Curt Schilling teljesen legatyásodott

  • Írta: InGen
  • 2012. június 22.
  • Hír
Link másolása
A Kingdoms of Amalur sikertelenségét, és a 38 Studios bezárását követően a tulajdonos, és egykori baseballsztár elmndta, gyakorlatilag minden megtakarított pénze odaveszett. A stúdió minden értéke Rhode Island államra szállt, ami 2020-ig törlesztik a cég tartozásait.

Egy amerikai rádióban nyilatkozott az egykori baseball-legenda, Curt Schilling a 38 Studios bezárásával kapcsolatban. Elmondása szerint tudatnia kellett a családjával: mostantól másképp fognak alakulni a dolgaik, hiszen a baseballból keresett összes pénzét beletette a cégbe. A Kingdoms of Amalurból nem kerestek semmit, hiszen a játéknak 3 millió példányban kellett volna elmennie ahhoz, hogy a stúdió pénzt lásson belőle, az eladott 1,2 millió darabból azonban először a kiadó Electronic Artsnak kellett fizetni.


Schilling elmondta: tudja, hogy a stúdió állás nélkül maradt alkalmazottai idegesek, és minden joguk meg is van rá. Hozzátette azt is, a 38 Studios éppen egy 35 millió dolláros szerződést írt volna alá a Kingdoms of Amalur folytatásához, amikor Rhode Island, a stúdió legnagyobb hitelezője keresztülhúzta számításaikat. Lincoln Chaffe kormányzó kiteregette a cég nehéz pénzügyi helyzetét, így többé nem tudtak érdemben tárgyalni senkivel.

A 38 Studios 150 millió dollárral tartozik közel 1000 különböző embernek vagy cégnek, azonban a stúdió értékeinek és eszközeinek pénzé tételéből csak 22 millió dollár fog visszajönni. Így Rhode Island évente 12 millió dollárt költhet 2020-ig az adósságok rendezésére.

14.
14.
adriano28
ejhh ha ezt tudom, inkább megveszem, minthogy letöltöm :D
11.
11.
Thane
#10: Az nagyon csúnya lett volna, varázsló vagy íjász ki jelöl targetbe azt fut és szarrá lő.
10.
10.
IceColdKillah
Pedig k*rva jó lett a KoA! Sőt a 2 dlc is megfelelő minőségben, és tartalomban jött ki. Szerintem az lehetett a legnagyobb érvágás, hogy nem raktak bele multit.... Elvégre manapság a multi miatt veszik a játékokat az emberek! Legalábbis nekem ez a meglátásom....
9.
9.
Urahara
szóval akkor...

...egy Schillingje se maradt?

*ba-dum tss*
8.
8.
hedzsooo
..Durva, tenyleg kar ertuk, sokaknak bejott a KoA: Reckoning.
7.
7.
InGen
Ez minden kiadónál így van általában, hiszen ők fizetik a fejlesztés nagy részét, ők csinálják a marketinget, ők vállalják a kockázatot, ráadásul úgy, hogy jelen esetben még a cím sem az övék.

Szóval ilyen esetekben alap, hogy először a kiadó költségeinek kell megtérülni, és utána jöhet minden más.
5.
5.
vmiki88
Az EA nem tudta volna kisegíteni?
4.
4.
Teuton
Így szerződjön az ember az EA-val.
3.
3.
Cuppak
Szerintem nagyon jó játék volt.
2.
2.
Dragonborn
Egy frissen alakult studio még jóval az elsö játékának a befejezte elött belevág egy nagy költségvetésü mmo-ba hülyén csinálták és meg is lett az eredménye annak ellenére, hogy az Amalur nem volt rossz.
1.
1.
azureknight0715
Kár érte. Demoban egész jónak tünt a game.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...