Év végén leállnak a Star Wars: Galaxies szerverei

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Két dudás nem fér meg egy csárdában, a Star Wars: The Old Republic megjelenésével a Star Wars: Galaxiest le fogja állítani a Sony Online Entertainment. A játékhoz több hónapos előfizetést már nem lehet vásárolni, októbertől a leállásig viszont mindenki ingyenesen játszhat majd.

A LucasArts és a Sony Online Entertainment hivatalosan is bejelentette, hogy a 2003 óta működő Star Wars: Galaxies és a hozzá kapcsolódó játékkártyák pályafutása az év végén befejeződik. Lucasék ugyan 2008-ban még azt nyilatkozták, hogy a Star Wars: The Old Republic megjelenésével a Galaxies tovább működik majd, az mindig is nyilvánvaló volt, hogy hosszú távon ez nem járható út.

A játék hivatalos honlapja szerint tegnaptól kezdve nem lehet éves, féléves és negyedéves előfizetéseket vásárolni, illetve a Trading Card Game boltok is bezártak. Szeptember 15-től egyáltalán nem lehet majd a játékot és a kártyákat megvenni, illetve új hozzáférést sem lehet regisztrálni, míg október 15-től meg fog szűnni a számlázás, és a játék az utolsó hetekre átáll az ingyenes modellre. A Star Wars: Galaxies december 15-én zárja be kapuit, a díjmentes hozzáféréssel rendelkezők december 31-én jelentkezhetnek be utoljára.

A közleményben a készítők természetesen egy szót sem ejtettek a The Old Republicról, de azt megjegyezték, hogy a döntés akkor is nehéz volt, ha mindketten egyetértettek, hogy ideje lehúzni a rolót. A LucasArts és a Sony Online köszönik a támogatást és a rajongók kitartását.

17.
17.
l.rics16
dareal az emu nak sztem semmi értelme évek óta dolgoznak kb rajta és még sehol nincs :S kár a galaxies ért nincs még egy oan mmo amiben ennyi dolgot lehet csinálni jármű t házat lehet venni lehet ezernyi dolgot craftolni lehet bányász felszerelést nyersanyagért tenni laborban saját lényt hozhatsz létre wow közel nincs ehez sajnos :S de sztem ahogy igy haladnak már a sw tor 3 kint lesz mrie megcsinálják az emut
16.
16.
dareal
#15: lucas arts fórumán írták, hogy nincs ellenükre (admin).
viszont attól tartok, hogy ennek az sw:tor megjelenésével vége és masszív fordulatot vesz az egész.
15.
15.
Motig
#8: de gondolj bele hogy legalább béta már van! még mindig előrébb jártok(így szerverbe) mint pár megszönt játék(SHadowbane még nincs emu elméletbe csinálják.. Auto Assault nem is lesz emu...)
meg egy kérdés: én hallotam oylat hogy a lucas megengedte az emu készitését modnmván az csak a vaniléla SWG-t elulálja csak.. enek van valami igaza vagy csak urbán legenda
14.
14.
kirschakos
Régen, mikor megjelent gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni, de mivel nem vagyok oda az MMO játékokért ezért hanyagoltam, bár utánanéztem a róla készült videóknak szóval nem ismeretlen azért számomra. Kár érte, szerintem érdekes lehetett. A TOR meg nem igazán érdekel, mivel én egy rendes RPG-t vártam aminek KOTOR 3 a neve nem ezt. Azért a CGI videók róla nagyon bejönnek :D
13.
13.
Mortis
Én is szemétségnek tartom. Azért a tOR-nak más íze lesz, mint a Galaxies-nek. Ha nem is lenne nagy közössége, de pár szervert azért meghagyhatnának. Jó kis játék ez, igaz, csak néhány hetet játszottam vele.
12.
12.
Füge
Noooooooooooooooo! swtorban nem lesz trader kaszt :(
9.
9.
Lordnekroseth
Igazán nagyszerű játék volt a maga idejében a lineage 2 vel karöltve. Hiába a wow popularitása,számomra ezek a játékok sokkal többet tettek le az asztalra.
Egyedül az Everquestet sajnálom hogy nem volt méltó ellenfél a mai játékoknak....de reménykedem egy teljesen felújított eq3 eljövetelén. Azt a klasszikus fantasy hangulatot azóa sem éltem át egy játékban sem.
6.
6.
dareal
#4: francokat, elég sokan játszanak. egyszerűen csak több felhasználót akarnak. kár érte, a mai napig a legtöbb tartalmat nyújtó mmo, a legtöbb lehetőséggel.
szokásos parasztos lucas húzás.
5.
5.
giga321
Nem is hallottam erről a játékról . :D
4.
4.
foxtorch
lehet, hogy már tényleg ideje volt kivonni a forgalomból
3.
3.
dareal
Taplók. Az swg teljesen más, aki swg-vel játszik, egyáltalán nem biztos, hogy a tor-al fog.
2.
2.
szcsaba1994
Én azt hittem, ez a játék már rég megsűnt. Kb. hányan játszottak rajta?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...