Hónap végén jön a Trónok harca-játék

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 8.
  • Megjelenés
Link másolása
Bár a Trónok harca kapcsán manapság azért kapjuk fel a fejünket, mert az HBO baromi jó sorozatot csinált az eredeti regény alapján, a francia Cyanide nem a TV-s szériát dolgozza fel, hanem szintén a könyvhöz nyúl, hogy egy valós idejű stratégia keretein belül nyűgözze le a rajongókat.

A Cyanide bejelentette, hogy a George R.R. Martin által írt, azonos című regényt feldolgozó, A Game of Thrones: Genesis nevet viselő stratégiájuk szeptember 29-én fog a boltok polcain landolni. A játék PC-exkluzív lesz, és a készítők szerint gyűjtői változatot is kapnak a rajongók: a különleges díszdobozban egy Westeros-térkép és két artwork is megtalálható lesz majd.

A Genesis 1000 év történetét öleli fel, kapunk majd bőven Westeros királyság királyi családjainak civódásából, emellett számtalan olyan jelenetet játszhatunk el magunk is, amelyekről a regényben olvastunk annak idején. Érdekesség, hogy a stratégiában a Civilization-játékokhoz hasonlóan több szempont szerint jeleskedhetünk: ha nem kenyerünk az állandó háborúzás, gazdasági és diplomáciai úton is megpróbálhatjuk kikényszeríteni a győzelmünket. Nyolcfős multiplayer is lesz, ezek alapján tényleg csak abban kell bíznunk, hogy a Cyanide nem szúr el semmit. A galériánkban egy raklapnyi képet találtok a játékról.

20.
20.
mephi
A könyvről és a filmről nem mondok újat, ha azt mondom, hogy remek alkotások.
Ajánlom figyelmetekbe a Game of Thrones LCG kártyajátékot is. Profi alkotás ez is, bár nálunk nincs annyira felfuttatva, mint a Magic the Gathering.
A játék képei szerintem teljesen rendben vannak. Ha az irányítás nem lesz elrontva, akkor szerintem a cím elviszi a hátán az egész játékot.
Remélem jól sikerült alkotás lesz ez a játék, és nem hagyják, hogy valami vacak jelenjen meg A GoT név alatt.
19.
19.
balint23h
#18: A feszültséggel teli várakozás tényleg fontos része a sorozatnak és ezt éreztem is az első 3 könyvnél. A harmadik könyv után, ami szerintem a legjobb könyv volt, viszont azt vártam, hogy most aztán tényleg beindulnak az események e helyett kaptunk egy olyan negyedik könyvet, ami csak időhúzás volt szerintem. Nem történt benne semmi fontos, érdekes dolog és a szereplők is dög unalmasak voltak. Egyébként talán igazad van, hogy a szereplők miatt sem tetszett, mivel kivettek belőle minden érdekes karaktert és csak olyanok maradtak, akiket az előző könyvekben gyors elolvastam, hogy jöhessenek az érdekesebb szereplők.

Egyébként az eseményeket (legalábbis nagy részét) nem érzem annyira kiszámíthatatlannak. A harmadik könyvben is szinte minden fontosabb eseményre, fordulatra volt utalás de annyira hihetetlenek voltak, hogy nem akartam el hinni, hogy be fognak következni...aztán mégis:D Nekem épp ez tetszett benne, kár hogy kezd ellaposodni a sorozat, elhúzza az író a dolgokat és egyre több benne az üresjárat de hát lehet, hogy csak az én ízlésemnek túl elnyújtott.
18.
18.
thernielle
#16: Hogy TESSÉK?! Pontosan ez a feszültséggel teli várakozás az, ami miatt letehetetlen a sorozat! A negyedik rész valószínűleg azért nem tetszett - bár ez ugye csak tipp, én nem látok a fejedbe :) -, mert nem voltak benne a korábban népszerű szereplők, mint Tyrion, Jon vagy Daenerys. Helyette kaptunk mondjuk egy Samwell-t, ami valljuk be, tényleg nem sok. Ellenben gondolj bele abba, hogy bár az ötödik könyvnél tartunk már, a kezdetek óta mégis még mindig nagyon kevés idő telt el, nem rohanó években tálalja Georgie-papa az eseményeket, hanem szinte hétről hétre, ennyi idő kevés, hogy az igazán epikus "nagy találkozások" megtörténjenek vagy kibontakozhassanak. Én pont azért élveztem az elejétől a végéig az egészet, mert kaptam hideget-meleget és továbbra sem tudom kiszámítani az eseményeket.
Jelzem, ez csak egy másik álláspont, értem én hogy mire gondolsz, de lehet, hogy vannak még olyan elvetemültek mint én, akiknek pont ez jön be ;)
17.
17.
wigyory
Én is láttam az első sorozatot, nagyon megfogott.Várom a további részeit is, de kár hogy csak áprilisban folytatják.A könyvet még nem olvastam-de már csak "szabad"-idő kérdése.
16.
16.
balint23h
Én olvastam a könyveket és szerettem is őket egészen a 4. könyvig. Azóta azonban kiábrándultam a Tűz és Jég dalából. Leginkább a Lost sorozathoz tudnám hasonlítani. Mindig várod, hogy történjen valami igazán "nagy" benne, de sosem történik semmi eget rengető amire addig annyi utalás volt. Nehéz spoiler nélkül írni a könyvekről, hogy miért csalódtam bennük de azt hiszem akik olvasták őket sokan értik mire gondolok. Azért az ötödiket még elolvasom de nem várok már tőle sokat.
15.
15.
nero66
Nem tűnik rossznak, remélem jó lesz :D

OFF: A Kingdom Under Fire 2-ről tud valaki valamit? Van pár gameplay youtube-on, de megjelenés vagy egyáltalán arról valami hír, hogy készülne nincs semmi... Pedig az mekkora game lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!! *,*
14.
14.
randall13
Egy játék sem érhet fel a filmmel! Szerintem nincs olyan ember, aki csak félig látta volna a sorozatot. Ha meg mégis, az félúton meghalhatott. Teljesen kiszámíthatatlanok az események, sosem az történt amit vártam. Remélem a játék is valami hasonló lesz és beverhetem Joffrey pofáját ^^
12.
12.
Slik
a sorozat nagyon jó lett! a könyvet meg egy hete vettem meg és holnap kezdem :)
11.
11.
paganmantis
Szerintem ebből nem stratégiát kéne csinálni.. egy rpg inkább jó lenne, de akkor pedig a sok történetszállal mit csinálnánk.. konklúzió: nem kell belőle játék :D
10.
10.
Donpedro
Nem értem miért pont egy ilyen stúdiónak kellett adni a jogokat... Ennyire olcsón adták volna? Olyan fejlesztők akik már bizonyítottak RPG stílusban, mint mondjuk a Relic vagy egy Creative Assembly, garancia lett volna egy jó játékra. Ehelyett lutri.
9.
9.
N360
A filmsorozat kiváló, a könyv első részét épp ma kezdtem el.
8.
8.
adriano28
aza kép nagyon komolynak tűnik
7.
7.
felegyi
Nos nálam úgy kezdődött hogy Hétfőn megnéztem 4 részt, már akkor is hajnali 3 lehetett mert szigorúan CSAK este szabad nézni... másnap megnéztem a maradék 6-rész egyhuzamban, hajnal 4 fele végeztem vele! Beránt mint bankárt a kurva...
6.
6.
Ecneb
#4: Én is, engem teljesen megfogott!
5.
5.
The Lone Drow
A könyv és a sorozat is frenetikus, a játékot nem tudom még, hogy meg veszem-e. A készülő RPG jobban érdekel, amiben elvileg a Falon kezdünk :)
4.
4.
tjames
Most kezdtem el a sorozatot, a harmadik rész elejénél tartok.
3.
3.
anadrex
Azért ez a címe, mert sokan nem ismerik a könyvet a filmet meg igen és a címmel valszeg elég sokat el fognak belőle adni.
2.
2.
Sun9us
Hát akkor már el is szúrták, a játék címét. A Trónok harca, a Tűz és Jég dala sorozat első kötetének a címe, ami felvezeti, a nagy balhét. (Ösz-visz 1 db csata van a Trónok harcában, igaz az egyszerre több helyen játszódik, de akkor is...)
Ha Hét királyság 1000 évét dolgozza fel, akkor miért Game of Thrones: Genesis lesz a címe?
1.
1.
felegyi
A sorozat baromi jó, gondolom majd harcolni kell a "Falon" is a Fekete őrség katonáival... kíváncsi vagyok az Árnyakra :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...