Lesz május végéig PlayStation Store, vagy sem?

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony azt ígérte, május végéig 100 százalékosan helyreáll a PlayStation Network, így újra működőképes lehet a Store is. Azóta nem sok biztató információt hallottunk ezúttal kapcsolatban, de tény, hogy kedd estére hosszabb karbantartási szünet várható, ami akár még jó előjel is lehet.

Ami biztos: kedden, azaz május 31-én este kilenc órától egészen hajnali három óráig karbantartás várható a PlayStation Networkön, így ezen idő alatt nem lehet majd bejelentkezni, nem lehet majd regisztrálni, és módosítani sem lehet a hozzáféréseket. A Sony szerint játszani lehet, de csak úgy, ha a karbantartás előtt bejelentkezünk a hálózatba - ilyenkor nem fog elveszni a kapcsolat.

A nagyobb szünet akár azt is jelentheti, hogy kedden végre - gyakorlatilag az ígéreteknek megfelelően az utolsó pillanatban - újraindul a PlayStation Store. És még azt sem mondhatjuk, hogy a Sony nagyon csendben ülne a restart kapcsán: nemrég ugye a PSN is teljesen váratlanul támadt fel, a konzolgyártó bejelentését csak néhány órával előzte meg egy-két pletyka, miszerint a belsős hálózat már él.

A rossz hír viszont az, hogy könnyen előfordulhat, hogy várnunk kell még. A PC-re és Xbox 360-ra megjelent Dungeons & Dragons: Daggerdale-t kiadó Atari az egyik Twitter-üzenetében jegyezte meg, hogy elképzelhető, hogy a játék mégsem jelenik meg PS3-ra május 31-én. Bár ebből arra következtethetnénk, hogy júniusig kell várni a Store újraindulására, később a cég helyesbített: ők csupán arra utaltak, hogy az elmaradt PSN-megjelenések miatt bekövetkező torlódások miatt hátrébb kellett csúsztatniuk  a Daggerdale premierjét. Hogy ebből mi igaz, az majd a jövő héten elválik.

A PSN kapcsán történt néhány más apróság is, ezekről szemelvényesen megemlékezünk gyorsan:

  • Japánban is újraindult a PSN: Mint ismeretes a hatóságok addig nem engedélyezték a PSN újraindulását az ázsiai országban, míg a Sony bizonyítékot nem tudott felmutatni arra, hogy a rendszer valóban biztonságosabb, mint korábban. Ez feltehetően megtörtént, a Sony ugyanis sűrű bocsánatkérések közepette a tegnapi nap folyamán az ázsiai régióban - Japánban és más országokban - is megkezdte a rendszer részleges helyreállítását, ami ugyanolyan ütemben zajlik, mint Európában és Amerikában. 
  • Újra az amerikai kongresszus elé hívták a Sonyt: Az Atlantic jelentése szerint az amerikai kongresszus újra meghallgatásra hívta a Sony képviselőit. Ez már megtörtént egyszer, ám akkor Kaz Hirai mondhatni pofátlan módon egyetlen levéllel intézte el az ügyet a várt személyes látogatás helyett. Ezúttal nem így lesz: Tim Schaff, a Sony Network Entertainment elnöke megy el a meghallgatásra.
  • Az Avalanche bízik a megerősített PSN-ben: A Just Cause-játékok és a Renegade Ops fejlesztője, a svéd Avalanche képviselője elmondta: a csapat bízik a PSN kapcsán beépített új biztonsági funkciókban, és biztosak abban, hogy a rendszer jelenleg sokkal hatékonyabb, mint a konkurens cégeké. A brigád ráadásul nem elfogult: mindezt annak ellenére mondják, hogy a Renegade Ops fejlesztését szüneteltetni kellett a PSN leállítása miatt.
33.
33.
arhatati
#28: Mellesleg én is csak olvastam, egyből ezzel kell jönni, hogy traktálni másokat? Úgy gondolom, hogy mindenki normálisan írta le amit látott, vagy olvasott. Nem igazán izgat engem sem, hogy leállt-e, vagy sem. Sok sikert a boxozáshoz!!
32.
32.
Zauder
#28: Egy fórumon olvastam ezt (nem mellesleg nagy vitát szült ott), és mivel a fórumcommenteket mindig kétkedve fogadom, rákerestem a tényekre.
Az 'outage' nálam (is) leállást, kimaradást jelent, ezért írtam, amit írtam.

Nem mellesleg egyáltalán nem 'erőlködtem', nem szidtam a Live-ot, csak megjegyeztem, hogy pár év múlva ugyanúgy nem emlékszik senki a PSN leállásra, mint anno a Live-gikszerre.






31.
31.
ogysamson
#16: velem is megesett még úgy egy éve! Megtámadott egy vírus,2hét fel sem tudtam kelni!! Ááááááááá nagyon durva volt!
30.
30.
K/G.
#29: Huhú, arra emlékszem. Laggolt minden mint az állat. Nem támadás volt, meg leállás, csak hirtelen sok lett a felhasználó. Bővítették kicsit a serverparkot és ment minden tovább. :)
29.
29.
#28: Én nem erőlködöm, nincs is boxom és le is tojom nagy ívben, hogy volt-e leállás vagy sem...csak én rákerestem és ezeket kidobta, legalább 1 hétvégét nem ment elvileg...de ha te mondod!
28.
28.
rapapa
#27: Azért mert magam is live előfizető voltam akkor, és szó nem volt semmiféle 2hetes leállásról. Olyan volt, hogy döcögősebb volt a bejelentkezés, problémák az online játékkal, ez akkor a megnövekedett felhasználóbázis miatt volt. Nem értem miért erőlködtök? Mi értelme van baromságokat kitalálni, ezzel traktálni másokat ?
27.
27.
#26: Miért nem nézel utána?
http://www.engadget.com/2007/12/22/xbox-live-suffering-from-major-outage-on-christmas-weekend-ouc/
http://www.gamestooge.com/2007/11/12/xboxcom-xbox-live-down/
26.
26.
rapapa
#17: én nem tudom miről beszéltek, de szerintem ti sem, természetesen soha nem volt olyan, hogy 2 hétre leállt a live
20.
20.
odin2011
#19: szívemből beszélsz
19.
19.
sayainbarni
jöhetne vissza már a ps store is,jó lessz újra letölteni.
18.
18.
arhatati
#17: Köszönöm, pont most kerestem rá és akkor is te írtad :)
17.
17.
Zauder
#15: 2007 december közepétől 2008 január elejéig.
16.
16.
arhatati
#15: Az tény, hogy nem mostanában. Valaki, amikor leállt a PSN és vadul elkezdték fikázni a sony-t, akkor írta. De úgy gondolom ez bárkivel megeshet.
15.
15.
rapapa
#11: mikor volt ez a 2 hetes leállás ?
12.
12.
Noozi
az elég gáz ah tényleg ennyire kiszámítják a dolgot..legalább csinálnák meg ma este és 31.re lenne
8.
8.
AnimeWarlord
Aki dead nation-t tölt addoljon :)
5.
5.
westcoastsiderz
ő bocsi srácok megtudjátok mondani nekem azt van ez a 5 játék és abbol lehet 2-őt ingyen választani na és ott a dead nation szerepelt vagy a dead rising mert anno kiírták ezen a honlapon csak elfelejtettem:)
3.
3.
FriendlyTarget
hát igen az ingyen játék kárpótól :D
1.
1.
NECROSMOKE
Remélem igaz a HÍR :)
Már rég el kellett volna inditani..Kéne vegyek egy pár DLC-t.Na meg az ingyien cuccokért :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...