Mass Effect 3 - milyen legyen a női főhős?

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Mass Effect 3-ban természetesen a saját szájízünk szerint is összeállíthatjuk Shepard parancsnok fizimiskáját, szinte biztos, hogy rengetegen lesznek olyanok, akik az eredeti, fejlesztők által összeállított kinézetet fogják választani. A rajongók most a női főhős külsőjére szavazhatnak - ki a legdögösebb?

SebaHUN figyelmeztetett bennünket, hogy a Mass Effect hivatalos Facebook rajongói oldalán szavazás indult, ahol arra voksolhatnak a játékosok, hogy miként fessen a harmadik rész default kinézetű női Shepardja. Hat képet láthattok (a galériába is feltöltöttük őket), közülük meglehetősen masszív előnnyel az ötös számú hölgyike vezet, íme:

 

Ízlések és pofonok, hogy kinek ki tetszik, ha fan vagy, nincs más dolgod, mint lájkolni a Mass Effect oldalát, azután pedig nyomni még egy "tetsziket" a kiválasztott leányzóra. Az új főhősnő egyébként a Mass Effect 2 alap kinézetű főszereplője mellett mutatkozik majd be, illetve természetesen a játékosok saját maguk is állíthatnak a karakterük adottságain.

A hír mellé egyébként érkezett egy érdekes nyilatkozat is Casey Hudsontól, aki a sztori kapcsán mondta el, hogy az új részben minden eddiginél súlyosabb, komolyabb következményekkel járó döntéseket kell majd meghoznunk. Eddig erre technikai okokból nem volt lehetőség: az első résznél indították el a történeti szálakat, a második játékban amolyan köztes állapotba kerültek, és a balansznál ügyelni kell a megfelelő összekapcsolásra az első és a harmadik epizód között, most már azonban itt a vége, azt csinálnak a végjátékkal, amit akarnak.

A Mass Effect 3 jövő márciusban fog megjelenni PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

33.
33.
Netsu
#32: Függ attól is, hogy milyen kaszttal voltál. Sentinellel, Infiltratorrel, Soldierrel tényleg nem annyira nehéz, na de Vanguarddal... :) Azzal már nem olyan könnyű boldogulni sok sok helyzetben.
32.
32.
Cuppak
#31 Legnehezebb fokozaton nyomtam ME2-t és még úgyis rohadt könnyű volt, remélem a ME3-t nehezebbé teszik.
31.
31.
Netsu
#30: ME stílus vagy sem, MUSZÁJ ilyeneket beletenni. Azt gondolom te is belátod, hogy nem lövöldözhetünk minden Reaperre 30 perces szünetekkel M-920 Cainnel, hanem mindent be kell vetni ellenük. Nincs más eshetőség, muszáj gépágyúval lőni, mert itt aztán tényleg felborul minden rend, és minden elérhető eszközzel harcolni kell az emberiségért és az egész univerzumért. Emiatt szerintem nem kell haragudni a készítőkre. :)

A gurulás, másik fedezékbe ugrást mint említettem, lehet lopakodásra, taktikázásra is alkalmazni, (Pl. míg a csapattársaid előröl lekötik az ellenfelet, te addig oldalba, esetleg hátba is támadhatod őket, és ez már messze nem GoW) nem kötelező mindenkit csak megállás nélkül mészárolni.

Az ME2nél én csak azért nem éreztem GoWos beütést, mert Insanity fokozaton toltam ki, na az meg aztán elég rendesen megfingatja az embert. Ott aztán már tényleg oda kell figyelni, hogy mit csinálsz, taktikázásra, gondolkodásra kényszerítenek a helyzetek. De amúgy egy Easy fokozaton a Soldier kaszttal el tudom képzelni, mennyire hentparádéba torkollik az egész.

Az Omni Toolos közelharccal nem tudom mi a gond, eddig is lehetett fegyverrel ütni, hát ezt továbbfejlesztették egy sokkal komolyabban kinéző megoldásra. Gyakorlatilag teljesen ugyanaz, mintha fegyverrel ütnék, csak ez elegánsabb. Én ebben nem látok kivetnivalót.

Ugribugri nindzsával én nem találkoztam, de ha lesznek ilyenek, hát az már egy kicsit túlzás tényleg, és fognak okozni az idegrendszerre nézve kellemetlen pillanatokat. :D
30.
30.
#28: Az a vicc, hogy 5x toltam a második részt, ami szerintem messze van a gow-tól. Majd nekiálltam megint az elsőnek és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyivel több lehetőségem van és mennyire inkább a fejlesztésről szól minden. Még annyira sem jutott eszembe, hogy gow klón lenne. Arról nem is beszélve, hogy ugyanazzal a harci stílussal 5 percenként haltam meg, annyira lazán kezeltem a kettő után a harcot ! :))) Azon nagyon komolyan lestem, hogy most mi is van és stílust kellett váltanom sürgősen ! :)

A kettőben szinte nem is lehet érezni a fejlesztések közti különbséget annyira ki van egyensúlyozva és le van "köz-népiesen" butítva az egész. :( Történet, ellenfelek minden sokkal egyszerűbb, kiszámíthatóbb a kettőben (az egész begyűjtők vonal nekem nagyon bugyuta, pláne a vége), egyetlen dolog ami mégis az első fölé emeli, az a lövöldözős részek hangulata (zene, látvány, "ME életérzés") és nagyon eltalált hűség és DLC küldetések: Miri, Garrus, Tali, Samara, Thane, Kasumi, Liara és Grunt küldetése kifejezetten kellemes! Azok nélkül az egész semmit sem érne ! (Ezt hatalmas rajongóként mondom !)

Valóban azt ígérték, hogy visszaadnak pár dolgot az elsőből. De szó nem volt mindenről, csak arról, hogy ami miatt sírtunk, hogy elvették abból jön egy adag jóság vissza. Egy része. DE ! Egy csomó olyan plusz ami tényleg inkább a gow felé viszi el az egészet, mint vissza az egyhez... Ez az omni toolos közelharc (jó, hogy nem virtuális lancert adnak :) ... Továbbfejlesztett fedezékrendszer, gurulás, átugrás másik fedezékbe, ez mind-mind gow-os tulajdonság. (Eddig is volt, valami nyamvadt megoldás, de most begigérték a tutit ! Aztán rögzített gépágyús lövöldözés bossra, tipikusan nem Mass Effect stílus. (Videót látva elsírtam magam, ezt már végképp nem kéne és akkor már csak hab lesz a tortán a ugribugri nindzsák megjelenése akik kilométerről ugranak a nyakadba, mint valami FarCry-os zombie ! ):
29.
29.
PcSanyko
Igazából...majdnem mindegyik jó csaj csak a 4. olyan fura,de nekem teljesen mindegy,hogy melyik lesz :)
28.
28.
Netsu
#27: Vajon miért írtam bele azt, hogy "Gameplay"? Azért, mert már abban is nyomon követhető volt a fejlődés. :) Ilyen például a még több skill, illetve ami újnak mondható a sorozatban, az a társak Paragon-Renegade mutatója, ami szerintem piszok jó ötlet, és sok lehetőség rejlik benne, illetve a Datapadok 3x annyi szöveget tartalmaznak mint eddig. A játékmenetbe alap szintű lopakodást is helyeztek, és sokkal taktikusabban is meg lehet oldani a helyzeteket, mint a 2. részben. Na az tényleg volt inkább egy Gears of War, de a 3. részről ezt egyáltalán nem lehet elmondani.
27.
27.
goblinfing
#25: Mindent el kell hinni amit mondanak kis naiv :)
26.
26.
Berencsit
#25: hehe, ezen most jót röhögtem... xD
25.
25.
Netsu
#18: Látom te hibernált állapotban voltál a többi ME3 hír, Gameplay alatt, különben nem mondanál ilyen baromságokat.. Ugyanis körülbelül az összes RPG elem vissza fog bele kerülni, ami az első részben benne volt. De nem baaj, beszéljünk csak hülyeségeket. (Y)
24.
24.
nagyonfaya
sajnos Yvonne Strahovski-nál jobbat nem lehetne találni:( ;)
23.
23.
Berencsit
énis az 5. re szavazok. :D
22.
22.
hedzsooo
#18: En is felek, h nagyon atmegy akcios-hentelos jatekba es jelentosen kevesebb resze lesz RPG.... ;-(((
18.
18.
goblinfing
lefosom ez már nem mass effect lesz csak 1 gears of war.
17.
17.
givi6
#9: xD szerintem is, akkor megérné női karakterrel játszani, kicsit feldobnák a játékot xD
16.
16.
wildláma
én is el tudok kb 1 órát szarakodni a generátorral, csak utána közbejön egy malőr, és kezdhetem elölről, ami felidegesít, és nyomom az alappal, csak megnyomom párszor a random gombot :)
nekem is az 5-ös jön be leginkább, de az se igazán. valahogy egyik se nyerte el a tetszésemet.
15.
15.
xXgoronikahunXx
#11: Én is így vagyok ezzel. :D Nálam a 4-es a nyerő. Valamiért mindig négerre csinálom az ilyen játékokban a karakteremet :D
14.
14.
Netsu
Szerintem mind ronda. :D A férfi Shepardöm meg amúgy is übereli még az alap Shepardöt is. :D
13.
13.
drat576
#12: nekem mindig is a szőkék voltak a gyengéim így az 5-ös nálam a nyerő, de a hatos is tetszik.
Mondjuk lényegtelen mert a beimportált mentéseimmel fogok továbbmenni, ott meg férfi Shepardom van
12.
12.
Raam989
En az alap ferfi sheparddal nyomtam mindig. En ha csinalhattam volna karaktert, pont ilyesmit csinaltam volna, szal nekem bejon az alap kari.
11.
11.
Mortis
En mindig utaltam ilyen *alap-semakkal* jatszani. Ha van karaktergeneralo, akkor orakat el tudok sz*rozni ott. :D

A 6. kapta a voksot
10.
10.
Riot
9.
9.
Donpedro
Nemtom miért erőltetik ezt a militarista stílust, pont olyan legyen mint a 2-ben Miranda :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...