Philips - amBx

  • Írta: Colt
  • 2005. november 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Philips a mai napon bemutatta új technológiáját, az amBx-et (ambient experience - körülvevő élmény), melynek célja a játékélmény forradalmasítása!

Philips a mai napon bemutatta új technológiáját, az amBx-et(ambient experience - körülvevő élmény), melynek célja a játékélmény forradalmasítása, a játéktér kiterjesztésével a képernyőn kívülre. Az amBX az első lépés a 'full sensory surround experience - teljesen körülölelő érzékelés élménye' felé, ahol a játékok képesek lesznek olyan extra szolgáltatást nyújtani a felhasználoknak, mint a fények, szinek, hangok, hő- és légáramlatok használata a való világban.

Képzeljük el a jövő szobáját, ahol az összes eszköz amBX-es! Ennek segítségével a szoba zöld dzsungellé válhat vagy akár csobbanhatunk a delfinekkel a kék mélységbe. És a lehetőségeknek itt még nincs vége!

Az új játékélményhez viszont olyan eszközökre is szükség van, mint a LED vezérlőegység, akítv bútorok, ventilátorok, fűtőtestek, audio és videoeszközök. A eszközök hálózatba kötésére használhatóak lesznek a jelenleg is alkalmazott Wi-Fi és BlueTooth technológiák.Ezek segítségével már létrehozható az 'Ambient Intelligent Environment - körülölelő intelligens környezet'.

 

A Philips cég előrehaladott tárgyalásokat folytat több vezető számítógépes játékokat, eszközöket gyártó céggel az amBX képes termékről. A technológia hivatalos megjelenése a piacokon jövő év májusában várható. (thx Szilárd)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...