A Valve miatt tűnt el a Crysis 2 a Steamről

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Múlt hónapban a Steamről rejtélyes módon eltűnt a Crysis második része, többen azt feltételezték, hogy az Electronic Arts az Origin indulása miatt vetette le a játékot a Valve rendszeréből. Mint kiderült, nem egészen ez a helyzet: valóban az EA szedette le a Crysist, de elsősorban a Valve miatt.

Az Electronic Arts az E3 előtt indította el a saját játékterjesztő szolgáltatását, a tulajdonképpen az EA Store-t felturbozó Origint. A rendszerről lehetett tudni, hogy egy raklapnyi exkluzív tartalommal várja majd a felhasználókat, és az is biztos volt, hogy a kiadó néhány játékát - köztük a Star Wars: The Old Republicot - kizárólag innen tölthetjük majd le.

Éppen ezért hitték azt többen, hogy a Crysis 2-t azért szedette le a Steamről az EA, mert nem akarta, hogy a konkurens terjesztési csatornán jussanak hozzá a játékosok, de mint kiderült, ez nem igaz - már csak azért sem, mert a többi szolgáltatónál ugyanúgy elérhető a játék. A helyzetről David DeMartini, a kiadó kereskedelmi igazgatója adott felvilágosítást.

DeMartini elmondta, hogy minden címét fogja árulni a Steamen keresztül is, de ebben egyelőre a Valve nem működik közre egészen. Állítása szerint az EA közvetlen felelősséget vállal a javításokért, a frissítésekért és a letölthető tartalmakért, ezért muszáj állandó kapcsolatban lennie a játékosokkal, hogy tájékoztathassa és kikérdezhesse őket a jövő újdonságairól. "Egy bizonyos szolgáltató" viszont nem teszi ezt lehetővé számukra - hogy hogyan, azt ne kérdezzétek -, ezért a játékaikat is leszedették onnan - már dolgoznak a kompromisszumos megoldáson, addig legyen mindenki türelemmel.

7.
7.
Extol
6.
6.
Optimus Prime
#5: Hát persze, ez is a nagy összeesküvés része! Gabe Newellék leszedik majd az összes játékot a Steamről, hogy ne lehessen venni onnan semmit! xD
5.
5.
Extol
Annak idején Prey-t is levették a bánat tudja miért az volt a magyarázat hogy elfogyott a CD kulcs, termékkulcs vagy ki hogy hívja de sztem ez csak ferdítés, más lehetett a dolgok mögött.
4.
4.
biohazard rex
#3: igazából azért nincs mert a steam olyan akciókat nyom amitől a faszom ketté áll de KOMOLYAN! a többi cég meg sóher hogy megtegye pedig szerintem sokkal többet tudnak kaszálni azzal ha vmit le áraznak mert már csak azért is megveszi az ember mert olcsó és lehet hogy egyébként rá se nézett volna a játékra
3.
3.
LtK
Ez szerintem olyan mint a WOW és a többi MMO harca. Hiába jönnek sorjába, a WOW marad a best mivel elsők között ez volt a legjobb. Ez igaz a Steamre is . Nagy hátránnyal indít ez az Origin és nemhiszem, hogy van esélye legyűrni a Steam-et =D
2.
2.
mdr88
#1: Gondolom eleinte rengeteg akció lesz az Originen is, hogy bevezessék oda valahogy a népet... aztán meg ki tudja mihez kezdenek vele. Nem tudom mennyire ment nekik az EA-Store, de szerinem ez az Origin se lesz nagyob durranás.
1.
1.
Sun9us
A KOTOR II -sem találom, a steam-en. Asszem hétfőn vettem meg a KOTOR-t (2 euro ér :D ) de a második rész sehol sincs. Mellesleg, ez az EA store, felkötheti a gatyáját, ha a steam-el akar versenyezni. Most is olyan akciók voltak/vannak, hogy a fülem kettéáll.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...