Ennyibe fognak kerülni a PS Vita memóriakártyák

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 19.
  • Hír
Link másolása
Ismerjük a Sonyt, így az egy pillanatig sem merült fel bennünk, hogy esetleg megengedik, hogy újra használjuk a PSP-hez vásárolt Memory Stick Pro Duo kártyáinkat. A PS Vitához - ahogy már korábban megírtuk - egy teljesen új memóriakártya dukál, melynek ára kissé meredek.

A Sony a tervezés és a gyártás során úgy döntött, nem spórol ki olyan hardveregységeket a konzolból, melyek befolyásolhatják annak életciklusát vagy teljesítményét, így a korábbi pletykákkal ellentétben megkapjuk a teljes 512 MB RAM-ot és a 128 MB videómemóriát. Valahol viszont spórolni kellett, így a PlayStation Vita egyáltalán nem tartalmaz belső flashmemóriát, csak éppen annyit, amennyi az operációs rendszer futtatásához szükséges.


Így természetesen a saját mentéseinket, letöltött játékainkat, zenéinket és a többit egy külön memóriakártyára kell majd pakolnunk. A Sony ehhez kifejezetten külön készített egy PS Vita kártyát, melynek árazása most nyilvánosságra került: A 4 GB-os 29 dollárnak megfelelő jenbe, a 8 GB-os 42 dollárba, a 16 GB-os 72 dollárba, míg az egyelőre csúcsot jelentő 32 GB-os 124 dollárba (!!) fog kerülni.

Hozzá kell tenni persze, hogy ezek az árak a japán indulásra vonatkoznak, s elképzelhető, hogy az európai bevezetéskor finomít rajtuk a Sony. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a Memory Stick Pro Duo-hoz hasonlóan itt érkeznek majd külsős gyártók kártyái is, melyek elképzelhető, hogy olcsóbbak lesznek, azonban ezek helyes működéséért a Sony nyilván nem vállal felelősséget.

30.
30.
Lachgas
#29: én a 3D-s HD kamerámhoz vettem a kártyát mert a normál kártya csak szagatottan venne fel filmet. hogy ez igaz, ... azt nem tudom, de az üzletbe ahol vettem ott ezt mondták.
29.
29.
MR.WOODCOCK
4GB -os kártya bármilyen fényképezőbe simán megvan 10 dollárból, nem pedig 29 . Biztos gyorsabb az adatátvitele, de ezt még túl korai bekockáztatni
28.
28.
MR.WOODCOCK
Ezekkel a hülye húzásokkal a Sony csak egyre jobban gyengíti a japán műszaki piacot ,sajnos durván le fogja hagyni Dél-Korea,ha nem vigyáznak !
27.
27.
mestermagyar
De most nem logikus?
Mégha a játékkártyára el is lehet menteni egyszer mindenkinek szüksége lesz stick duora (zene téma frissítés mivel sztem játékkártyán a minimumot fogják adni helynek)nem logikus hogy ha ez alapkövetelmény akkor eleve kapjon?!kb amig 3-4 napig elvagy még addig jó mer akkor kaptad meg, utánna meg várhatsz hogy legyen elég stick duora(vagy stick duo pro)
Vagy az extra akkumulátor mér nem jár hozzá? Hordozható konzolnak legyen annyi töltése hogy ne csak a repülöig érve tudj játszani amikor még jönne a repülön lévö út?

Olyan mintha egyszerüen selejtet adnának piacra ami nem jó arra amire tervezték.
26.
26.
volkornka
szóval az amúgy sem a legolcsóbb gép árához szinte kötelezően hozzá kell adni egy memória kártya árát. Mindemellett veheted hozzá a játékokat. Ehhez kell pénz, de hát aki megtudja venni annak szerintem nem nagy hátrány ez a memória kártya.
22.
22.
NECROSMOKE
KB a játékok hány GB lesznek.
21.
21.
Mortis
Atya gatya! Így próbálják meg a hacker-ek által okozott veszteségeket megtéríteni? Úgy látszik ismét kell nekik pár hónap, mígnem egy jól irányzott pofon észhez téríti őket egy rövid időre.
18.
18.
Lachgas
#17: mármint a PRO DUO-HD
17.
17.
Lachgas
a HD-SD kártyák is ilyen áron vannak, én is most vettem egy 8 GB-os HD-SD kártyát 40€-ért. Mondjuk a PRO DUO kártya is csak 10€-val volt drágább.
15.
15.
gogolbordello2
30 ezer??tudom hogy marha kicsi meg csak ők gyártják,de én 22 ezerért egy 2 terrás külső vinyót vettem a Ps3-hoz...
14.
14.
simon 555
azért remélem,hogy a játékmentéseknek lesz hely és nem kell venni rögtön...vagy legalább adhatnának hozzá valamit amire rá lehet tenni a mentéseket legalább.
13.
13.
ZsupiDav
#11: + Amikor kijött az első PSP slim, akkor pár hónapra rá vettem egy 4gb-os memókártyát (ProDuo) 10k HFT-ért, pedig akkor már idős volt a kártya(típus) és a PSP (mint konzol) is. Ezek alapján már nem is olyan vészes, nem kell egyből 32GB-os kártyával kezdeni 30k+-ért.
11.
11.
ZsupiDav
Az Arcade xbox 360-at is sokan vették, hiába volt kevés a tárkapacitása és a külön vásárolható HDD is drága volt, mégis vették mint a cukrot. Ennek ellenére én is irreálisan magasnak tartom az árazását, de szerintem a konzolt így is sokan megveszik, maximum nem vesznek hozzá egy ideig mkártyát. Az üzemidő pedig a PSP-nél sem volt több.
8.
8.
mestermagyar
Adnák psvvel azonnal.:(
Ezzel csak egy drága hamar lemerülö(pl aki egy motelben száll meg anbak jó mer tudja tölteni)ps3 teljesitményt el nem érö gépet kapunk.
ezek után tessék venni
(Attól még én szeretem csak picit csalódtam
7.
7.
Kumite
Ehhez még tegyük hozzá, hogy kb 3 órát fog bírni a gép és akkor üdv a 3DS hatereknek minden irányból :)
6.
6.
spongegreg
#5: És mi van a PSN-ről letöltött játékokkal?
5.
5.
tundra
Gratulálok a csúsztatáshoz! A játékállásokat és a DLC-ket magára a játékot tartalmazó kártyára lehet majd menteni, tehát egyáltalán nem alapkövetelmény egy külön memóriakártya vásárlása.
4.
4.
Szerintem a telefonok mindig is csak a casual régeteg fogják szolgálni. Abból sok van meg mindenki kipróbálja, de IGAZI játékokhoz mindig lesz egy konkrét játékplatform.
3.
3.
Elhasalni talán nem fog, de valószínűleg nagyon meg fognak lepődni, hogy mennyire nem hozzák az eladások az eredeti elképzeléseiket.
A sony valahogy mindig is úgy működött, mintha nem lenne piackutató és épeszű marketing osztályuk, amikor bevezetnek egy-egy terméket.
Végső soron amikor elkezd majd lemenni az ára és jönnek a jobbnál jobb játékok , majd szépen kezd ez terjedni. Amikor a ps3-at bevezették sem volt olyan hű de sikeres és mindenki bukásról beszélt, meg felesleges drága kütyükről a gépben. Aztán amikor már nem volt olyan magas az árcédula rajta és tényleg jöttek a játékok hirtelen minden megváltozott.
Nem érettek meg még annyira szerintem az okos-telefonok, hogy kiüssék a kézi-konzolokat, de szerintem nem lesz következő generációs psp (vagy legalábbis értelme), mert 2-3-4 év múlva már nem lesz értelme, a telók mindent vinni fognak. De most még nem ...
2.
2.
ATi0021
Pfuu, na ez szép volt a Sonytól. Túl szép is lett volna, ha marad a régi kártya. Már csak azon kell drukkolni, nehogy ezt is 1 dollár = 1 euro árfolyamon hozzák EUba. :\
1.
1.
falselight
ezek után nagyon meglepődnék, ha nem hasalna akkorát, mint egy ház.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...