Megerősítve: az Xbox Live beépül a PC-kbe

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 12.
  • Hír
Link másolása
A múlt héten egy elég meredek pletyka borzolta a játékosok idegeit, mely szerint a Windows 8 lehetővé teszi majd, hogy Xbox 360 játékokat futtassunk rajta. Bár ez nem konkrét tény még, de friss hír, hogy a Microsoft megerősítette, hogy az Xbox Live beépül a jövő PC-ibe. Ez már tuti.

A Microsoft soron következő operációs rendszere, a Windows 8 a pletykák szerint igazi cross-platform gyöngyszemnek ígérkezik, hiszen ha már a Windows Phone 7-en olyan jól működik az Xbox Live-kliens, akkor a redmondiak lépése érthető, miszerint PC-ken is hasonló kezdeményezésnek lehetünk tanúi.

Bár a korábbi szóbeszédek arról szóltak, hogy az Xbox 360 életútja végén jár, ezért mintegy utolsó dobásként a vállalat lehetővé teszi, hogy a konzolos játékokat is tolhassuk Windows 8-cal felvértezett PC-ken. Ez utóbbi ugyan még nem biztos, de az már igen, hogy az Xbox Live-ot mindenképpen elérhetjük majd számítógépeken.

A Microsoft globális markentingjének felelős alelnöke, Mike Delman megerősítette:

"A Live sikeres Windows Phone-on. Az Xbox Live be fog épülni a PC-kbe is. Ez az a szolgáltatás, ahol igazán szórakozhatsz. Beszéltünk róla, hogy ne csak konzolokon és handheldeken tapasztalhassuk meg eme élményt, hanem más eszközökön is hódolhassunk neki."

Bár elég nyílvánvaló, de még nem tisztázott az, amire Delman utalt: vélhetőleg az Xbox Live PC-s integrációja a Windows 8-cal érkező alapfunkció keretében valósul meg a közeli jövőben. Ez is egy lehetőség arra, hogy a Microsoft oda-vissza kompatibilis platformokat alkosson meg.

Gondolunk csak arra, hogy Games for Windows szolgáltatás teljesen beépült az Xbox.com-ba. Egyre több jel utal arra, hogy konzolos játékokkal PC-n is nyomulhatunk hamarosan.

48.
48.
Vopesz
Itt szerintem valami nagyon félre van értelmezve, kétlem, hogy 360-as játékokat lehetne majd futtatni pc-n. 1. 360 dvd-t nem olvas be a pc (ezt mondjuk valószínű meg lehet oldani valami driverrel) 2. fejlesztői szempontból rohadtul nem mindegy, hogy egy adott konfigurációra kell fejleszteni (xbox), vagy úgy kell megírni a progit, hogy azt lehessen skálázni, állítgatni, felismerjen ilyen-olyan hardwareket (pc), szóval kizártnak tartom, hogy egy 360 játékkal minden probléma nélkül megbirkózna egy akármilyen pc, hiába erősebb. Inkább az van, hogy simán felléphetsz pc-n a live profiloddal egy ugyanolyan felületre, mint a boxon, és akkor a pc-den tudod nézni az inside xbox csatornát, meg letölthetsz vidoókat, demokat, stb távolról a boxodra, esetleg chatelhetsz a live-os haverokkal úgy, hogy ők boxon, te meg pc-n vagy. De ennyi.
47.
47.
Ra1D3n
#13: Lehet, hogy drágábbak, de nem megfizethetetlenek. Használt Gears of War 2-őt lehet venni 4000Ft alatt, de még ettől olcsóbban is. Szerintem relatív, hogy mi drága, meg ha X360 játékok futnak Win8 alatt, akkor úgysem a legújabb címekkel fogsz kezdeni, hanem azokkal a régebiekkel, amikre előtte folyton csorgattad a nyáladat, hogy X360-ra és PS3-ra jött, de PC-t nagy ívből kerülte.
44.
44.
Cuppak
#32 Furcsa, nekem összes haverom PC-n játszik, rengeteg mindent feltudnák sorolni :).
Billentyűzet... :, Xboxon elég kényes írogatni
Egér... :).
MMO miatt
FPS Miatt
Sorolhatnám.
43.
43.
Jhonyy24
majd a sok hacker......orvendeni fog hahahahaha
42.
42.
Jhonyy24
Alig varom,jojon csak,amugy boxom van.de aze nagy utes lesz,kivarjuk mit hoz ki belole a MS,remeljunk,hogy megallja a szavat
41.
41.
Netsu
#40: Tehát akkor maga a net a boxon is ingyér van, csak a multiplayer van Livehoz kötve?
40.
40.
dareal
#39: tévedés, boxon hiába fizetsz a live-ért, attól még nem lesz rajta internet. a live egy szolgáltatás, amihez internet kapcsolat szükséges. (mint mondjuk pc-n is számtalan szolgáltatásra fizethetsz elő, pl last.fm, grooveshark, stb)
38.
38.
JcGross
Az én PC-m kb kétszer erősebb egy Xbox360-nál. Szerintem ha csinálnak normális software-t akkor nem lesz gond (márpedig ez az ő érdekük is).
37.
37.
Gamer
#36: "összeeresztettek x360 profi játékosokat" olyanok is vannak? :D

mondjuk a nagy számok törvénye alapján abból a 70millió droid közül csak akad egy kettő :D
35.
35.
Józsi_Doe
na ez érdekes egy projekt lesz!
34.
34.
bazsko
#28: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.windows8italia.com/&ei=-0IcTovKPIKJsAKo672-CA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCoQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.windows8italia.com/%26hl%3Den%26biw%3D1031%26bih%3D538%26prmd%3Divns
itt az igazi cikk :D na... egyre nagyobb az esélye annak hogy tényleg bele lesz integrálva a windows 8-ba az xbox 360 :D én ennek mindennél jobban örülnék... még az sem tudna lázba hozni ha hirtelen megdobnának egy AM3+-os alaplappal vagy kiadna a gigabyte egy am3+-os biost a lapomra és a 4 magos procimat kicserélnék ey 8 magos bulldozerre... meg a HD 6850-em is 6990CFX-re lenne cserélve... ennek is örülnék, de az xbox 360 játékoknak gépen jobban örülnék :D
30.
30.
ATi0021
#29: Úgy látszik le vagyok maradva. Azt hittem hogy Tech 5 csak a RAGE és Doom 4 alatt lesz, de ezek még nem jöttek ki. Amúgy melyik játék jött már ki ezzel?
29.
29.
#27: Már van belőle kézzel fogható. Az meg elég érdekes lesz, ha pár hónap alatt összedobnak két komplett engine-t. Egyébként meg részemről a CryEngine semmi extra, bár a 2 még úgy, ahogy okés volt.
Az id Soft. ezen a területen felülmúlhatatlan, pár tejfelesszájú Crytekes kölyök nem oszt, nem szoroz.
Nem vagyok nagyon benne a Battlefield világban, de a Frostbite 2-ből több kézzelfogható van, mint az id Tech 5-ből? Utóbbit használó játék már 2010 novembere óta elérhető.
28.
28.
Csokis
Még egy kis adalék: http://www.neowin.net/news/references-to-the-xbox-360-found-in-the-kernel-of-windows-8
27.
27.
ATi0021
26 - Csak mire abból látok valami kézzel foghatót is, addigra lesz Frostbite 3 és CryEngine 4 is. :)
26.
26.
25.
25.
bazsko
#24: a cryengine 3 is multifunkcionális xD pedig az nem a jövő... a jövő a frostbite 2 lesz :D a live-nak meg örülök... és ha még az xbox gamek is mennek mellette PC-n... hát, azt hiszem a mennyországban lennék... végre lehetne forzazni :D
24.
24.
Mortis
Mindig mondtam: A jövő a multifunkcionalitás, és úgy látszik Redmond-ban is így gondolják. :) Hatalmas lépés lenne a jövő felé.
23.
23.
raczviktor
remélem nem csak ennyiből áll majd a nagy windows játékfejlesztés...
22.
22.
p3ti
Nem tartom jó ötletnek hogy PCsek játszanak boxosok ellen egy multi matchen.. Teljesen 2 világ a controller és az egér bill kombináció .
19.
19.
bsg09
#14: Úgy sajnálom szegény Ms-t.
18.
18.
#14: Jön, már natív verzió is kikerült belőle, csak még gyakorlatilag semmire nem volt használható. Keress utána, ha komolyabban érdekel.
17.
17.
K2 The Highest
#13: Melyik a drágább? venni egy Xboxot és játékokat a PC mellé vagy PC-re megvenni csak a játékokat?
15.
15.
Neo1989
Na ez jó hír azoknak akik nem xbox pártiak de még is szeretnének liveozni :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...