Kiveszi a DRM-et az új The Witcher 2 patch

  • Írta: InGen
  • 2011. május 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A The Witcher 2 több problémával is küzdött a megjelenés után, amiből az egyik a néhány felhasználónál jelentkező nehézkes installálás és aktiválás volt. De a DRM-védelem állítólag más bajokat is okozott, így a készítők inkább kivették az egészet a frissiben megjelent 1.1-es javításban.

A The Witcher 2 1.1-es verziószámú javítócsomagja számos változást hoz a játék életében: az egyik legfontosabb, hogy most már nem kell közvetlenül Paksra kötni a számítógépünket ahhoz, hogy nagyjából játszható sebességgel fusson az anyag, valamint bekerült az inverz egér támogatása is - ami megmagyarázhatatlan okokból kimaradt az alapverzióból.


De ezeknél is fontosabb azonban, hogy a sokaknál telepítési-, aktiválási- és egyéb problémákat okozó DRM-védelmet is teljesen eltávolították a játékból. Az okokról a CD Projekt RED fejlesztési vezetője, Adam Badowski beszélt: "A célunk, hogy boldogok legyenek a vásárlóink, s úgy érezzék, érdemes volt megvenni a játékot. A DRM nem támogatja ezt a célunkat, az ugyanis extra nehézségeket és akadályokat emelhet a vásárlók elé."

Badowski szerint eleve csak azért vetették be a DRM-et, hogy a játék ne szivárogjon ki warezbe már hetekkel a megjelenése előtt. Most, hogy ezt sikerült elérniük, már nyugodtan levehetik a védelmet. Ráadásul az úriember megjegyezte, hogy a DRM állhat a sokaknál jelentkező komoly teljesítmény problémák mögött is: habár a játék megjelenése előtti tesztekben csak kisebb különbségek jelentkeztek a DRM-es és az anélküli verziók között, a megjelenés után több felhaználó is akár 30 százalékos teljesítmény csökkenésről számolt be.

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy ez egy igazán rendes lépés volt a CD Projekt részéről. Mit gondoltok? (Kösz, Daenath!)

21.
21.
tmaster
Én normálon játszottam végig, sajnos nem éri meg a pénzét, ahogy lentebb említve van a harc rendszer elég problémás, nyugodt ember vagyok de talán első PCs játék volt hogy káromkodtam hangosan!!! :)
spoiler:
az első fejezet "grand bossa" (több karú) mikor vagy 20adszorra próbálom csak azért mert bugg miatt beszorulok a kövek közé, vagy mert nagyon nem egyértelmű hogy a végén hogyan kell kivégezni stb stb...

ilyenek miatt volt az többszőr is hogy törlöm a fenébe.. csak hát a kiadott pénz...
dupla annyi mellék küldetés lenne ,valamint legalább 5 ször annyi legyártható fellelhető fegyver/ruha ,illetve (ilyen játékokban régebben szokás volt) több logikai feladvány lenne egy élvezetes játék volna.. ja és a játék idő sem sok...
19.
19.
renato999
#16: Tényleg nagyon nehéz, én se bírtam normalon megcsinálni, így kijátszottam 2x easy-n és megtanultam a dolgokat, így már normalon ki tudom játszani párszor meghalok, de hát felfogadható mennyiségben.
18.
18.
Qbász
Nekem 0 azaz nulla fps növekedést hozott. HD 5850 Core i5 750 4gb ddr3 ram. Full HD-ban high beállítással. :(
17.
17.
#16: Basszus, miért nincs még mindig szerkesztés gomb >:E !
Meg az is furcsa, hogy nekem jön egy bármilyen lény, 10-15 csapástól hosszú "csatában" pusztul meg, visszatöltöm, ugyanott ugyanazt és 3 ütéssel kivégzem ! Azt hittem rosszul látok, mondom ilyen nincs ! Teszem azt a kard 11-21-et sebez nincs bónusz, akkor sem értem, optimális esetben 3x21= 63-at sebez, legrosszabb, leggyengébb pedig 10x11=110 !!! Ha a monstra HP60 akkor is maximum 6 bevitt találattól kinyiffan, de nem !!! Szóval a szörnynek vagy óriási nagy "luck factora" van vagy random számolja a játék a találatokat :)))
16.
16.
Hát a varázslatok nagyon gyengék, a védelem so-so, a tűz sebzés egy sima katonát is 10 találatból csinál ki ami irreálisan sok, az átállítás nekem nagyon nem jött be, a legtöbbet a csapdát és a lökést használtam, mert amíg ketten "merevedtek" / feküdtek, addig volt időm foglalkozni a többivel :) Állandó elugrálás, egyet ütök szaladok viszont hosszú távon nagyon frusztráló és megöli az egész játékmenetet.

*** SPOILER ***
Az ostromnál amikor Foltestet be kell engedni, na ott van vagy 6-8 katona amiből egy durva lovag és 3 pajzsos, akiknek baromi jó így a védelmi szintjük, na az 15 perc körbe-körbe rohangálás volt ! Azt hittem szét ütöm a monitort !!! Vagy 20x kezdtem újra azt a harcot, próbáltam mindenféle módon, de csak futkározva sikerült ami nagyon szánalmas :(
A barlangokban, mocsárban, meg rád ugrik (tök véletlenszerűen) akár 10+ fojtólidérc / nekker, akkor ott egyetlen esély van, az állás visszatöltése, nincs is értelme harcba bocsátkozni és imádkozni, hogy legközelebb nem jön csak 3 ! Mert röhej, de így működik.
Szóval legyen nehéz a játék nem mondom, hogy ne, de ez így nem nehéz hanem infantilis és sokszor ott van a kiszámíthatatlansági faktor ami szétcsinál mindent: elmegyek valamerre, rám ugrik 5-10 ellen, ha lehet elszaladok / újra töltöm, majd vissza és láss csodát jön 2-4 ugyanott, a többi eltűnt ! Egyébként a tör dobálás nagyon hasznos, sokkal többet ér, mint az összes varázslat együttvéve, csak hát limitált mivel pénzbe kerül :(

Na mindegy, 10e-ret nem fogok adni érte, nekem annyit nem ér, majd ha lemegy 2-3e-re akkor megveszem, addig meg felejtős. De szégyen szemre könnyű fokozattal nem fogok játszani, ez elvi kérdés!!! :) A szomorú, hogy megint az van, hogy van egy tök jó játék, szinte minden klappol, de van egy dolog amivel az összes erényét hazavágják, mert inkább vagyok frusztrált és ideges játék közben. :(((
15.
15.
hali74
#12: Igen szoval már 1 szer irtam hogy HASZNÁLJÁTOK A VARÁZSLATOKAT ha többen támadnak AXXI vagy mi átálitod a saját oldaladra és mindjárt lessz idöd menekülni mig egymást csépelik qeen pajzs védelem és visszafelé sül el az elenfél támadása stb Ezeket nagyon fontos használni harc közben és lehet is mert lelassul az idö miközben kombinálod a fözetekröl már nem is beszélve
Még könnyü fokozatoni is kell használni!!!!
14.
14.
felegyi
#13: A harc nehézkes, az elsőnél 10x töltöttem be mire sikerült legyaknom 4 katonát... után ki lehet tanulni, figurázni mit és hogyan... vetődés+jel kombo-val kell (muszáj) az ellenfelet leszedni!
13.
13.
Hát nem tudom! Teljesítmény gondom eddig nem volt, az infóban van a konfigom, nem egy mai darab, de "röccenésmentesen" ment 1680x1050-ben és csak az FSAA és a "blurok" (amiket rühellek és ha lehet azonnal nyomom ki !!!) voltak kikapcsolva, de minden más maximumom!

Másfelől nem adtak demót. Így örülök, hogy előtte kipróbálhattam, mert csúnyán nagy bukta lett a számomra. Szép, komplex, jó a történet, minden tetszene, csak épp a harctól és a véletlenszerűen nyakamba szakadó 5-10 ellenségtől állandóan a hajam téptem! Aztán én, mint szörnyvadász 3 ütéstől meghalok, de egy utolsó hájas purdé parasztot több percig kell kaszabolnom, hogy hajlandó legyen megpusztulni. Vagy rám-dob 10 ellent és nincs más kiút (mászni persze nem lehet harc módban, így rendszeresen bezár egy szűk helyre), mint körbe-körbe szaladni és tűzvarázzsal dobálni egyszer majd csak megpusztulnak. Baromira nincs kiegyensúlyozva a játék! Számomra a harc inkább frusztráló, nehézkes a fejlődés, a tárgyak majdnem semmire, a fegyverek dettó és nagyon nehezen található jobb a csákánynál :( Aztán ami pont szerint sokkal jobb fegyver, mégsem úgy sebez, szóval furcsa és idegesítő az egész. :( Én feladtam. Pedig a DA2 után ami szerintem egy 2-3 pontos játék nagyon vártam, de kell a francnak az idegbaj. :(
12.
12.
adamsfamily
11.
11.
bernyi
Ez a DRM meg a games for windows live szarság mind az ördög műve xD
Most komolyan az ember kicsenget egy csomó pénzt azért, hogy utánna többet keljen a legális cuccal szenvednia, mint ha rádobná a cracket és tolná vígan.
vicc az egész
10.
10.
vuliem
valahogy az ember egy ilyen remek fejlesztőcsapattól nem is várna mást. (Y)
9.
9.
Sethos
érdekes húzás, de kiváncsi vagyok már rá, mivel nekem valamiért a játék amikor bemegyek bármiféle zárt helyre (szoba, kocsma(!!!) ) annyira lemegy az FPS hogy konkrétan megtudom számolni... és mindemellett pedig egy elég erős gépem van és nemértem hogy lehet ez.
8.
8.
Teuton
Emelem kalapom, máshol még nem láttam ilyet :D
7.
7.
Józsi_Doe
Tényleg megvan az a sebességnövekedés, nemcsak a szájuk volt nagy. Az pedig külön öröm, hogy a DRM-et a pokolra küldték.
6.
6.
Split
Mondjuk a launcherem még most is vacakol (pl. rosszul írja ki a DLC-k állapotát), de ezen kívül nálam már most perfekt a cucc! :)
5.
5.
lolman598
1-2 fejlesztő/kiadó példát vehetne róluk,hogy a céljuk ne a pénzlehuzás legyen,hanem az,hogy elégedett legyél a termékkel,amiér elég sok pénzt kiadtál
4.
4.
Xy-on
Annak ellenére hogy elakarták kerülni hogy warezzre kerüljön én már láttam megjelenés előtt egy nappal játszható verziót,de én nm sajnáltam érte pénzt adni.
2.
2.
hali74
Nincs ollyan drm amit ne lehetne feltörni szerintem jól döntöttek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...