Wii U - erősebb lesz a hardver, de mennyivel?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 17.
  • Hardver
Link másolása
Egyes információk szerint a Nintendo konferenciáján azért láthattuk csak a külsős címek PS3-as és Xbox 360-as verzióit, mert a fejlesztők még nem a Wii U végleges hardverét kapták meg. A Nintendo új konzolja állítólag erősebb lesz a konkurens gépeknél, már csak az a kérdés, hogy mennyivel.

A Wii U-ra fejlesztő cégek egyelőre "lebutított" hardverrel dolgozhatnak, ami annyit tesz, hogy bár a konzol felépítése szinte végleges, a teljesítményt még fogja növelni a Nintendo. A Hit Detection nevű tanácsadó cég állítása szerint pontosan ezért döntött úgy a japán konzolgyártó, hogy a saját konferenciáján idegen tollakkal ékeskedik inkább: ahogy arról beszámoltunk, a külsős fejlesztők játékaiból nem a Wii U-s, hanem a PS3-as és az Xbox 360-as címeket mutatták be.

A Hit Detection szerint a csökkentett teljesítményű fejlesztői csomag révén a Wii U-s játékok ugyanúgy néznek ki, mint a konkurens gépeken, noha a Nintendo Wii U elvileg erősebb konzol lesz - egyes pletykák szerint akár 50 százalékkal is. A konzolgyártó úgy döntött, inkább a techdemókra koncentrál még annak ellenére is, hogy állítólag a Darksiders II már fut az új platformon.

Ezzel a történettel némileg egybecseng, hogy a Eurogamer érteülései szerint a Sega júniusban vagy júliusban fogja megkapni a Wii U következő prototípusát, amely kapcsán állítólag már több részletet is megtudunk a konzol hardveréről és online képességeiről - a jelenlegi információink szerint annyi biztos, hogy IBM processzor és AMD grafikus chip duruzsol a kicsikében.

A Sega egyébként szintén erősnek találja a konzolt, ráadásul olyan platformról van szó, amelyikre könnyű fejleszteni. Mindezek ellenére a cég nem egyszerű PS3- és Xbox 360-portokban gondolkodik, mert az az új kontroller miatt az vétek lenne.

15.
15.
Kumite
#10: Versenybe szállt, köröket vert mindkettőre.
És azt sem értem, hogy miért sír mindenki, hogy jajjj majd megnézzük, hogy a 2014-ben jövő új konzolokhoz képest mit fog felmutatni. Az ilyeneknek elárulom: soha ne vegyetek semmilyen technológiával kapcsolatos dolgot, mert a következő generáció MINDIG erősebb lesz. Kijön egy új iPhone? Meg ne vedd, 1 év és itt a következő!!! Kijött a Galaxy S 2? Kell a fenének, már csak 365-öt kell aludni és itt az S 3... Ne vicceljünk már, hülyeség ilyet gondolni és beszélni is...
14.
14.
nero66
#10: A 360(Kinect)-nak és a PS3(Move)-nak is 3-4 éve kellet volna versenybe szállnia a Wii mozgásérzékelős technológiájával mikor kiadták, nem 2010-ben... És ismét ezt fogják csinálni, kijött a Wii U és majd csinálnak pár év múlva egy jobb és erősebb console-t... Mindenki szidja a Nintendo-t mikor ő volt és lesz is a legfejlettebb, és a 360 meg a PS kövi generációja ugyanúgy később fog kijönni mint régen...
13.
13.
dzsiádzsó
Teljesen felesleges erősebb hardver.
1. Eddig se azért vették a wii mert durva volt a graf.
2. Cél az olcsóság, és a könnyű portolás boxról.
3. Pc már rég erősebb, és? Mit tud felmutatni, egy multiplatform címnél mint a NAGY Crysis 2 nagyobb felbontást (ami alapjáraton esik ki a TV-kn max 1080P fut majd a Wiiu), vagy a jobb textúrákat, ugye senki nem gondolja, hogy ezért egy eladhatatlan méregdrága konzolt fog a piacra dobni a Nintendo amin kezdetbe még vesztesége is lesz az előbb említett 2 hatalmas előnyért.
Annyival lesz erősebb, hogy simán vigye a portolt címeke 1080p, és 30 FPS-el.
Kb ennyi. Aki nem hiszi nézze meg a techdemot, egy sima box techdemóhoz képest, pont a textúrák szembetűnőek, amit kitud pakolni 30 FPS-sel, és 1080p-n amúgy meg kaki az egész...
12.
12.
simi
#10: szerintem akinek wii-je van az már a 6 évnyi szidás, meg anyázások után nem fog átpártolni a playstation-höz vagy a box-hoz, hanem a wiiu-val lép pe az új generációba
(még akkor is ha sokak szerint nem nextgen konzol)
11.
11.
simi
#10: én már nem nagyon tudom elképzelni, hogy a jelenlegi xboxnál, ps-nél sokal jobb képet előállító masina meg tud jelenni, illetve teljesen fölöslegesnek tartom, már most is van bőven olyan játék, ami szinte lejön a képernyőről és nem csak a 3d miatt.
(bár biztos ezt gondolták az emberek a már a 80-as években is)
10.
10.
K/G.
#9: Tisztában vagyunk vele. A Nintendonak nem most kellett volna versenybe szállnia a jelen generációval. hanem 3-4 éve. Nincs már olyan messze a következő box és ps kora, amihez képest ez a gép semmi. Annyival pedig nem erősebb, hogy bárki váltson erre a jelen konzoljáról.
9.
9.
simi
most írták le, hogy talán 1,5-szer olyan erős lesz mint a konkurensek gépei, de már leszóljátok hogy milyen gyenge lesz majd 4 év múlva a többihez képest, hát gratulálok
(elárulom nektek hogy most egy wiiu-nál gyengébb konzollal játszottok, szóval az xbox-ot ps3-at becsmérlitek le)
8.
8.
gorgo
Még jó hogy erősebb lesz mivel a másik 2 masina egy pár évvel ezelőtt jöttek ki.(neem).De ha azok valamikor kijönnek akkor ha az erőt vesszük alapul akkor az a gép sehol sem lesz ezekhez képest..
6.
6.
K/G.
#5: Olyan erős vagy, hol eltátjuk a szánkat. És nem, nem elég erősek. Visszafogja a fejlesztéseket.
5.
5.
xXgoronikahunXx
#1: Ugyan már...Szerinted mi lesz a következő generációs gépekbe?Egyelőre így is elég fejlettek és még a 3D sem éri meg...
3.
3.
Hubert Cumberdale
#1: Hát ja. Azzal reklámozzák, hogy mennyivel erősebb mint a ps3 meg a 360 de nem a mostaniakat kellett volna lehagyni, hanem a következő generációt utolérni. Persze kitudja azok mikorra jönnek.
2.
2.
Én kíváncsi leszek ennek a konzolnak a végleges erejére!
1.
1.
falselight
végül is tökmindegy, mire megjelenik az új ps és xbox, ez ugyanúgy ott lesz, ahol jelenleg a wii.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...