Megint Ultima-játékon dolgozna Richard Garriot

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Csak éppen az Electronic Arts nem nagyon mutat hajlandóságot arra, hogy együttműködjön az úriemberrel. Pedig az Ultima a mai napig viszonylag nagy rajongótáborral rendelkezik, és a cím méltán foglal helyet a szerepjáték-sorozatok legnagyobbjai között. Lesz folytatás?

A legtöbb szerepjáték-rajongó szép érzésekkel gondol vissza az Ultima-sorozatra, az Ultima Online pedig kétségtelenül az egész MMORPG-robbanás elindítója volt. De hova tűnt egy franchise? Az Electronic Arts ugyan adott ki ingyen játszható címet a témában tavaly, de igazi, nagykonzolos vagy PC-s változat nem készült az 1999-es Ultima IX: Ascension óta. Mellesleg ez volt az utolsó darab a sorozatban, amely még az eredeti alkotó, a legendás Richard Garriot keze alatt készült.


Garriot, úgy látszik, unatkozik mostanában, vagy csak kezd kifogyni a pénzből, ugyanis tárgyalásakot kezdeményezett az Electronic Artscal, hogy esetleg visszatérne kalapálni némi Ultimát. Úgy tűnik azonban, hogy a legfelsőbb vezetőkkel történő megbeszélés sikertelen volt, Garriot szerint ugyanis akik jelenleg az Ultimával foglalkoznak, nem mutatnak sok érdeklődést Garriot ötletei iránt.

Pedig ötletei elvileg lennének az úriembernek: "Remélem, az Ultima örökké fog élni, ugyanakkor azt is megjegyezném, hogy nekem is megvannak a saját ötleteim arra nézve, hogy merre kellene tovább haladnia a franchise-nak. Szóval majd kiderül, hogy úgy fogják-e csinálni a dolgokat, ahogy csinálnám a helyükben... hiszen egyelőre még nem vagyok ott" - fejezte be Garriot.

4.
4.
dareal
az ultima viii nagy kedvenc volt. remélem, hogy lesz belőle valami.
3.
3.
Ooorky
Bemutató az első 7 részről:
http://spoonyexperiment.com/category/game-reviews/ultima-retrospective/page/3/
2.
2.
Mortis
Töredelmesen bevallom, nekem ez a széria kimaradt, de mivel régi vonalas RPG, s én azokat általában véve kedvelem, írhatom azt, hogy nagy érdeklődéssel követem a helyzet további alakulását. :)
Talán egyszer pótolom...
1.
1.
Ez a sok játék fejlesztő már azt sem tudja, hogy hol áll a feje !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...