Microsoft: várjuk, hogy elfogadottá váljon a 3D

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A redmondiak egyelőre várakozó állásponton vannak a 3D kapcsán, figyelik, hogy alakul az aktuális divattechnológia sorsa. Amint a vásárlók széles körben is elfogadják a térhatás nyújtotta élményt, akkor fogják meghonosítani Xboxon a 3D-vel felvértezett játékokat.

A Microsoft egyik nagykutyája, David Dennis elmondta, hogy a cég arra vár, hogyan alakul a 3D-s trend, mielőtt végleg elkötelezné magát.

"Mindent megnézünk és meg akarjuk érteni a fogyasztókat is, hogy tényleg ez az, amit valójában szeretnének" - mondta az Xbox 360 termékmenedzsere a Eurogamernek. "Vajon milyen lesz a játékmeneti vonzata? Kárt tesz-e az élményben? Lesz-e olyan cím, mellyel hosszú távon is szeretnének játszani? Vagy csak olyan lesz, amit kipróbálnak párszor, majd visszatérnek a rendes 2D-hez?"

Dennis még nincs meggyőződve arról, hogy a mindenhonnan csöpögő, 3D-t sulykoló reklámok tényleg a játékok előnyére válnának.

"A 3D egy érdekes téma. Van egy nagy rohanás a játékiparban más emberektől, akik meg szeretnék győzni a játékosokat, hogy azok játsszanak 3D-ben. Az igazi kérdés az maga a motiváció, miért akarja mindenki, hogy vegyen új, 3D-képes tévét. Azt hiszem, hogy ha a térhatás meghonosodik, az természetes úton fog illeszkedni a játékba."

A Microsoft tehát nem zárkózik el mereven a technológia bevezetésétől, figyelik a 3D TV-k piacának alakulását, alkalmazkodni fognak az innovációhoz és ha a fogyasztók úgy akarják, hogy szeretnék felfedezni azt, akkor lépni fognak.

33.
33.
demon68
" Lesz-e olyan cím, mellyel hosszú távon is szeretnének játszani? Vagy csak olyan lesz, amit kipróbálnak párszor"
Mint például a Kinect?? Ott mért nem zavarta őket? Hadd döntse már el a játékos, hogy akar-e 3D-ben játszani, vagy nem.
32.
32.
Textmanus
31.
31.
Tyebeca
#29: Ez nem feltételezés volt hanem tény. Ha tudnának, ők is szeretnének egy szeletet a 3D tortából.

@ dzsiádzsó
Csak hogy rontsam a statisztikádat: nálunk kb 20 emberből 20-nak kutya baja sem volt a 3D-től és érdekes módon senkinek sem volt gáz a szemüveg. Sőt, veszekedtek értük :-D
30.
30.
kopic
#24: Biztos nem szellemileg fogyatékos a csávó, de te lehet hogy az vagy! Ők csak jól tudják hogy mit csinálnak, meg hogy milyen döntéseket hoznak. Meg miért lenne kötelező a 3D egy játékban ? Még van rá idejük hogy ők is bevezessék. Ők úgy látják hogy még nem jött el az ideje. Meg men mikrofos, hanem Microsoft te tudatlan!
29.
29.
kopic
#19: Miért ne lenne ? Honnan feltételezed te ezt ?
28.
28.
kopic
#20: Miről beszélsz te észlény! Nem elavult de mindegy, inkább nézd meg hogy miket tud a 360.Úgyhogy ilyen badarságokat ne feltételezzél.
27.
27.
dzsiádzsó
MS-nek igaza van, én se rajongok a 3D-ért, és 10-ből 6 ismerősöm se megfájdul a fejük, 10/8 pedig full gáznak tartja a szemüveg hordását.
Meg kéne várni a szemcsi nélküli 3D, de akkor már nem Box 360-on kell szerencsére megoldani, így jó kibúvó lesz az MS-nek miért nem csinálta meg.
26.
26.
dzsiádzsó
#20: Te mmiől beszélsz, ne számoljál okosodjál, mert badarságokat kakkantasz ide...
24.
24.
Daniel San
Ez az ember is szellemileg fogyatékos!!!
Szerintem a 3D kötelező egy játékba! Persze vannak kompromisszumok, de ebbe a generációba ez belefér.
Socom, Uncharted 3 beta, Crysis 2, Motorstorm iszonyat élmény 3D-ben (Killzone 3 az akkora szaaaar lett)
Szóval ezt bebukta a mikrofos, ezért nem erőlködnek a 3D-vel.
23.
23.
ZsupiDav
#12: Mert amikor elterjed a 3D, akkor már nekik lesz egy vagon játék, ami támogatni fogja. Ezzel ellentétben a Microsoft egy esetleges 3D láz esetén is csak hónapokkal később tudna kirukkolni az első 3D-s játékokkal, de a lemaradást már nem tudják behozni. Szerintem arra játszanak, hogy a következő generáció megjelenéséig nem történik semmi 3D fronton.
22.
22.
Bisur1996
Azt csak úgy elárulom, amit nem mondanak az a 3D Hz száma... no meg a kevés Hz-vel működőről sem mondják, hogy milyen kis trükk van benne. A lényeg, a lényeg, rendesen tudja károsítani a szemet a túl sok 3D.
21.
21.
szcsaba1994
#7: A Top Spin 4 is támogatja a 3D-t Xboxon
20.
20.
szcsaba1994
Mondjátok már meg: Egy ilyen elavult konzollal hogy akarnak 3D-s képet csinálmi jó grafikával? SZámoljunk csak: 1.5*3.2 GHz (4.8 GHz), 128 Mb RAM jut 1 képre. Ezzel próbáljanak meg egy normális grafikát csinálni.
PS3-nál ez egyszerűbb dolog, hála a 7 magos processzornak. De a Sonynál ez kötelező volt a TVk miatt (Sony 3D TV+PS3 együttes használata)
19.
19.
Tyebeca
Egyértelműen nincs hozzá vasssss :-D Nem kell túlmagyarázni a dolgot.
18.
18.
p3ti
Nagyon remélem hogy nem akar beszállni az MS is ebbe a 3D baromságba.. Ha most vennék Tv-t tuti nem a 3D támogatást részesíteném előnybe .
17.
17.
HipCross
#16: ígyvan. magyarok fejlesztették ki.
16.
16.
Hubert Cumberdale
#15: http://prohardver.hu/hir/ujabb_szemuveg_nelkul_hasznalhato_3d_tv_toshiba.html

Erre ne vegyél mérget :) (és ha jól tudom, a szemüveg nélküli 3d az magyar szabadalom)
15.
15.
galmat
Vannak emberek, akiket a 2D-s gyors mozgás és akció is elszédít, de ők azért elég kevesen vannak. Viszont a 3D egyrészt ultragáz, hogy szemüveggel működik, másrészt elég sok ember nem bírja elviselni. Az Avatar-on is elég sokan hányingert kaptak, meg fejfájást.
Szerintem amíg nem terjed el a szemüveg nélküli 3D, nem fogják leváltani teljesen a 2D-t, sőt... Az emberek nagy része nem is akar váltani, évekkel az Avatar-őrület után se.
Személy szerint én sem. A 3D a mozikba való, hatalmas vászonnal, ami kitölti a látóteret. Az, hogy néhány éven belül a 3D felváltja pl a 2D-s tv-zést, barokkos túlzásnak tartom.
14.
14.
Exinor
#12: Azért ez nem annyira új keletű dolog. A Sony meg elektronikai cikkeket gyárt és újítania kell, most a 3D van soron.
13.
13.
vytros
12.
12.
Mortis
Ez a helyes hozzáállás. Még rendkívül kiforratlan a technológia. Nem is értem ,hogy a Sony miért lovalta bele magát ennyire...
11.
11.
Hubert Cumberdale
másodpercenként 8 képkockát az emberi szem már mozgóképnek lát. pl. a 3gp formátumnál az a max :) (a rajzfilmekben 16 van, vagy 24, ha jól emlékszem)
9.
9.
Exinor
#8: Láttál már rendes 3D-re készített játékot élőben? (Killzone 3, Gran turismo 5) Voltál már IMAX 3D moziban? (olyan filmen amit alapból 3D-re csináltak és nem utólag jött hozzá a 3D, mint az Avatar vagy a Resident Evil)
Egyáltalán nem erőltetik, van választási lehetőséged, nem kötelező 3D-ben játszani, vagy 3D mozifilmet nézni. Majd ez a technológia is kiforr egyszer annyira, mint most az LCD és plazma tv. Azok sem olyanok voltak, mint most és a mostani 70ezres tv-nek szebb képe van, mint amikor bejöttek a másfél milliósnak:)
8.
8.
galbalazs87
Szerintem meg parasztvakítás az egész 3D.. Rühellem, hogy játékokban, mozikban, és most már tévékben is ezt erőltetik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...