Betörtek a Codemastershez is

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A brit kiadó tegnap ismerte el, hogy a múlt héten támadás érte a weboldalait, amiket utána azonnal leállított. A hackerek személyes adatokat loptak el elsősorban, de hozzáfértek a DiRT 3-hoz mellékelt VIP kódokhoz is, amelyekkel a cég a használt játékok piaca ellen próbált küzdeni.

A Codemasters is beállt a sorba, ha akaratlanul is: a cég weboldalait múlt hét pénteken, vagyis június 3-án törték fel - a kiadó-fejlesztő tegnap küldött körbe egy közleményt, melyben megerősíti, hogy külső behatolás történt, és amelynek következtében személyes adatokat is elloptak a szervereikről.

A hackerek hozzáfértek a Codies hivatalos weboldalához, az eStore honlapjához, valamint a DiRT 3-hoz kiadott VIP kódok aktiválási helyéhez is, s bár ezeket azóta leállították, a személyes adatokat - köztük a neveket, címeket, születési dátumokat, gamertageket, jelszavakat - így is elvitték. A Codemasters elnézést kér a történtekért, ígérete szerint mindent megtesz azért, hogy az elkövetőket megtalálják, és megbüntessék őket.

23.
23.
Naridar
18: A Sonyt én a OtherOS funkció törlése után nem a rendesebb cégek közé sorolom be és akkor még ott van a GeoHot-eset is. Ebből indult ki az egész hisztéria. A Codemasters viszont (eddig legalábbis amikkel játszottam tőlük) amit megcsinál, azt rendesen teszi: Dirt, Grid, F1 2010, egyik sem okozott csalódást. Van még néhány rendesebb cég: 2K, újabban Ubisoft (régen Starforce védelmüktől a falra lehetett mászni de a játékaik hagyományosan ó minőségűek - csak a Raving Rabbidsot hagynák már abba...), Sega, Valve, Capcom, Level-5, CriWare.

Ugyanakkor vannak olyan cégek is (EA, Square Enix, Sony, Bandai Namco, többé-kevésbé a Nintendo is) amik viszont megérdemelték amit kaptak/kapni fognak (mert félreértés ne essék, a hackerek nem álltak meg, amit fel lehet törni, azt fel is fogják. A sony kiengedte a szellemet a palackból és most mindannyian ennek az árát fizetjük)
22.
22.
Speper
#20: Ha egy hacker windowsal dolgozik... akkor olyan is!!! Linuxal vagy annak egyik fajtájával szoktak munkálkodni!
21.
21.
bsg09
#20: Nem utolsó sorban állítólag a Microsoft szerverein Linux van :)
20.
20.
nincstelen
#18: Microsoftot azért nem támadják meg, mert valószínűleg Windowst használnak a hackerek.. :D És hogy ha Windowst használnak, akkor már a Microsoftnak könnyebb kideriteni, hogy milyen gépről hackelnek. Amúgy is a MS túl nagy falat lenni, amibe a bicskájuk is beletörhet. Az Activisiont meg azért nem, mert akkor a sok amcsi COD-os fan bepipálna - és elmennének a CIA és az FBI után -, hogy eltűntek a személyes adataik, és mindent követ megmozgatnának azért, hogy visszakapják az adataikat. Az EA-nél pedig sok a tinédzser, akik meg szólnak apucinak, hogy ellopták a Fifán tárolt személyes adataidat.... :D:D:D
18.
18.
biohazard rex
nem tom feltünt-e nektek hogy a "rendesebb" (mert eggyáltalán nem rendesek csak hát na...jobbak) cégeket támadják meg? Sony, Codemasters (egyenlőre!) de bezzeg az igazi pénzéhes köcsögöket (microsoft,activison,EA) nem támadják meg :S. (remélem megfogják mert ők télleg megérdemlik!)
17.
17.
X-Master
Az igazán etikus az lenne, ha a bónuszokért nem valódi pénzt, hanem játékban megszerzett javakat kérnének. Pl. a játékban szerzett pénzért lehetne mondjuk új autót venni, vagy egy igazán profi eszközért mutatni kéne egy penge trükköt, vagy elérni egy achievmentet, mert azzal, hogy bevillan a képernyőn, meg eggyel több kupát vagy pontot kapok, sokra nem megyek vele. De ha az acsikat be lehetne váltani bónuszokra, akkor lenne értelme. És mondjuk, ha valakinek nem tetszik egy játék, és félbehagyja, úgyse fogja érdekelni a DLC, de ha valaki végigviszi, akkor kapna egy képernyőt, hogy DLC-k elérhetők, szeretnéd-e letölteni és folytatni, vagy hamarosan folytatódik, stb. És mikor megjelenik, a Boxod vagy PC-d figyelmeztetne, hogy updates available, ahogyan a Windows is. Ha így lenne, semmi baj se lenne a DLCkkel, hiszen a játékkészítők is emberek, hibázhatnak, kihagyhatnak dolgokat, amire nem jutott idő, de akkor ingyen pótolják. Mi lenne, ha a Windows is pénzt kérne az SP1,2,3-as "DLC"-javítócsomagjaiért? Úgy látszik még ez is megtörténhet, mert manapság a pofátlanságnak és a zsebmetszésnek nincsen határa.
16.
16.
Dark_Temptation
15.
15.
kharami
Pontosan! Nem sajnálom a pénzéhes rohadt anyjukat! Az is egyszer biztos! Régen kaptál egy játékot pl Resi Evil 2 4 végigjátszás tartalmak minden! Most ez DLC formájában érhető el! Hát hackeljenek csak! Engem aztán nem zavar sőőt! Ha meg valakinek van annyi pénze, hogy felháborodás nélkül megvegye a félkész játékokat és a DLC ket akkor egészségükre! Én inkább másra baszom el a pénzem!
14.
14.
McDuff
nem tudom ki mutogatott ujjal a Sonyra anno,azzal hogy "vicc a védelmük",de lassan beigazolódni látszik,hogy igazából senkinek sincs jól kiépítve!
13.
13.
Teuton
#11: Ezzel valszeg az enélkül passzívnak megmaradó tömegeket akarják berángatni a harcba.
Elvégre ha megszerzik az adataidat, nem csak a hekkereket fogod szidni, de a bizalmad is megrendül az adott cégben.
11.
11.
Mortician
#3: És erre az a megoldás, hogy lenyúlják a felhasználók adatait?
9.
9.
Motig
#7: ott a szó amit kielemnék: hackel
ja hogy azért meg már ban is jár néhány helyen(x360 on csak egy sima cheater felirat a neved melet) ja... hát bocs de engem zavar.
8.
8.
Speper
#3: Részben igazad van...
7.
7.
#3: Félkész játékokat? Mondok durvábbat: A Dirt3-ban alapból bennevan az összes autó és pálya DLC, amit valamiféle hackel ki lehet nyitni (PC).
6.
6.
Teuton
#3: Egy baj van csak, már hozzászoktatták az embereket ehhez az új rendszerhez, leállni pedig nem fognak csak úgy jóakarva. És ezt szerintem te is tudod.
4.
4.
kharami
Megérdemlik! Kövezzetek nem érdekel, de én mélységesen elitélem a használt játékok elleni küzdelmet! Ebből a szempontból nem sajnálom codiékat!
3.
3.
X-Master
És vajon miért? Szerintetek nem véletlen, hogy ez a rengeteg hackertámadás pont egy olyan korban történik, amikor félkész játékokat adnak ki, fizetős a multi xboxon, minden szarér-hugyér pénzt kérnek, miközben még mindig nem hevertük ki a válságot. Egy ideig tűrnek az emberek, de előbb utóbb szerintem bukik ez a rendszer. Kinek van szüksége arra, hogy darabokban vegye meg a méregdrága szarabbnál szarabb játékokat? De ha megveszed, tovább se adhatod, mert akkor a VIP kód, meg ilyen hülyeségek miatt a vevő nem kapja meg a teljes játékélményt. És akkor csodálkoznak? Örüljenek hogy ennyien megveszik a játékokat ilyen nehéz időkben! Én mindig a San Andreast hozom fel példának, ahogy most is: mi munka lehetett 2 év alatt összehozni egy ilyen remekművet, ráadásul úgy, hogy nagyobb hibák nélkül működik, nem kell hozzá 25 javítócsomag meg DLC, belefért 4 gigába és normálisan futott is. Amíg nem jön el újra az ilyen játékok kora, addig ne is reménykedjenek, hogy változik a helyzet. Régen nem volt olyan, hogy DLC. Régen ha nekiálltak egy játéknak, befejezve adták ki. Ha újításra volt szükség, 1-2 év alatt megcsinálták a következő részt, ami mindig jobb volt, mint az előző. Ha annyira akarják, legyen DLC, de ingyen! Ha egyszer kifizetek 8-10k-t egy játékra, nehogymá még rá kelljen költeni. A pénzemért teljeskörű szolgáltatást akarok, és ne fizettessék meg velem, hogy nem jutott idő befejezni.
2.
2.
metercsiken
A hacker-ek úgy is mindig egy lépéssel előrébb lesznek!
1.
1.
Speper
Elég lesz már.... kezd idegesítő lenni, hogy a jobbnál jobb cégek rendszereit törik fel... ki lesz a következő?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...