Tovább dagad az Aliens: Colonial Marines-botrány

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 25.
  • Pletyka
Link másolása
Egy magát Sega-munkatársnak mondó blogger szerint a Gearbox azért húzta-halasztotta az Aliens: Colonial Marines fejlesztését, hogy így sikkasszon pénzt a kiadótól a saját projektjeihez.

SEGA Awakens néven futó blogban komoly vádak érik a Gearboxot az Aliens: Colonial Marines kapcsán; a szerkesztő úriember a kiadó munkatársának mondja magát, tehát elvileg volt rálátása az ügyre. (Hogy ez így van-e, az persze más kérdés, a Destructoid úgy tudja, igen.)

A blog szerint az Aliens: Colonial Marinesről szóló pletykák 99 százaléka igaz volt, a játékot túlnyomórészt tényleg a Timegate csinálta, a Gearbox valóban előszeretettel tette félre a projektet, hogy a saját címein dolgozhasson, és szerinte a Wii U-s változat is olyan rossz, mint amilyennek mondják. Szerinte a játék minőségéért a Timegate és a Sega is okolható, de egyértelműen a Gearboxé a legnagyobb felelősség.

És a sztori csak innentől lesz meredekebb: "A Gearbox lopott a Segától, kirabolt minket, hazudott nekünk a játékról, és megpróbált keríteni egy csapatot, aki megcsinálja helyette. Pitchford és a Gearbox a Duke Nukem Foreverre akart koncentrálni, de honnan szereztek volna pénzt a 3D Realms egy részének átigazolására vagy a cím megvételére? Rendben, biztosan sokat kerestek a Borderlandsen, de akkor honnan szereztek pénzt arra? Igen, a Segától."

A blogger szerint a Gearbox az Aliensre szánt pénzből fejlesztette a saját játékait, sőt azt sem zárta ki, hogy a csapat direkt húzta-halasztotta a munkálatokat, hogy minél több pénzt tudjon sikkasztani. Azt is hallotta korábban, hogy a Sega gondolkodott a Gearbox beperlésén, de végtére is letett erről, mert a fejlesztőcég tulajdonképpen teljesítette a szerződésben foglaltakat.

Az informátor azt mondta, szerinte ez óriási hiba volt, az ügyet mindenképpen jogi útra kellett volna terelni, a játékot pedig nem szabadott volna kiadni, csak hát a Sega valószínűleg éppen a rajongók pénzéből akarta eloltani a tüzet. "Ezt a játékot törölni kellett volna" - tette hozzá.

32.
32.
Hidd el értem, de nem hiszem, hogy ez akasztaná meg az alien franchiset, hiszen eddig sem volt film se meg játék se, csak a prometheus.
31.
31.
kivenoko
#30: Jó lenne ha olvasottakat értelmeznéd is... nem azt mondtam, hogy most akarnák visszahozni hanem később, 1-2 éven belül... de nem fogják, mert így is csak a csúfság van vele... ezért mondtam az első hsz-emnél hogy jó 5-10 évig tuti nem jön új cím alien néven...
30.
30.
#29: Te nem látod ezt az egészet, miért kéne bármit is visszahozni a köztudatba, pont ott van basszameg, hol máshol lenne? :D:D

Akik meg azt mondták hogy a prometheus szar volt, oké, és? én azt írtam a hozzászólásomban hogy siker volt, és az volt? Az. Az hogy nektek nem tetszett, meg sok embernek nem tetszett az egy dolog, és? attól még siker volt. És az Aliens játék fikázása is csak azt jelenti, hogy valaki kurvára nem érti az egészet, hogy mi ez. Szerintem rendesen hozza a hangulatot, gány grafika mellett is. Sok más játék csilli-villivel sem ad semmi játékélményt. A prometheushoz meg annyit, hogy azoknak nem tetszik általában akiknek lövésük sincs róla, hogy mit láttak, hogy miről szól. Rég volt már gondolkodós film a mozik közelében...körülbelül 2001 űrodüsszeia volt az uccsó (meg még 1-2 sci-fi de nem több). Szóval ennyi :)
29.
29.
kivenoko
#14-15: Igen? Szerintetek ki fog pénzt ölni abba, hogy ami most jól lejáratódott, (okkal) azt visszahozzák 1-2 éven belül a köztudatba? Felesleges pénzkidobás lenne, mert sokan szkeptikusan állnának hozzá, főleg ha megint a SEGA adja ki... sokan félnének tőle, hogy kiadnak rengeteg pénzt egy olyan játékért ami lehet, hogy a DEMO-ban szép és mutatós volt, de a végtermék meg egy ehhez hasonló összecsapott valami lesz...
Valamilyen szinten egyet értek azokkal is akik azt mondják, nem is lett rossz játék. Annyira tényleg nem, főleg hála a moddereknek akik előcsalogatták belőle a DX10-es effekteket... de ezt eladni teljes árú játékként azért igencsak botrányos...
28.
28.
Dagetz
eléggé szar lett a játék..de hát ugye ezen nem bukik senki csak a játékos aki meg vette jó pénzért..a fer dolog az lenne ha mondjuk csinálnának egy tisztességes jól össze rakott 10/10-es aliens játékot és féláron piacra dobják..na ez lenne a fer dolog.aztán pereskedhetnek meg mittom én..azzal nem nagyon tud kezdeni az egyszerigémer semmit..:/
27.
27.
Cooper911
#26: Én olvastam, de gáznak tartom, hogy csak akkor érthető a film ha megnézed a DVD extrákat...

Az meg szégyen amit a CM-el és az ALIENS névvel tettek.
26.
26.
Stranger666
#21: Ha szerinted probléma van a Promethussal, akkor te nem olvastad az 50 ciki kérdést megcáfoló írást, ahol kb minden értelmet nyer.
25.
25.
Zeroni
Szerintem ez már reklámfogás. Még most is beszél a sajtó egy közepesen sikerült játékról. :) Persze nem biztos, de szeretek összeesküvéseket gyártani. :)
24.
24.
Skynet
Sírni lehet az Aliens játékon semmit érő ....
23.
23.
barackostej
Mivel nem ismerjük a szerződés részleteit elég nehéz megmondani ki is hibázott, és ezeknek a volt alkalmazottaknak, meg szivárogtató megmondóembereknek elég kérdéses az igazságtartalma.
Nem szeretném a Gearboxot védeni, vagyis mégis, mert a BL2 nagyon jó lett, de mi van ha a szerződésben benne volt, hogy nem fontos egyedül végezniük a munkát? A játék introjában az ő nevük az utolsó a sorban, nem hiszem, hogy a Segánál olyan hülyék dolgoznának, hogy nem veszik észre más csinálja a játékot.
A másik, mi az hogy a Gearbox a BL2-re költötte a pénzt? És a BL2-re kapott pénzt mire költötte? Vállalati bulikra?
A játék kiadása, sőt fejlesztése közben is gondolom a kiadó végezhet minőség ellenőrzést. Szóval egy ilyen ellenőrzés során könnyen kibukhatott, hogy a játék nincs valami jó állapotban, a Sega mégis megjelentette, mert nem akarta kárba veszni a pénzt.
Végül, de nem utolsó sorban, mi van ha a játék alapból közepesnek készült kevés pénzbefektetéssel? Gondolták a név és a körítés eladja majd a címet (ami úgy tűnik meg is történt)
22.
22.
dBLOOD
LOL ez mekkora már! Örülök hogy kezd kiderülni (HA IGAZ MINDEZ!) a Gearbox mekkora egy féreg...
21.
21.
dBLOOD
#16: Persze hogy nem érted, hogy is érthetnéd? Ha nem érted mi a probléma a Prometheus-szal, nem fogod azt sem érteni mi a probléma az Aliens: Colonial Marines-szal, és vice versa.
20.
20.
Yami
#13: Egy átlagos sci-fi horrornak elment a Prometheus, de szerintem messze nem közelítette meg az eredeti Alien filmek színvonalát.
19.
19.
Neo1989
Már itt is lopnak hová süllyed a világ. Am a törlési szándékkal totál egyet értek, azt kellet volna csinálni. Bár ha ez v kit vigasztal legalább megvan az év egyik bukása :)
18.
18.
Alastor01
Oda kéne adni a GSC-nek vagy a CD Project-nek, ők aztán gatyába ráznák a címet!
17.
17.
bodortamas1
A játék egy hányadééék de ezt már több helyen is kifejtettem :)
16.
16.
Dugong
Nem lett ez rossz játék. Oké, nem egy Borderlands, de coopban majdnem ugyanakkora élmény. Kicsit csúnyácska, ez tény, de hamar lemegy majd az ára, és akkor már nem csak rajongóknak éri meg. Mert nagyon jól beleillik az aliens univerzumban, úgyhogy aki szereti ezt a világot, annak mindenképp ajánlott.
Lehet hogy elfogult vagyok, de én azt sem értem, hogy a Prometheust miért fikázzák. Alapból nem Aliens van a címében, de még ha az is lenne, hangulatában és történetben teljesen hű az eredetiekhez.
15.
15.
Qmi05
#13: A játék tragédia, a film pedig egyszerűen rossz, ugyanis lehetett volna mindegyikből klasszisokkal jobbat csinálni, megkockáztatom semmivel sem nagyobb ráfordítással!
14.
14.
kirschakos
#13: Egyetértek. Éppen azért lesznek játékok ebben az univerzumban, mivel ez a mostani így sikerült. Ki kell küszöbölni a csorbát. Az érdeklődés egyértelműen nagy iránta szóval a vásárlókör megvan, csak bizonyítani kell, amit előbb-utóbb meg is fog tenni egy játékfejlesztő.
13.
13.
Ugyanmar, megint indul a tomeghiszteria, jezusom :-) ezentúl senki se fog alien univerzumot csinálni, hagyjuk már. Prometheus ubersiker, az aliens játék sem volt rossz szerintem, és alien film is lesz, nem tudom miért jó mindig veszmadarkodni még fújni amit a bulvárlapok lehoznak.
12.
12.
kivenoko
Hála ezeknek a pénzéhes barmoknak, az elkövetkezendő 5-10 évben még bottal sem fogják megpiszkálni az Alien univerzumot... senkinek sem hiányzik az a csúfság ami most a cím körül megy...
11.
11.
kanos005
Végül is jól fenékbe pakolták egymást, ez után nem sok mindenki fog a GEARBOXAL fejleszteni.
10.
10.
DON GONDOCS
Néhány fejes most sok pénzzel a zsebében fog hátat fordítani a seganak vagy gearboxnak.
8.
8.
Grabowsky30+
Ez most nekem egy ilyen mosakodásnak tűnik és egyáltalán nem érdekel! A segát én már réges régen leírtam, most a gearbox is bekerült mellé a polcra! A gearbox átverte a segát a sega meg a vásárlóit! Miért is kéne sajnálnom ezután a sztori után segát? Mivel, hogy tudta mekkora szar a játék és mégis belement az értékesítésbe ez még talán rosszabb fényben tünteti fel mint eddig!
7.
7.
Boncsika
#6: Ezzel csak az a baj, hogy mi játékosok szívtuk meg igazán :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...