Tízmillió felhasználó tolja a Minecraftot

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Hatalmas tapsvihart érő mérföldkőhöz érkezett a Minecraft. Mindenki tudta, hogy rengetegen játszanak vele, de eddig nem igazán tudtunk, hogy mennyire népszerű is valójában. Már-már a World of Warcraft játékosainak számával vetekszik, ami szép teljesítmény egy maroknyi csapattól.

A maroknyi csapat tulajdonképpen egy főben manifesztálódik, Markus Perssonnak köszönhető, mind az ötlet, mind pedig a megvalósítás, aki tegnap Twitter-csatornájáan közölte a jó híreket, miszerint a Minecraft felhasználói bázisa hivatalosan is elérte a tízmillió főt.

Vajon ez a szám az aktív játékosokra vonatkozik-e, vagy az összes regisztrált személyre? Persson nem adott bővebb felvilágosítást, mindenesetre az eredmény még így is tiszteletre méltó. S ez a szám hamarosan még tovább növekszik, köszönhetően a Microsoft E3-as közeleményének, miszerint a Minecraft Xbox Live-on is megjelenik, a konzolok sorában elsőként. Innen pedig nem nehéz egy újabb szép rekord elérése. Gratulálunk, a függőknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

36.
36.
CJgabor
szánalmas ez a sok tudatlan troll paraszt akik úgy oltják a játékot, hogy még nem is játszottak vele. F*sznak jöttök fel egy minecraft-es hírre ha nem ismeritek/szeretitek a játékot? nem szereted? oké, megértelek, de senkit sem érdekel.
ez egy sandbox game, ha nem tetszik a stílus, rendben van de akkor húzzatok innen a búsba, mert ez a post NEM nektek szól.
menjetek codozni ha csak az agyonhájpolt, buzis-műanyag-grafikájú, előre megrendezett alig 4 órás játékmenettel rendelkező játékokat szeretitek... ne mfogtok hiányozni.
#14: röviden ennyi, szépen összefoglaltad:D
#21: gratulálok, tehát, mint egy ovis, eldöntötted hogy te ezt a játékot utálod, anélkül hogy kipróbáltad volna. könyörgök, ha nem próbálod ki legalább véleményed ne legyen róla! nem arról van szó h mindenkire rá akarom erőltetni a minecraft-et de ha nem játszottál vele életedben honna tudod hogy szar? főleg ha szereted a sandboxot?
#27: a singleplayerbe pillanatok alatt ele lehet unni. esetleg ugy tudod növelni az élvezetét ha beszerzel vmi csitprogit, beraksz magadnak végtelen mennyiségű építőanyagos és vmi orbitálisat épitesz xD
multiznite ismeretlen szervereken szoktál? az úgy fos:D én haverjaimmal tolom saját szerveren (privát only) és ugy még azóta se untunk bele:D úgy az igazi:D
35.
35.
CJgabor
#34: nem tetszik? ne játssz vele. nem kell itt sírni. amúgy textúra pack-ekről hallottál már? már a 64x64-es is jól néz ki, de a x256osok alá már gép is kell:D
34.
34.
Extol
Nem minden a grafika valóban de azért már.... Ekkora pixeleket legutoljára talán a Wolfensteinben láttam 1992 ben. Akkor az teljes mértékben lenyűgözött engem de annak már 19 éve.
33.
33.
dareal
androidosoknak ajánlom a minecraft canary stb android appokat, minden recept stb elérhető egy kis digitális könyvecskében, nem kell alt-tab stb :)
idén meg érkezik az android és iphone/ipad változat.
32.
32.
Alienji
Mire megépítettem az első autómata vasútvonalat (beleülsz akkor elindul majd ha odaérsz megáll meg ilyesmi) elég jól megtanultam játszani és a hajamat tépni :D
31.
31.
Alienji
#29: Első esték nehezek főleg fákja, Csákány nélkül. Egy kis segítség: http://www.minecraftcrafting.org/
29.
29.
nero66
HUHÚÚÚÚ!! Na ki próbáltam és én is csak azt tudom mondani, hogy mielőtt elkezditek szidni az előtt próbáljátok ki, hogy milyen JÓ... :D

OFF: Nem vágom, hogy lehet benne építeni meg fegyvereket csinálni és így elég húzós volt átvészelni az éjszakát. :S
28.
28.
jakesz101
nemkell hozzá olyan gép mint a blizzard szervergépei, az én laptopom is bőven elviszi lagg nélkül.
27.
27.
randall13
Nemtom ti hogy vagytok vele, de én személy szerint beleuntam a játékba :D
Singleplayernek sok értelmét nem is látom, mert egyedül ritka szar. Multinak meg csak akkor van értelme ha lehet lopni mástól, de azt meg minden szerverről kiveszik :D

#8 Az a baj vele, hogy minden egyes kockát betölt, még azokat is, amiket nem látsz. Pedig a mai játékok pont azzal csalnak úgymond, hogy nem töltik be a pálya nem látható részeit és jelentős erőforrást takarítanak meg ezzel. Minecraftban meg a szemem előtt tölti be a hátteret, teleportnál gyakran nem is tölti be egyáltalán az alattam lévő kockákat és bebugolok. Igaz egy gyors reconnect megoldja, de engem zavar..

#14 Azért annak a végtelen nagyságú pályának is van vége, legalábbis multiban biztos :D Meg azért nincs olyan nagyon sok lehetőség sem. A napokban jött ki az 1.7-es patch, abban asszem van már piston mod, az még tartogathat újdonságokat :P
26.
26.
Urgod
Nem optimalizáltatlan hanem Java-ban fut a játék és az használja ennyire a procit.
24.
24.
Tocy
#23: Bitang jó marketinges lennék. ^__^
23.
23.
nero66
Nekem is sokan mondták már, hogy próbáljam ki, de eddig nem tetszett annyira... Viszont most ez a mondat "éjszakánként előmászik mindenféle fura kis szörny; és adott az egyetlen objektíva a játékban: éld túl!" felkeltett a figyelmemet!! :D Úgyhogy azt hiszem, ki is próbálom!!! :D
21.
21.
NECROSMOKE
#18: Nem, de sztm. nem is fogom.
20.
20.
Wyharka
Ja és a való világgal több milliárdan játszanak.Na erre varrjon gombot a maincraft.
19.
19.
Wyharka
Ez a játék olyan mint a való élet:ha kimész a szobádból,és a házból akkor egy rohadtul szar összkép tárul eléd ,az életed egyetlen célja itt is az hogy életben maradj,kaját szerez,önvédelmi eszközöket szerezz.Éjszakánként fura kinézetű cigányok támadnak rád,de ha elég erős vagy akkor letudod verni őket. Tehát miután elég erős lettél és minden feltételét megteremtetted annak hogy életben maradj akkor elkezdhetsz saját célokat kitűzni magad elé.
18.
18.
Tocy
#17: Hát szíved joga eldönteni, mi tetszik és mi nem, csak egy valamit kérdeznék: kipróbáltad már? :)
17.
17.
NECROSMOKE
#14: en szeretem a sandbox gémeket, de ez lehet, hogy kiétel lesz a nem szertem közt.
15.
15.
LiMiT
#14: Teljes mértékben egyet értek! Kb ugyan ezt akartam írni. A minecraft egy nagyon jó kis játék, rendkívül addiktív már most is, később pedig ahogy jönnek az új tartalmak, még jobb lesz. Nem szabad elfelejteni hogy még azért eléggé az elején tart. Nagyon kevés dolgot valósítottak meg eddig abból a listából amit jó rég adott ki Notch.
14.
14.
Tocy
#7: Igazából ebben a játékban az a jó, hogy sandbox játék. Adott egy végtelenül nagy, véletlen generált térkép; egy (vagy egy marék) játékos; a tény, hogy éjszakánként előmászik mindenféle fura kis szörny; és adott az egyetlen objektíva a játékban: éld túl! Nincsenek feladatok, scriptelt események, elcsépelt sztorik; nincsenek sablonos karakterek, felejthető háttértörténetek, előre sejthető fordulatok - a játék céljait először csak a túlélés határozza meg (építs hajlékot, szerezz kaját, készíts fegyvert), majd később, mikor az életben maradás feltételei már adottak, már a játékos tűz ki saját magának célokat, ami szinte bármi lehet: a sima Farmville-re emlékeztető gazdálkodástól kezdve a lángoló csapóajtós csapdákkal megtűzdelt várépítésen át bármi! (Egy haverom például nekiállt a pécsi városházát megépíteni minecraftban - kicsit furán is néztek rá élőben, mikor egész nap ott téblábolt az épületben, fényképezett meg tervrajzokat skiccelt, de hát... ő tudja.)

Igen. Ez egy "kockagrafikás kis kaki". Aki csak a grafika tükrében hajlandó ezt a játékot nézni, az tuti, hogy csak ennyit fog látni belőle. Aki viszont egy magamfajta játékos, aki kb. tojik rá, hogy milyen egy játék grafikája, ha jó a játékmenete, az leesett állal fog csodálkozni azon, hogy hogy lehet egy ekkora játékban ennyi lehetőség. Dióhéjban ez a jó benne, aki viszont nem szereti a sandbox játékokat, az úgy sem fogja megérteni. :)
12.
12.
LordPeti12
Amúgy a warezolókkal együtt bőven 10milla fölött van a játékosok száma.
Az optimalizációról meg csak annyit, hogy amíg javn fog futni a játék addig mindig lesznek ilyen problémák....
9.
9.
jakesz101
nem tűnt fel egyik olyan kommentelőnek aki azt írta h kockagrafikás h ez direkt ilyen?
7.
7.
NECROSMOKE
Ebbe mi lehet a jó ? O_o
6.
6.
M3rcy
És még jópáran a warezzel tolják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...