Vád alatt a londoni PSP-tolvaj

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A londoni felkelések nem kevés áldozatot követeltek az elmúlt időben, ami bizonyítja, milyen kevés kell ahhoz, hogy ennyire fejlett társadalomban is elpattanjon a cérna. Az egyik legkülönösebb, s számunkra érdekes áldozat azonban egy malajziai srác, és az ő PSP-je volt.

Talán még mindenki emlékszik a történetre, miszerint a hétfő esti londoni felkelésekben megsérült malajziai srác, Asyraf Haziq Rosli sérülten ült a földön, majd az őt felsegítő lázongók megszabadították néhány értékétől, többek között a PSP-jétől is. Mindezt kamera rögzítette, így az eset azonnal nagy vihart kavart.


A Sony például rögvest felajánlotta, hogy adnak egy új PSP-t a fiúnak, míg a Namco Bandai egy csomagnyi játékkal szált be a segítségbe. Azóta azonban történt előrelépés az ügyben: a Scotland Yard megtalálta a PSP eltulajdonításáért felelős fiatalt, Reece Donovant, aki a hétvégén már bíróság elé is került, ismertették vele a vádakat, a kerületi ügyész pedig elutasította az óvadékra tett kérelmét.

A következő tárgyalásra augusztus. 19-én kerül sor, ahol a meghallgatják Donovan védőbeszédét.

54.
54.
Dagobert_bácsi
Rendes a sony-tól hogy ad neki egy új PSP-t.
52.
52.
secret.
Am először ti is azt olvastátok h vadállat a londoni tolvaj? :D
51.
51.
itt az emberek nagyon nagy tévhitekben élnek,floax egy rágó ellopásáért felakasztana valakit,a másik ha el akarnának lopni tőle valamit és a "TÁMADÓ"MEGGYŐZNÉ ARRÓL H NEKI VAN NAGYOBB SZÜKSÉGE RÁ,ÖNKÉNT ODA ADNÁ A RABLÓNAK:d:d Iloyet 15-évnél idősebb ember nem írna,ne értsetek félre sajnálom a srácot,de bárcsak ez lenne a legnagyobb bűnözés a világon,mást nem a psp-ér hanem 2000 nem fontért hanem forintérrt megölnek,vagy csak úgy ok nélkül szarrá ver 10 cigány az utcán és még el se vesznek tőle semmit:Dsztem így nézve a srác elég jól járt,felsegítették,Nem verték szarrá,egy psp-ért cserébe,csúnya dolog volt az biztos szarrá verném a rablókat, de jól járt a srác higgyétek el nekem tudom mit beszélek
Ja és volt h 10-12 évesen haverral a sarki boltból elhoztunk édességet úgy h nem fizettük ki,ezért most éns golyót érdemlek???
50.
50.
tuskaige
#34: Csak mellékesen említem meg, de Netsu még csak utalást sem tett rasszizmusra vagy bármilyen faji kérdésre, arra a megállapításra teljesen magadtól jutottál el.
49.
49.
Stranger666
#41: Az egy nagyon jó film, és el is tudom képzelni, hogy jól jellemzi az angol söpredéket.
48.
48.
falselight
#47: az eset kapóra jött a sony-nak, hogy jó fényben tüntethesse fel magát, ennyi.
47.
47.
secret.
#40: Jaja,olyan jó azért még látni h egyes cégek segítenek a bajba esett embereknek.
46.
46.
secret.
Mekkorra parasztok...nem elég hogy meg lett csapkodva,még le is húzták a cuccait..hát b*meg mi van már itt??!
45.
45.
ReNegAdE
#43: Igazából ezek a problémák még most is jelen vannak!Manchesterben a legveszélyesebbek a gyerek bűnözők!Falkában járják a külvárost és nagyon veszélyesek!
44.
44.
ReNegAdE
#19: Hát én nem vagyok egy félénk ember,de abban a szituációban én biztos nem ugráltam volna és nem verem be senki arcát mert nem szeretnék egy szúrást is a psp-m miatt!
43.
43.
Folti90
+ Ha az ember el tud beszélgetni egy-két idősebb mondjuk manchesteri formával megtudhatja milyen "fejlett" volt az akkori társadalom. Ha jól tudom ennek a fejlett országnak a lakosai 15 éve még halákra késelték egymást, vagy verték, az utcán ha éppen kedvenc focicsapatuk nyert, vagy vesztett, vagy csak mert reggel nem kumantotta le az asszony! Angliában is emberek élnek, mint itthon, nem szuper droidok, mint JapánbanXD
42.
42.
Folti90
A "NYUGAT" már nem az amit egykoron hittünk, de parasztvakításnak még pont megfelel! (pl.: orvos kollégáknak)
InGen én nem akarok fikázni, de mi is az a fejlett társadalom? Ilyen fogalom már nem nagyon létezik, sőt.....
On: Patkányság felsőfokon, remélem az összes képen lévő köcsögöt elítélik!!!
41.
41.
M.invisible
A cikkben szereplő "fejlett társadalom" kifejezésen jótmulattam! Itt élek ebben a nagyon fejlett társadalomban 3 éve. Az adikas által bemásolt írásban vannak igazságok, de többnyire féligazságok.
Tény: Nagy a munkanélküliség!
Kérdés: Miért az?
Válasz: Aki ebben az országban dolgozni akar, az TUD! A minimál bérből havi 900-1000£ kereshető meg. De ha nagyon csóró vagy, akkor tax credit-et igényelhetsz, az havi plussz 200£, ha esetleg van valami betegséged, gyereked, egyébb, akkor ezen összeg többszöröse is lehet. Az árak kb a magyar árakkal megegyeznek (ami az élelmiszereket illeti), bár aki okosan vásárol, az még bizonyos dolgokhoz sokkal olcsóbban is hozzájuthat. Viszont a ruhák sokkal olcsóbbak! Tehát nemhogy a megélhetés biztosított, de még sokminden olyanra is futja, amire MO.-on nem lenne lehetőséged. Amit említettem, az csak a legallja. Ennél azért jóval többet lehet keresni.
A probléma ott kezdődik, hogy rengetegegen nem is akarnak dolgozni! Ott pedig folytatódik, hogy ezt meg is tehetik, 15-16 éves emberek már gyerekkel mászkálnak úgy, hogy a következő poronty, már ott figyel a gyerek-lány pocakjában. Kapják a rengeteg állami támogatást, és baromi jól elvannak. Tudom, ez ismerős lehet sokaknak, az otthoni kisebbség életvitelével kapcsolatban, de itt dettó ugyanez van, csak itt angolokról beszélünk. Két évvel ezelőtt, amúgy volt egy nagy idegen ellenes hullám, amikor is a job centerek-nél is ki volt írva, hogy "angol munka, csak angoloknak", meg rengeteg lengyelt elbocsátottak, és nekik ingyenes járatok indultak a St Pancras-ról Lengyelországba.
Sok film foglalkozik manapság Angliával, egyet ajánlanék is, mert szerintem szinte tökéletesen visszaadja a valóságot, persze leszámítva, hogy a story és a benne szereplők fiktívek. De a karakterek-jellemek, akár a valóságból is származhatnának. Harry Brown a címe.
40.
40.
jszili32
A tolvaj köcsög, a sony és a namco pedig joarc!
39.
39.
zsizsi
35: Ja és akkor a hozzászólásod alapján gondolom csak azt mondod hogy ejnye bejnye ha úgy kipakolom a házadat hogy egy fél kiló kenyeret se tudsz venni :D
38.
38.
shooter1234
Én adnák a tagnak egy évet, meg egy kis pénzbüntetést, aztán szvsz. Szerintem korrekt lenne. De természetesen nem a magyar luxusszállóban ahol tv is van a cellákban....
37.
37.
zsizsi
35: LOOOOOL lesokkolódtam a hozzászólásodon ne érts félre én is fehér vagyok de ezért a hozzászólásért végigvontatnálak a kavicsos úton ;D cuppanós puszi a gondolom tarkopasz fejedre
ON: Tényleg köcsög dolog volt de azért el kell ismerni ahoz képest hogy csak így spontán megcsinálták ügyesek voltak :D
36.
36.
genius95
Hát a videó láttán nekem az a legdurvább hogy mindenki látta azt szegény gyereket és amikor a táskájából elvitték a PSP-t senki se ment a férfi után hogy vissza vegye vagy csak szóljon is neki !?! Hát sajnos ilyen az élet!:( De hát legalább felvették mindezt így kap egy új PSP-t tucatnyi játékkal ,na meg hogy a Psp-ért vádat emeltek a fickó ellen... ez tetszik ,mármint örülök!:)
35.
35.
zed01
Jól jegyezzétek meg: A lopás akkor lopás ha azt cigányok követik el. Ha az uralkodó fehér elit gyerekei rabolgatnak, az nagyon is helyénvaló.
34.
34.
floax
#32: Sajnálom hogy elveszteted őket !!!


Nem tudom mért hiszed azt hogy rasszista vagyok, egyáltalán nem vagyok az!!!

ÉS figy nem ér annyit egy tárgy mint egy élet de fog fel amit én mondok .

Örüljön mert él , de mi van akkor ha ez úgy történik hogy le lövik mert éppen nem akarta oda adni ami nála van?
ÉS nem azt mondtam hogy a cigányokat kel megölni, büntetni .
Én azért mondom hogy ez ne forduljon elő , hogy megkéselnek a telefonodért. (Mert ilyen van). ÉS az ilyenekkel ugyan úgy kell bánni . (ha fekete,ha fehér,ha sárga,ha zsidó,ha muszlim,ha cigány,ha hindu ) . Más életét és tulajdonát nem veheted el.

Lehet ezzel jönni hogy ami megtörténik az meg is fog és ez így van . De szerintem te ezzel magadat akarod csak vigasztalni .
33.
33.
zero0
ajajj keményen megy az észosztás , túl sok itt az internet-gandalf
32.
32.
Netsu
#29: Nem, nem szarnám le, csupán elfogadnám, hogy annak úgy kellett történnie. (És el is fogadom. Ugyanis az általad felsoroltak közül 2 elég közeli hozzátartozót is elvesztettem. Szóval ne aggódjál, tudom, hogy miket beszélek.)

Ha meggyőznél, hogy neked nagyobb szükséged van a tárgyra, mint nekem, akkor vigyed. Akár hazudsz, akár nem. A gyilkossági kísérletedet persze igyekezném megakadályozni, mert ahhoz végképp nincs jogod.

Arról meg, hogy ki a hülye, ne nyissunk vitát. Az én felfogásom magasan a te primitív "éntulajdonomésmivelegyönzőgcivagyokezértmegöllek!!!" felfogásod felett áll. Te szerinted egy rohadt ember alkotta tárgy az élet felett áll. Hát gratulálok.

Az ország hibája meg nem a fiatalok hibája, hanem a vezetésé. Azok züllesztik le az embereket.
31.
31.
floax
#30: Hát nem tudom hány országban van ilyen magas számú bűnözés , és nem is izgat . Nem tudok mit tenni , szóval .
Ezen jót nevettem : Egy normális országban ez a probléma fel sem merül .

MA már nincs normális ország. Köszönthetően nagy részben a mai fiataloknak . De nem csak ők , sok más is a hibás .
30.
30.
adikas
#29: Egy normális országban ez a probléma fel sem merül.
Körül lehet nézni ma már hány ilyen ország van.
A tettel egyetértek, viszont az aki csak a száját jártatja, nem különb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...