E3 2012: Tablet érkezik az Xbox 360-hoz?

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 3.
  • Pletyka
Link másolása
Még egy súlyos pletyka érkezett mára, ami szintén holnap este nyerhet bizonyosságot. Lapértesülések szerint a Microsoft az E3-on saját tabletet fog bemutatni, ami egyebek mellett az Xbox 360-nal is szoros összeköttetésben lesz - a kütyü neve Xbox Smart Glass, képünk is van róla.

Végre valami hardveres nyalánkság, ha már a Wii U-n kívül nem lesznek nextgen konzolok, érdekes kiegészítőkből ne legyen hiány! Az Examiner cikke szerint van remény, a Microsoft az E3-on fogja bemutatni az Xbox Smart Glass-t, ami egy olyan tablet lesz, ami az Xboxszal is szoros összeköttetésben áll majd. Ez a lépés megfelelne a trendeknek: a Nintendo-féle Wii U eleve tablettel érkezik, a Sony pedig a PlayStation 3 és a PlayStation Vita között akar hasonló kapcsolatot kiépíteni.

A pletykák szerint a kiegészítővel távolról vezérelhetjük az Xbox 360-at (ez a funkció alkalmazások formájában egyébként más platformokon, Windowson, Windows Phone-on, Androidon és iOS-en is elérhető lesz), hozzáférhetünk mindenféle szolgáltatáshoz (YouTube, Netflix, stb.), illetve a segítségével tartalmakat streamelhetünk a tévénk, a laptopunk vagy az asztali PC-nk képernyőjére.

Jól látható, hogy a tablet alapvetően multimédiás célokat tölt be, nem kifejezetten játékos eszköz, ez a tény viszont nem meglepő, kiváló összhangban van a Microsoft azon, régről megfigyelhető törekvéseivel, hogy az Xboxot multimédiás márkává, az Xbox 360 konzolt pedig multimédiás központtá alakítsa. Azért is érdekes lenne a Smart Glass bejelentése, mert ez lesz a Microsoft első saját tablete - a kérdés, hogy a szerkezet milyen rendszerre és hardverre épül majd?

A rossz hír az, hogy az eddigi információk szerint a kütyüt élőben csak zárt ajtók mögött lehet megnézni, a hétfői konferencián egy rövid demót vetítenek majd a nagyérdeműnek. Kíváncsiak vagyunk, igazak-e a feltételezések, mondjuk a Smart Glass domaincímek felvásárlása árulkodó, nem?

13.
13.
LtGlove
Bírom, amikor egy pletykára a népek el kezdenek hőbörögni utánanézés nélkül.
12.
12.
Necreon
#4: Az ég egy adta világon semminek.
10.
10.
Cooper911
Ez a "márnemtudommitadjakkihozzáhogyeltudjamadnieztaszart" kategória szerintem.
9.
9.
Gohan
kíváncsi vagyok mi lesz ebből, bár fölöslegesnek tartom...
7.
7.
Gaboo77
Szerintem az egy Windows 8-as táblagép lesz,csak lesz olyan keretprogram amely szinkronizál a Boxal. Ezt támasztja alá az is, hogy a program lesz más fajta táblagépre is. Ergo nem táblagépet mutatnak be, hanem egy alkalmazást.
5.
5.
Batman
Egy Windows 8-al futó tablet, amin lesz egy olyan app amivel irányítható a dashboard. Viszont ha kiadják iOS-re meg Androidra akkor miért váltana az ember erre?
4.
4.
roli33
Mint játékos kérdezem: Minek ez?
3.
3.
adye
Több értelmét látom mint a Kinectnek...
2.
2.
p3ti
Ezek kajak 1mást majmolják.
1.
1.
Sun9us
Tehát lefordítva, semmi értelme sem lesz a tabletnak. Lehet vele böngészni a dashboardon. Micsoda élmény....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...