Rage - ugyanannyi eladás mindegyik platformon

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Durván mindegyik platformon ugyanannyi példány kel majd el a Rage-ből, mondják az id Software-nél, ami persze azt jelenti, hogy a konzolos verziókból összességében többet visznek majd haza, mint a PC-sből. A fejlesztők szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy gondosan odafigyeljenek ezekre a változatokra is.

Változnak az idők, még az olyan echte PC-s fejlesztők is kénytelenek törődni a konzolokkal, mint az id Software. Todd Hollenshead, a cég társalapítója és vezérigazgatója szerint az eladások kétharmadát durván a konzolos verziók teszik majd ki, és a maradék egyharmad takarja majd a PC-s értékesítéseket - átlagolva ez annyit tesz, hogy mindegyik játékból kvázi ugyannyi példányt visznek majd haza.

Persze a számok nem pontosak, Hollenshead maga is megjegyezte, hogy az előrejelzések elkészítése nem tartozik a hatáskörébe, de állítása szerint pontosan a fenti becslések miatt kell többet foglalkozniuk a konzolos játékokkal. "A játékfejlesztésben aszerint kell alakítanod a játékodat, hogy melyik platformokon fognak játszani vele."

Konzolosításról persze szó sincs, és a srácok portolni sem akarnak, mert az "régimódi" dolog. Tollenshead szerint mindössze ez annyit jelent, hogy míg PC-n fejlesztik a Rage-et, a fejlesztők és a tesztelők addig nem játszhatnak a játékkal billentyűzettel és egérrel, míg ki nem próbálták kontrollerrel, és nem mondták azt, hogy a dolog működik.

A Rage októberben fog megjelenni PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

31.
31.
Mortician
#30: Szerintem meg inkább arról van szó, hogy a lehető legjobban akarják megcsinálni a kontrolleres irányítást, és ha az kész van, akkor mennek rá a billentyűzet + egérre. Az utóbbit, ha figyelnek rá, elég nehéz elbaszni.
30.
30.
Józsi_Doe
"hogy míg PC-n fejlesztik a Rage-et, a fejlesztők és a tesztelők addig nem játszhatnak a játékkal billentyűzettel és egérrel, míg ki nem próbálták kontrollerrel, és nem mondták azt, hogy a dolog működik"
Na ezt én úgy kódoltam le, hogy kontrollerere fejlesztik a játékot.
27.
27.
crytek
Ezek hülyék nem értenek hozzá.

Megint lesz egy 55% xbox 360 35% ps3 meg alig 10 % fogy majd pc-re!
26.
26.
#25: Akkor legalább lökjük ki a napra :)
22.
22.
sowsminimal
#19: Az az érdekes, hogy maga Carmack is ezt mondta a saját játékáról...
21.
21.
Exinor
#20: A PC-s premier játékok alapból olcsóbbak vagy 3000ft-tal, mint a konzolosok és az áruk is előbb leesik. Én örülnék, mint majom a farkának, ha PS3-ra annyiba kerülnének a játékok, mint PC-re:)
20.
20.
Baysi
nemtudom h ti hogy vagytok vele... nekem pc-m van és imádom de nem feltétlenül azért nem veszek meg egy játékot mert nincs rá pénz hanem pofátlan az ár amit elkérnek érte holott csak egy fos konzolportot kapunk. ha több megbízhatóbban minőségibb játék lenne pc-re megvenném megjelenéskor de így semmiképp nem merem. mellesleg ez a drága a gépfejlesztés nemtudom honnan veszitek ha folymatába fejleszted nem vészes és ha nem is fullhd-ba de hd-ba bármi elfut maxon (fullhd-re a legtöbb játék konzolon se képes sokszor csak felkonvertálják a jelet)
19.
19.
SSJ Gábriel
#18: Egyébként a játékról: Szerintem nem fog túl nagyot ütni.
18.
18.
SSJ Gábriel
#17: Egyetértek.
És ráadásul ha azt a szupergigamegahiper gépet nem adnák ilyen k.va drágán,még fogynának is a PC játékok. Simán meglenne a 20 millió,talán elérné az 50 milliót is.
A torrentezés divatjamúlttá válna,mert amennyi áram fogy míg lejön egy "nem biztos hogy működik is" játék,addig megvéve még bónuszt is kapsz hozzá.
De sajnos az AMD-t,az Intelt, meg az Nvidia-t boldogítja a pénz.
És amíg ez így marad,addig ez csak egy álom marad.
16.
16.
valahogy nem hugyozom össze magam ettől a játéktól mit mondjak. szerintem idejétmúlt lesz, amikor kijön.
graf se nagy szám, sztori lehet esetleg jó - de könyörgöm ez egy fps lesz nem rpg.
carmack egyedül nem elég na, meg kéne érteni id.
15.
15.
adamsfamily
Én azt mondom,hogy senkit sem érdekel ki min játszik,ez a pc-konzol rivalizálás már elég unalmas.Mindenki játsszon azon amin tud,meg amire pénze van!
14.
14.
adikas
#13: Ha célszerűbb szó alatt a butítást érted egyetértek:)
13.
13.
dzsiádzsó
RAGE na igen, ez az a játék ami majd szétszedi a boxot meg stb..
Rhhz képest minden traileren egyre gyengébb a grafikája, késik, késik és késik hm hm ismerős story, és akkor majd ők elmondják miből mennyi fog fogyni, ennél már nem igen tud szánalmasabb lenni egy fejlesztő csapat.

TROLL meg az a sok bugyuta PC-s fanboy aki agyonaláz vkit mert le meri írni, hogy szerinte a konzolok célszerűbbek játékra GRATULÁLOK!
7.
7.
Split
Jajj bocs, most nézem, hogy az előbbi véletlenül válaszként ment el. Nem annak szántam, hanem rendes, önálló hozzászólásnak.
4.
4.
adikas
Úgy gondolom nincs leáldozóba a PC, hacsak nem arra mennek,hogy minden fasza játékból egy lebutított konzolportot csináljanak.
Aminek a konzolosok örülnek mint majom a farkának, PC-sek viszont a hajukat tépik.
3.
3.
Baysi
#1: Gratulálok! Megnyerted a nap gyökere díjjat. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...