonban a Sony nem ilyen hulladék minőségű gépeket ad ki és gyárt, lásd PS3.

Én valószínűleg premier gépet fogok venni!
51.
51.
KenyeresB
Bízom benne, hogy legalább 2013-ig várnak vele! Nem kell ezt elsietni. Bár az biztos, hogy eszméletlen lesz. Offopic: sztem a GTA5 a PS4 és az XBOX 720-al együtt fog kijönni. Az lesz az első húzócímük, mint anno a GTA4 esetében.
50.
50.
wigyory
Ez egy jól kitalált masina lesz, belegyúrnak mindent.Sokan ezen az oldalon kifigurázzák a Sony-t, holott becsülettel helyt áll mind a mai napig.Én nem fejlesztek pc-re, csak annyit ami feltétlen szükséges.A játékra ott van a konzol, végig Sony párti voltam-vagyok-még mindig hibátlanul üzemel a Ps1, a Ps2-is.A 3-as már két éve megvan és tökélesen műkszik.De én is várom a következő generációs gépet, ahogy itt is sokan. NEM kell beszélnie, kávétfőzni sem-csak a játék tökéletességével bizonyitson minden elvárásnak megfelelően-és a SONY-t ismerve mindent elkövetnek a sikerért és a pozitiv visszajelzésekért.
49.
49.
attila78
Kiváncsi vagyok ki dobja piacra előbb az új konzolt,a Sony vagy Microsoft.Akár hogy is,remélem nem kapkodja el egyikőjük sem.
48.
48.
vergil14
Én nem tudom minek kell ennyire sietni ?
47.
47.
NECROSMOKE
Szerintem még várjanak legalább 3 évet vele.
46.
46.
Lordnekroseth
Windownson kockul? Ezt úgy mondod ember mintha az nem egy operációs rendszer lenne hanem egy választható játék. Amelett nem azért nem használok más os-t mert anyira szupermegajó,hanem mert megszoktam és nincs se kedvem se időm arra hogy másikat kezdjek el használni. Ettől függetlenül még szar. És az agyamra megy úgy kb minden fél órában ha használom. Szóval az hogy használom nem kifogás....Ez olyan mintha azt mnodanád...de szar ez az ország....mégis benne élsz. .-_- erről enyit.
43.
43.
Meximanalert
#42: Biztosan ütős platform születik a rizsszeműektől :) Ja és mindig jobb lesz és mindig
42.
42.
Neo1989
#38: Majd beszélni is fog :)
40.
40.
sayainbarni
kiváncsi vagyok rá!remélem nem kell érte százezreket kiadni-!
39.
39.
metercsiken
Ha tényleg odafigyelnek majd mindenre akkor nagyon "állat" gép lesz! Remélem minél hamarabb!:)
38.
38.
Slik
kíváncsi vagyok mit tudnak fejleszteni még ezen :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...