Wii U - az EA még csak most kezdi kapizsgálni

  • Írta: InGen
  • 2011. július 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Amikor a Nintendo bemutatta a világ legidiótább nevű konzolját, sokan egyszerűen csak vállat vontak, és nem értették, mi lesz ebben a jó. A sima Wii a maga idejében forradalmi volt, de sokan elsőre nem tudták elképzelni, mire lesz jó a Wii U kétképernyős megoldás. Az EA viszont már kezdi érezni...

Legalább ez vehető ki John Riccitiello, az Electronic Arts ügyvezető igazgatójának szavaiból, aki arról beszélt, hogy szerinte a mozgásérzékelős irányítás még nem elég pontos, így örül, hogy a Nintendo nem abba az irányba ment tovább, mégis radikálisan átalakították a kontrollert: "Személyesen úgy vélem, hogy habár jókat mókáztam a Kinecttel és a Move-val, én nem vagyok a mozgásérzékelés nagy rajongója. Még mindig túl pontatlan számomra. Szeretek rendesen lelőni vagy megütni valakit, szeretek befordulni a sarkon, és érezni a pontosságot."


Riccitiello tehát még mindig inkább az alap kontroller híve, de a Wii U kétképernyős megoldása nagyon lenyűgözte: "Le tudok rajzolni a kis képernyőn egy passzolási mintát a Maddenben. Játszhatok egy FPS-t úgy, hogy közben bekérek egy légicsapást. Különböző részletes utasításokat adhatok, láthatom a pálya egy másik részét, akármi. Mindig is úgy gondoltam, hogy megtöri a játék varázsát, amikor egy csapatalapú shooterrel nyomulok, és meg kell szakítanom a játékot ahhoz, hogy parancsokat adjak ki. Most ezt egyszerűen meg tudom tenni a kontrolleren."

Úgy néz ki tehát, hogy az Electronic Arts igazán rákapott a Wii U ízére, s egyre inkább úgy tűnik: sokak véleményével ellentétben a Nintendo ezúttal sem fog mellé lőni.

24.
24.
Kumite
#23: A Metroid nem fogja vonzani a HC-okat, mivel aki Metroid fan, az eddig is megvette a Wii és a Wii U -t is megfogja.

Pl. az UBI már bejelentette a "Killer Freaks from Outer Space"-t exkluzívként, gondolom más fejlesztő cég is csatlakozni fog idővel, biztos sokan meg akarják lovagolni a nyitó címek jobb fogyását. Ha pedig a gép jól fogy, akkor akár egyre többen csatlakozhatnak be az exkluzív címeikkel.

A multiplatform címek is valamilyen szinten csak Nintendo-sak lesznek. Ahogy már többször is leírtam más fórum témékban, Wii U-n a Kinecten kívül többet meg fogsz tudni csinálni, mint amit a a másik két konzolon. Korábbi fejlesztői nyilatkozatokból 2 példa: a kontrollelen lévő felülnézeti térképre bökve kérsz légicsapást egy FPS-ben, FIFA/NFL/NBA/NHL-ben passz/játékosmozgési taktikát rajzolsz fel. De biztosan még 1000millió másik ötlet elő fog jönni, ahogy a DS-en sincs ötletekből hiány.
Aki hardcore-nak tartja magát, vagy olyan játékokat szeretne játszani, de még nincs konzolja, az az adott gép exkluzívjain kívül (pl.: Halo, God of War stb. PSEye + Move, Kinect, végül az ár, amit még mindig nem tudunk.) semmilyen érvet nem fog tudni felhozni a Wii U ellen, mert egy újabb, jobb gép, ami (remélhetően a legtöbb esetben) többet tud nyújtani egy multiplatform címben.

Mindemellett az exkluzív címek szebbek lesznek az erősebb hw miatt, mint a másik két konzolon.

Megjelenésig (sajnos) még van legalább 10 hónap, addig még biztos sok infó fog napvilágot látni.
23.
23.
#22: Én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a Nintendo-exkluzív hardcore cím? Mert az Aliens: Colonial Marines nem Wii U exkluzív az tuti...mi lesz az a húzócím a hc rétegnek ami csak Nintendós lesz? A Metroid kevés lesz...
22.
22.
Kumite
Nagyon jó dolgokat fognak kihozni a fejlesztők ebből a koncepcióból. A hardcore-oknak sem kell már sírniuk, mert legalább olyan minőséget kapnak (N exkluzív esetén meg majd jobbat is), mint a többi gépen, csak többet és jobban és másképp.
Az igazi pedig az lenne, ha WiiMote és a Nunchuk is hozzá lenne csomagolva a géphez, de remélem ezt ők is tudják. Akkor a kemény mag is és a Zumba fitness mag is a dobozból tudni fog játszani azzal, amit szeret, nem kell majd plusz irányítók vásárlásával vesződniük. Ez kb. 2-3 ezerrel emelné meg a gép gyártási költségeit maximum.
21.
21.
Bisur1996
#11: Nekem semmi csak, ha nem írom bele rám szállnak a konzol fanboy-k :P
20.
20.
hegyomlás78
SZerintem meg tökmincegy mi a neve!mindenki nyomja mindkettött felváltva'''
19.
19.
lukaka
#10: Azért 360 mert 360 fokban körbe vesz a játék.(szerintem is hülyeség ,de mint név jol hangzik)
18.
18.
szcsaba1994
#16: Ahogy a mozgásérzékelést (tudom, PSEYE-t nem számoltam bele, ne legyen belőle vita, hogy ki kiről másolt) 4 év múlva
16.
16.
mephi
Arra leszek kíváncsi, hogy ha bejön ez a kétképernyős megoldás mennyi idő múlva fogja ezt lemásolni a többi konzolgyártó XD
15.
15.
BloodyDeath
Nem vagyok nintendo párti. A kedvenc konzolom a ps me' azon van God of War :) de a box is nagyon nagyon jó. Tehát a mai piacon lévő legjobb konzolokat tartom elönyben. Természetesen nem vitatom a WII hatalmas sikereit. De mivel köztudott, hogy inkább családorientált játékok találhatóak, és mivel egész életemben még maga a család fogalom is idegen volt számomra szoval nem családi kötötségek között nevelkedtem, ezért alapból kivolt lőve ez a konzol.
Meg inkább az esztelen gyilkolászásokért vagyok oda. Ergo amiben nem lehet ölni, gyilkol, kínozni, belezni, avval nem játszok. Kivéve, ha valami jó féle autos gamma. Ne értsétek félre, mert a COD meg a hasonszörű gammák hidegen hagynak. Emberek ellen nem érzem azt a kihivást mint pl.: egy 100x nagyobb ellen legyakásánál.
Ebben a konzolban látok sok lehetőséget, és meg is fogom venni, de csak £450-t adok érte többet nem. Érdekel nagyon, de a ps-nél sosem lessz jobb hisz nem lesz rajta God of War :) XD
14.
14.
Quent1n
Playstation meg a Dreamcast sztem a két legjobban hangzó név. Xbox nem túl fantáziadús szvsz, ahogy ez a Wii U sem. Ha már a neveken lovagolunk kicsit. :D

Amúgy vicces, hogy ez jön le a hírből kb., hogy John Riccitiello = EA. Azért ez nem feltétlen így van. :) Mert neki személy szerint tetszik a cucc az nem feltétlen tükrözi az egész cég hivatalos álláspontját. Illene kicsit szétválasztani a dolgokat... Ebből még közel sem jön le az, hogy akkor egy raklap EA játék lesz a cuccra.
13.
13.
jymri
Nagyon vagány masina, de nem értem mért az ATI HD4000-res széria chipjére építenek amikor van már jóval újabb is! Bár megjegyzem nekem HD4870 van és még mindig megy vele minden játék Full HD-ben magas beállításokkal :)
11.
11.
Blade96
#7: Mert a Personal Cumputerrel mi baj? Teljesen értelmes, a valódi definícióját adja vissza az eszköznek... az Xbox 360-at soha nem fogom érteni. 360 fokos fordulat? Szal ugyanott tartanak mint a sima Xboxnál? Vagy mit takar az a 360?
A Playstation-nel sincs akkora baj...
9.
9.
szuja
de sztem a wii u-nak télleg több értelme lesz mint a wii-nek ha télleg lesz egy ilyen fps játék akkor szívesen kipróbálnám
7.
7.
Bisur1996
egyik konzolnak sincs normális neve...
De a Personal Computer se olyan jó ám... :D
6.
6.
szuja
ez mondjuk igaz XD "játékállomás" :DD
2.
2.
szcsaba1994
Egy biztos: Sok-sok EA-s játék fog megjelenni Wii U-ra.
De szerintme az Xbox 360 sokkal idiótább név.
1.
1.
MeTT1047
szerintem nem lesz olyan rossz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...