Hamarosan elérhető a Doom 3 forráskódja

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár nem tudjuk, pontosan hány lelkes és hozzáértő modder és leendő játékfejlesztő olvas bennünket - ezúton is üdvözöljük őket! -, talán számukra lehet érdekes az a tény, hogy a John Carmack csapata az előzetes ígéretek szerint elérhetővé teszi a 2004-es Doom 3 teljes forráskódját.

Csupán még pár unalmas jogi procedúrára várnak az id Software-nél, s így hamarosan letölthetővé válik a Doom 3 teljes forráskódja. Aki nem tudná mire ez a nagy adakozó kedv, elárulhatjuk, hogy Carmack csapatánál már bevett szokás, hogy amint egy új motorjuk jelenik meg, elérhetővé teszik előző játékuk teljes forráskódját. Így volt ez a Quake 3 esetében, s így lesz napokon belül a Doom 3-mal is - ahogyan azt az idei QuakeConon megígérték. 

Carmack Twitter-üzenetben adta tudtunkra, hogy a forráskódot már összecsomagolták, letesztelték és még pár jogi procedúrát kell nyélbe ütniük, hogy elérhetővé tegyék - a modderek és amatőr játékfejlesztők legnagyobb örömére. Miért is jó ez nekik? Mert az engine birtokában önálló játékokat is el lehet készíteni, a Doom 3-at is immáron orrba-szájba lehet moddolni, portolni más platformokra is, de a grafikát is teljesen át lehet alakítani. Csupán némi kísérletező kedv szükségeltetik hozzá, meg némi szaktudás sem árt.

10.
10.
Raam989
Na végre, új grafikai motort kap a CoD...
9.
9.
zed01
Ez különösen jó lesz a linuxosoknak. Ugyanis az doom3 motornak van linuxos portja.
3.
3.
Jackie Estacado
#1: Hehe :D Jaja bonthatják.
2.
2.
Split
Hát nem is tudom. Aki szét akarta cincálni, annak nem számított, hogy nincs kinn a forráskód. Megannyi mod létezik már most is hozzá, habár az tény, hogy így jóval egyszerűbb lesz, akár új játékokat is írni ugyanerre a motorra. Habár jómagam még mindig inkább a CryEngine 3-al szöszmötölök, amíg ki nem adják a Samaritan Demóban látott eszközöket az Unreal Engine 3-hoz! :)
1.
1.
falselight
bonthatják a pezsgőt az activision-nál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...