Egyelőre talonban hever a Torchlight MMO

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 22.
A napokban jelent meg a Runic várva-várt akció-szerepjátéka, a Torchlight II. A rajongók egyöntetű véleménye alapján folytatni kellene a frencsájzt, ám a stúdió vezérigazgatója, Max Schaefer inkább más projekteket helyezett kilátásba. A Torchlight MMO tehát pihenőpályán parkol.
hirdetés

Max Schaefer azt nyilatkozta nemrégiben a RPS magazinnak, hogy egyelőre belefáradtak a Torchlight univerzumába, s bár a második rész DLC-it és tabletes verzióját kilátásba helyezték, inkább egy teljesen másik játékon szeretnének dolgozni. Schaefer kerek-perec kijelentette, hogy a már régóta kilátásba helyezett Torchlight MMO nem szerepel a terveik között.

Először is az MMO-k műfaja kifulladni látszik, a csapat nem szeretne egy hagyományos online játékot készíteni, inkább meg szeretnék várni, míg az alapelvek megváltoznak, s akkor egy egyedülálló címmel gazdagodhatunk. Schaefer szerint a piacon is észrevehető egyfajta fáradtság, egy ilyen helyzetben új MMO-val jelentkezni szinte öngyilkosság lenne.

Megijedni nem kell: a Runic biztosan visszatér majd a Torchlight-frencsájzhoz, de érthető, hogy egy teljesen új projektben is ki akarják próbálni magukat.

35.
markoci555
itt a 2-es, örüljön neki mindenki, ők meg had pihenjenek egy kicsit:)
34.
keeflee
#32: Nekem bejött a D3, TL2, CoD MW3 (MW2 nekem jobban) BF3. Ha lenne konzolom is, akkor lennék az igazi "metroszexuális" gamer... :-)
33.
keeflee
#29: Én nem olvastam sokat a játékról a megjelenés előtt és nem voltam benne a bétában sem. A megjelenés előtti open béta hétvégében kipróbáltam, ekkor szembesültem a karakterfejlődés leegyszerüsítésével. El tudom fogadni a "casual gamer"-esedést, de ehhez jó lett volna a pörgősebb akció. Nekem a játék felemás lett, értsd: hangulata odaver, de azért a látvány lágyabb lett a D2-höz képest, pörgessük fel (nem kell pontokat osztogatni, csak menjél előre) de az akció sokszor lapos és már várod, hogy érj már át ezen-azon a részen. Új időket élünk, legyen egyszerű, ugyanakkor meg kellene felelni a régi vevőknek is. Ez a csapda oka. Ha nem Diablo lenne, mindenki odalenne érte. Megfelelni 10 év felgyülemlett elvárásainak és új játékosokat is bevonzani, na ez a lehetlen. A játék egyébként nagyon jó. Ha néha álmos is, de nekem megérte a 60 eurót.
32.
Trapyd
#31: Én Bf et is tolok mellette szóval nyomorék vagyok. Ha értelmesen kifejtenéd a véleményed arra lehetne reagálni és vissza.
31.
lackosor6
#29: Csak, a CoD-ozol vagy BF-ezel is mellette! :P
30.
lackosor6
#28: Én speciel nem veszem kötekedésnek! Nézd annak idején a SC2-ről is tudni lehetett szinte mindent és mégis volt annyi tartalom benne, hogy nálam két évig folyamatosan kitartott! A D3 elsőre nagyon élvezetes, de amikor magamhoz tértem a nagy csínadratta és a látvány hatása okozta "sokkból", akkor már nem élveztem annyira! A fejlődéssel kapcsolatos gondolataimat már leírtam, a játék a végéhez közeledve egyre üresebb, míg a nehezebb fokozattal játszva már azt vettem észre, hogy kvára unatkozom...
29.
DollSyndrome
Nekem tetszett/tetszik a D3. A Torchlightot is szeretem. A második részt is szívesen tolnám. Nyomorék vagyok?
28.
Trapyd
#27: Nem kötekedésképp, de kíváncsi vagyok ezért szeretném kérdezni a D3 - ban csalódottakat. Mivel mindent tudni lehetett a játékról mielőtt kijött, miképp lehetséges, hogy csalódtatok?
27.
lackosor6
Részemről a D3 a fejlődési rendszere miatt volt csalódás! Számomra pont az volt a lényeg, hogy a "tökéletes" karakter elkészítése rengeteg időt és utána járást igényelt! Ezt jól elkúrták, mert a játék egyik esszenciája veszett el ezzel a gyépés rendszerrel...Lehetetlennek tartom, hogy addig húzza, mint a második rész! Ne értsetek félre, jó játék a D3 szerintem is, de nem 15 ezerért!
23.
DarkLord
#20: Én nem a diablo-t akarom védeni abból már kinőttem, de hogy a látványra azt írod nulla az tényleg nevetséges...akkor a T2 meg mínusz 5 nálad? vagy hogy vagy beállítva kiváncsi lennék rá :D

Az hogy sokan nem tudták lewarezolni a d3-at és láthatatlanban leszarozza az a nevetséges szerintem az egészben. Simán megérte azt a 15 ezret hamár többet az életben sem játszanék vele. De hát jönnek a jobbnál jobb patchek, igaz ez a Paragon rendszer semmit nem ér, de pl. most jön az überezés a pvp stb. egyfolytában fejlesztik a játékot.
22.
keeflee
#18: A Torchlight 2 lehet nem áll közel a Diablo 1-2 látványvilágához, de a A Diablo 3 is csak kicsi van közelebb.

A Blizzard-nak nem volt könnyű dolga 10 évvel a nagy előd után és nem is lett olyan maradandó az eredmény.

Azt egyébként mindkét játékot játszva és szeretve megjegyezném, hogy mindkettő hack-and-slash, de ez a Diablo-nak visszalépés, a Torchlight viszont nem akarja magát komolyan vetetni. Persze lehet, csak én lettem az idővel casual gamer... :-)
21.
keeflee
Szerintem mind a két játék jó és nem értem min megy a vita... :-) Én megvettem ezt is azt is. Mások, másban jók, ennyi.
20.
BryceHUN
#18: "Kivéve, hogy akinek van némi esze, az már visszaszerezte a többszörösét annak amit fizetett a játékért. Már csak ezért jobb mint a torchlight,"
Nevettem.

látványvilág = 0
hangulat = nem tudom mihez áll közel, de hogy a Diablo 1. és 2. részéhez nem, az holt biztos.
19.
Ooorky
#18: Ahhoz tényleg sok ész kell, hogy a játékban random módon szétdobált tárgyakat eladd egy agyonreklámozott funkciót használva...
Ahhoz még több kell, hogy több száz órát ölj bele egy dögunalomba csak ezért... (természetesen közben még tovább gazdagítva azokat akik ezt összetákolták).
18.
Luccio
#14: Kivéve, hogy akinek van némi esze, az már visszaszerezte a többszörösét annak amit fizetett a játékért.
Már csak ezért jobb mint a torchlight, de ha kell ott a látványvilág, plusz a D hangulat amit ez a látvány hoz (közelebb áll a korábbi D1-2höz mint a T2). A skillek is jobban bejönnek, dehát a lélektelen 60as szintű grind 1enlőre fos, én is csak akkor fogom újra elővenni, ha átment rajta még 20 pecs legalább.
17.
DarkLord
16.
DarkLord
#14: Nekem kb. 50órám van d3-ban nem mondom, hogy mostanában sokat játszok vele (sőt 2-3 naponta 1-2 órát), de egy cseppet sem bántam meg hogy megvettem. Szerintem , ha eljuttok az általam említett részhez majd átértékelitek ti is a T2-őt nekem ott tette be végleg a kaput ez azért nagy arcátlanság és ötlettelenségnek tartom mikor csak megyünk lefelé ugyanolyan szinteken...Act1 rövid semmi értelme act2 nagyon gyenge és monoton act3 első fele az elmegy . Mindenkinek más az ízlése ezt elkell fogadni.
14.
Ooorky
#12: Pontosan, D3 Ctrl+c ctrl+v-vel lenyúlta a Torchlight látványvilágát.
D3 azoknak nem szar akik nem hajlandóak bevallani, hogy bizony beszopták, és kidobtak egy halom pénzt az ablakon ^^
Mondjuk én is csak azért játszottam vele mert haver 2 hét alatt ráunt, így játszhattam az acc.-jával, de nekem is elég volt belőle 3 nap (~12 óra).
Most együtt toljuk a T2-t, lehet erre is ráununk 2 hét múlva, de legalább csak 4300ft-ot adtunk ki érte, nem pedig a sokszorosát...
12.
DarkLord
#10: Azt láttam, hogy ő csalódott a d3-ban, de hogy ég és föld a különbség eme általad említett t2 javára? hehe ezen meg én kucongtam jót
Ha ilyen ovodás szinten akarok játszani akkor ott van DeathSpank ami ugyanez a szint, de legalább végig szakadok a karaktereken benne :D

Eme T2-ben mikor lemész 5 szintet egy ugyanolyan towerban majd megölsz egy alchemist nevű boss-t majd utáan 8 szinten mész megint lefelé ugyanolyan környezetben az azért már az ember tűrés határát erősen felbirizgálja... nekem ez egy nulla a diablo mellett , mondjuk a Torchlight első részéhez képest fejlődött sokat a játék ezt bekell vallani, de egy diablo mellett...egy az egyben copy / paste
10.
Ooorky
#9: Mivel játszottam a D3-mal is, ezért jót mosolyogtam ezen (különösen mivel akire hivatkozol az pont az írta, hogy szar a D3) :)
A két játék között ég és föld a különbség játékélményben, és a Blizzard-é van alul...
9.
DarkLord
#4: Én is d3 -al játszom megjelenés óta és így nagyon gyenge mutatvány ez a Torchlight 2 ..gyakorlatilag ugyanaz, mint a d3 csak kölyök változatban. Ugyanazok a Bossok ugyanolyan ellenek, pl. Butcher első boss totál butcher imitátor aztán SiegeBreaker helyette Siege Guardian ugyanzat produkálja sorolhatnám.

Aki nem játszott a diablo 3-al az biztos ellesz vele egy darabig, de diablo 3 után gyakorlatilag nulla játékélményt adott számomra.
8.
Elyas
Nagyon vártam ezt a Torchlight 2-t az első részbe kb 100 órát fektettem így ezt is tuti kipróbálom.... már csak a teszteket várom...
7.
Ooorky
Készítők weboldalán 20 dollár, nekem megérte :)
6.
Cuppak
#4 Nagyon jó game, érdekes zónák, bossok, ellenségek, feltétlenül próbáld ki ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...