The Elder Scrolls Online - első részletek, képek

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 4.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik a Game Informer nem tudta száz százalékos biztonságba tudni a következő címlapsztorijának tárgyát, mivel idő előtt kiszivárogtak a The Elder Scrolls Online első részletei a küldetésekről, a PvP-ről és a harcról. Egy biztos: Tamriel feletti dominanciáért küzdünk majd.

Mi történik, ha több ezer hős csak azért az egy célért küzd, hogy császár legyen? - teszi fel a kérdést a játék az első percekben. A sztori szerint a Tharn család egyességet kötött a Minnimarco-kkal, annak érdekében, hogy helyreállítsák a Birodalmiak dominanciáját. A szövetség és Molag Bal közbenjárásával tudnak a játékosok újra és újra feltámadni.

Számos céhez csatlakozhatunk a The Elder Scrolls Online-ban, a Harcosok, Mágusok és Tolvajok kompániáját külön ki is emelték a cikkben. Megszokott dolog ez - már a sorozat korábbi darabjaiban is alapnak számított. Segítségükkel sokkal jobb képességeket tanulhatunk, mint valaha. A felső szinthatár elérése körülbelül 120 óra játékidőt vesz igénybe.

 

 

A harc kulcsa az lesz, hogy az állóképességünkre oda kell figyelnünk. Ha ügyesen harcolunk, az növeli az ún. finesse-értékünket. Amellyel aztán aktiválhatjuk az ultimate-támadásainkat, mellyel a megszerezhető zsákmány is nagyobbnak ígérkezik. Kombinálhatjuk támadásainkat a többi játékossal, együttműködve velük. Az ellenségek ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznek, mint mi.

A korábban említett három frakció bizonyos fajokhoz kötött, mindegyikük nagy hadsereget toboroz és bővíteni szeretné területeit és függetlenek akarnak maradni. A nordok, dunmerek és aragóniaiak uralják Ebonheart paktum néven a terület északi és keleti részét. Az altmerek, a bosmerek és khajiitok alkotják az Aldmeri Dominiont a birodalom délkeleti részén, míg a bretonok, redguardok és orkok az északnyugati területekért felelnek Daggerfall Covenant néven. A környezet teljes mértékben bejárható lesz és a játék világa sokkal, de sokkal nagyobb lesz a Skyrimban látottnál. A cikk megemlíti, hogy a khajiitok szülőföldje, Elsweyr és az altmerek birodalma, a Summerser Isle is benne lesz a játékban. Nem minden terület lesz elérhető az induláskor, további bővítések várhatóak. A PvP színhelye Cyrodiil.

 

 

A The Elder Scrolls Online hasonló fejődési és küldetésrendszerrel rendelkezik, mint az egyjátékos címek és nagy hangsúly fektetnek az apróbb, véletlenszerű eseményekre is. Útonállókkal csapunk össze és bajba jutott falusiakon segíthetünk. A Zenimax Online célja az, hogy ne abból álljon a játék, hogy oda-vissza futkározunk két város között. Mindig lennie kell valami érdekességnek. Az egyik küldetésben még a múltba is visszatérünk, a vérfarkasok seregével egy egész családot kiirthatunk, akik visszatérünk után eltűnnek az NPC-k közül.

Az első képek és conceptek már befutottak, s a cím remekül fest, igaz jobban emlékeztet egy MMO-ra, mint a Skyrimre. A játék jövőre jelenik meg PC-re és Macre.

27.
27.
Extol
#22: Azért nem TES6, mert te sem vagy tisztában itt a dolgokkal.
26.
26.
drat576
#24: ja, ok értem, hát én idáig a Guild Wars 1-gyel játszottam sokat, és ott is vannak átkelők a területek közt, de ez sosem zavart, viszont a GW2 szinte teljesen nyitott lesz + teljesen új színt fog vinni az MMO-k világába, mert nagyon sok új, reform szerű megoldás lesz benne, meg hát havidíj sincs, úgyhogy én amellett döntöttem (szerencsére még idén megjelenik) - jah, és látványra is eléggé rendben van/lesz :)
25.
25.
markoci555
ezek a képek nagyon jók, elnézegetem még egy kicsit:)
24.
24.
Stranger
#21: Én úgy vettem észre, hogy a nagy címek pl. WoW, Aion, SW kisebb-nagyobb mapokból vannak összetéve, jobb esetben a másik mapra 1-2 helyen átlehet átjutni, de többnyire csak teleporttal lehet. Pl. fővárosba is csak úgy. Nézd meg a rohan online világát, az teljesen nyitott.
23.
23.
herrluciff
:OOOOO remek-remek, végre egy mmo ami komolyabban érdekel.
22.
22.
thernielle
Hát nem tudom. Amikor megláttam a hírt hirtelen megdobbant a szívem, de a képeket meglátva nem hogy lehervadt a mosolyom, de még azt is elfelejtettem hogy valaha mosolyogtam volna. Ez itt kérem szépen egy csúnya, buta koppintása a többi ezerszer elbukott MMO-gyalázatnak, és ezt most tényleg rajongóként mondom. Siralmas. És persze ki fogom próbálni, de látványosan mindent elkövettek, hogy ne érezzem azt a várakozásteljes izgalmat, amit a Skyrim előtt volt szerencsém. Ahogy már előttem írták: miért nem inkább egy TES6?
21.
21.
drat576
#16: lehet, hogy én értettem félre, de a legtöbb MMORPG nyitott világú..
- amúgy meg én a Guild Wars 2-re raktam le a voksom, már meg is volt a pre-purchase
20.
20.
Extol
Jah most a Bethesda nyakának ugranak a népek holott nem valószínű hogy ők sok időt öltek volna ebbe a projektbe mert az Online fejlesztéseket a Zenimax csinálja, ennyi. Megvannak külön a fejesek, Todd Howardnak itt semmi felelőssége nincs szal ő moshatja a kezeit ha bukik a játék.

Mindenesetre én mindenképp kipróbálom ha fizetős ha nem. Csuda klassz a felosztás sztem, öröm lesz a legkisebb és a legmagasabb elf között lenni! :D

Sztem a legtöbb ember szemét marja a fizetős felállás ezért is fikázzák a grafikát vagy random bármit ezzel kapcsolatban, de nekem úgy tűnik hogy itt nem lehet panasz a kinézetre, pont megfelelő, valószínűleg a WoW sem lett volna sikeres ha csak nukleáris erőművel lehetett volna kezelni a programot.
19.
19.
Dragonborn
Már mindenből egy wow koppintást csinálnak
Amugy meg ezt nem az a Bethesda Game Studio csinálja aki az erdeti TES szériát és a Fallout 3
Bethesda más csapatokkal már kiadott olyan csalodásokat mint a rouge warrior
18.
18.
Hab
#16: A bioware is bizonyított előtte, szóval nem ezen múlik. Mondjuk sztem a TOR jó kis játék. Majd E3 után meglátjuk érdemes-e rá időt vesztegetni.
17.
17.
szinkron
#16: Ezt hívják úgy, hogy naivitás.
16.
16.
Stranger
#15: Tudom, de a Bethesda szerintem már bizonyított. Amúgy meg nem kell hinni az SW:ToR, Aion, stb. marketinghadjáratainak és nem lesz csalódás.
Nálam már plusz ponttal indulnak azzal, hogy nyitott világú lesz nem úgy mint a többi "nagy" MMO.
15.
15.
BryceHUN
#14: Pfff ezt már sokszor lehetett hallani.
14.
14.
Stranger
#13: Attól még, hogy a legtöbb MMO-ban azt kell ők változtathatnak rajta. Pont jó, hátha ez lesz az első MMO ami végre kidolgozottabb küldetéseket és sok egyedi újítást tartalmaz. Én biztos, hogy kipróbálom majd...
13.
13.
szinkron
Egyrészt kiábrándítóan ronda, másrészt egy ilyen sűrű és reális tempójú világot fellazítani mmo stílusra, ölj meg 1000 húsevő növényt, órákig szívj és fizess nekünk havonta stb, nagyon rossz ötlet. Inkább a Skyrimbe kéne többjátékos opció, az zseniális lenne.
12.
12.
vytros
Mint nagy fan mondom hogy...ez így elég fostos még.
11.
11.
BryceHUN
Elég tucat MMO szaga van.
10.
10.
névtelenség
Az a collectorra hasonlító lény valójában egy Dreugh (láttuk már a Morrowindben és az Oblivionban is); tényleg elég dögösen néz ki a képen.

givi6: Érdekesség, hogy a beth fórumán pont a fanok vannak a legjobban megrémülve a TES:O-tól. Félelemre adhat okot az is, hogy a bethesda játékai eddig mindig elég bugosan jöttek ki. Nos képzeljétek ezt el egy mmo-nál.

Én személy szerint még mindig nem békültem ki a hírrel. Számomra ez plusz 5 év TES6 eltolást jelent az alap öt éves várakozástól.
9.
9.
givi6
#8: *megvalósulása, a helyes gépelés elég bénán megy
8.
8.
givi6
Alig várom, ez gondolom minden fan álmainak megvalósulás lesz, és nem hiszem hogy a Bethesda ezt el tudná rontani. Csak legyen ingyen, de szép volna :P
7.
7.
Hab
Hát ez nem sok info, remélem a harc nem a targetelős fajta lesz, hanem olyan mint a single-ben. Még mindig nem tudom hogy örüljek-e vagy sírja...
6.
6.
Csemegekukorica
nagyon nagy hír csak remélem nem lesz olyan gagyi grafikájú meg játék menetű mint pl a WoW vagy a többi...
5.
5.
giga321
4.
4.
taylor4485
Az utolsó kép kísértetiesen hasonlít egy collectorra :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...