Képeken a többi Steam Box prototípus

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 10.
  • Képek
Link másolása
Ahogy korábban megírtuk, a Valve még nem mutatta be a végleges Steam Boxot, de már több különböző prototípust magával hozott a CES-re, amit meg is mutatott más gyártóknak és fejlesztőknek.

Az Engadget ezekről a gépekről közölt képes összeállítást, és bár a külső gyártókkal való együttműködésben készült prototípusokról nincsenek pontos információink, a lényeg kiválóan átjön: a cél az, hogy a PC-t valahogy nappali-kompatibilis formában tálalják a cégek, miközben a szoftveres talpalávalót a Steam szolgáltatja. (Igen, a kontrollerek mezei Logitech-eszközök.)

20.
20.
randall13
#19: Az exkluzivitásnak ellent mondanak a statisztikák. XBox-ból adtak el a legtöbbet (Wii-t most had ne vegyem ide), és van rá kb 3 értelmes exkluzív cím, amit talán többen is ismernek: Halo, Forza, Gears of War.
Továbbá a steambox mellett szól az rts, mint kategória, ami már önmagában exkluzivitást jelent. Rádugsz egy egeret a gépre oszt annyi, minden technikai háttér megvan hozzá.
19.
19.
Porcupine Tool
#17: A konzolok erőssége mindig is az exkluzív címek voltak.Tehát ha valakinek az Xstation vagy a Playbox játékok jönnek be jobban, akkor rá se fog nézni a Steamboxra és fordítva. Bővül a piac.Ennyi.
Megjegyzem, ez nekünk játékosoknak csak jó,hogy miért azt tudjuk.
18.
18.
Tokodboy
#9: Ha úgy lesz ahogy mondod, akkor nem fogja a PC-s piact fellendíteni, hanem mégjobban visszataszítja azt.
Ha most a PCs stúdiók elkezdik erre a cucra optimalizálni a játékokakt, akkor megint a PCsek basznak rá, mert ehy szar portot kapnak.
Akkor már nem csak konzol hanem steambox port is lesz.
17.
17.
randall13
#16: Pedig ha a Steam követi a jelenlegi politikáját, akkor én nem valószínűnek, hanem biztosnak veszem :D

Fejlesztői szemszögből: Nem próbáltam, de nyilván egyszerűbb egy játékokra specializált PC-re fejleszteni előre lefixált hardverekkel és stabil op.rendszerrel.
Kiadói szemszögből: A kiadónak nem kell részesedést adni sem a Microsoftnak, sem a Sonynak, így a játékok ára közelebb kerül a reális értékükhöz, ergo olcsóbbak lesznek (bár ezt előre nem tudhatom, de valamit mégis csak be kell vetnie a steamnek a konkurensekkel szemben).
Játékos szemszögből: Bár a hardver kezdőára lehet drágább lesz, az olcsóbb szoftverekből (+akciók) 1 év alatt simán visszajön az ára. S mint kiderült, még a villanyszámlát sem terheli majd annyira.

Szóval én sehol sem tudnék belekötni a steambox koncepciójába.
16.
16.
br1Koo
#15: Valószínűtlennek tartom, hogy így történne.
15.
15.
randall13
Ezek szerint csak egyedül vagyok azok táborában, akik szerint a steambox a feje tetejére fogja állítani a konzolipart :D
14.
14.
headhunter86
#6: Onlive? Neee, nagy sávszél, ping, kb, csak TPS játszható rajta valamennyire. Inkább ne. Igazából én sem látom értelmét, mert kb ugyanaz mint egy PC, csak ezt nem tudod úgy fejleszteni.
A PC-t is rá tudod kötni a TV-re, csak egy kontroller és egy HDMI kábel kell hozzá. Nem nagy kunszt :) Néha én is tolom otthon a TV-n a játékokat.
13.
13.
kharami
Nekem erről az jut eszembe mikor a robotzsaru 2 ben megcsinálják azt a nagy sörny robotot amiben a csávó agya van, de előtte kisérleteznek és prototípusokat mutatnak be..."bemutatjuk a robotzsaru kettőt....." Próbálkozások különféle design nek, de a végeredmény sem lesz valami csodás... hangsúlyozom szerintem! Egy x vagy egy ps mellett sem designben sem pedig támogatottságban úgy gondolom nem versenyezhet! És ezáltal, hogy nem támogatják annyian, kicsit olyan lehet mint a régi box a ps2 mellett! Lehet hogy erős de közel nem jön rá annyi program ki!
12.
12.
PAtr0n
Nem rossz az ötlet, de szerintem még mindig felesleges ez a sztímbox. Ha letöltök játékot a steamről, úgyis PC-n fogom tolni. Azért kíváncsi lennék hányan fogják venni.
Az utolsó képen az bazijó controller (Logitech F710) Nekem is az van a csak vezetékes verzió, nagyon ajánlott aki a PS-es kontollerek formájához van szokva (F510). Strababíró, k*rva erősen rezeg, Direct input és Xinput kapcsolható, relatíve olcsó.
11.
11.
Extol
maradok a PC-s steamnál de azért majd követem az eseményeket
10.
10.
br1Koo
#4: Az én CoolerMasteremen csak a bekapcsoló gombon jele, meg alatta egy pötty világít kéken, szerintem csini, nekem se kellene karácsonyfa számítógép. Talán még valami kisebb világítás
9.
9.
randall13
#7: És ha nincs? Egyébként ez nem arról szól, hogy kinek mi van az asztala alatt, hanem hogy újra a pc legyen a célplatform, könnyű legyen rá fejleszteni és meg is érje.
8.
8.
mestermagyar
#6: Nem, szerintem picit bonyolultabb lesz ez, mint egy ubuntura portolás. Egyenesen készíteni fognak egy teljesen új rendszert linux alappal, ami csak játékra lesz jó, és végsökig egy hardverre optimalizálják. Mert ha nem így lenne, akkor nem lenne értelme kiadni, mert máson is elmenne, és nem vennének ilyet(avagy sokkal kevesebben). Az, hogy mellé mi kerül linux rendszer, hogy PC-ként használd, az más tészta.
7.
7.
Tokodboy
#6: De mi értelme?
Mert ha vannak steames játékaid, akkor van PC-d is, amin valószinűleg rendesen futnak.
Akkor nem egyszerűbb egy vacak vezetéknélküli kütyüvel átvinni a képet a TV-re?
Veszel vezeték nélküli kontrollert és ugyanúgy játszhatsz.
6.
6.
Cooper911
#3: Mondjuk van egy rakat steames játékod, de szeretnél a nappaliban játszani. Veszel egy ilyet ezen elvileg linux alatt elmegy majd az összes stames játék (na én erre kiváncsi leszek) aztán tolod. Mintha egy konzol lenne.
Mondjuk szerintem már egy onlive szerü felhős rendszerben kéne gondolkodniuk ahol nem kell letölteni hanem csak rányomni és már indul is.
5.
5.
Cooper911
#2: Mert a kék a menő. Ragasz rá egy darab fehér szigetelőszalagot és mindjárt kellemesebb lesz.
4.
4.
Nem lenyeges
#2 En egyenesen utalom a kek szint ha vilagitasrol van szo.Nalam minden piros vilagitassal van ellatva(eger,billentyuzet,gephaz).A kek megoli a szemet.Nem ertem azokat az embereket akik szeretik a keket(olyan mintaha egy 75 wattos egot nyomnanak a szemedbe)
3.
3.
Tokodboy
Még mindig nem látom ennek az értelmét.
2.
2.
headhunter86
Nem tudom miért divat ez a rohadt erős kék LED, nekem a hangszórómon van ilyen, de letakartam. Kiviszi az ember szemét olyan erős.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...