A FIFA 14 vezeti a brit toplistát

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 1.
  • Toplista
Link másolása
Egy hétig tartott a Grand Theft Auto V uralma a brit játékeladási toplistán, a FIFA 14 azonnal felülkerekedett a Rockstar játékán, pedig még a FIFA 13-hoz képest is gyengébben nyitott.

A GTA V eladásai 83 százalékot estek a focimániás briteknél, a visszafogott teljesítmény pedig nem volt elég arra, hogy a játék kitartson a FIFA 14-gyel szemben.

Bár a játék érdemeit egyáltalán nem minősíti, ráadásul csak egyetlen piacról van szó, ez a tény megerősíti az elemzők azon vélekedését, miszerint a GTA V-ből eleinte viszonylag gyorsan, különösen sok példányt adtak el, de ez a tempó ugyanilyen rohamosan csökkenni is fog.

Egyébként a FIFA 14 sem szerepelt olyan jól, a tavalyi részhez képest 24 százalékkal volt gyengébb a rajtja, a brit toplista összeállítói szerint ennek az volt az oka, hogy a rajongók az újgenerációs változatokat várják, ráadásul valószínűleg közöttük is akadt GTA V-vásárló bőséggel.

A harmadik az Xbox 360-as Minecraft lett, miután a Pro Evolution Soccer 2014 egyébként sem túl erős eladásai 46 százalékot zuhantak.

  1. FIFA 14
  2. Grand Theft Auto V
  3. Minecraft: Xbox 360 Edition
  4. Pro Evolution Soccer 2014
  5. The Last of Us
  6. Disney Infinity
  7. Splinter Cell: Blacklist
  8. Saints Row IV
  9. Diablo III
  10. Rayman Legends
  11. Call of Duty: Black Ops II
  12. Kingdom Hearts HD 1.5 Remix
  13. LEGO Batman 2: DC Super Heroes
  14. Grand Theft Auto IV
  15. Max Payne 3
  16. Need for Speed: Most Wanted
  17. Skylanders Giants
  18. Aliens: Colonial Marines
  19. Tomb Raider
  20. Animal Crossing: New Leaf
35.
35.
Cipo3
#27: Körítés sokat ad a dologhoz. Való életben is ha meg akarod védeni a családod (LEHET) ki kell nyírni egy rablót aki betör hozzád.
S ez nem feltétlen rossz.

Ha te vagy a betörő és ki kell nyírnod egy családot. Nah ez feltétlen rossz és te mégis emellett pártoskodsz. És tényleg nem érzed a különbséget?

De minek is próbálom magyarázni.
34.
34.
Cipo3
Azért sejtettem ilyen visszhangja lesz a hozzászólásomnak.

És az is lejött, hogy az intelligensebbje érvelni próbált az intelligencia hiányos pedig benyögött egy szót.
33.
33.
Cipo3
#23: Elnézést ha félreértettem, de azért félreérthető erősen. :) Nincs harag

S nem toltam végig a játékot csak kipróbáltam. Ezt azért mindenki tudja mekkora különbség.
32.
32.
teng márk
A fifa kb. minden évben ugyanaz de a GTA V nagyon jó játék én még nem játszottam jobbal .
31.
31.
slawter
#30: Osztom az észt? El vagy te tájolva. Írtam egy kommentet. Bár ezek szerint minden komment "észosztás", hogyne...
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha azt hitted, szó nélkül tűrom az első mondatodat, nagyot tévedtél.

Amit írtál, az pedig nem kritika vol rólam, csak egy pökhendi beköpés.
" Csak az időmet vesztegetem." Szerintem is, ha nem tudod kifejezni a magad, esetleg véleményt mondani, ez a legjobb megoldás, le kell lépni.

Azt pedig remélem nem hiszed, hogy egy néha felbukkanó, noname illető köködése meghat, vagy bármit is elér, ugye - nyugodtan írd majd azt, hogy "én is így vagyok vele", nem fog érdekelni?
30.
30.
wildstorm
#29: Én azt hiszem kulturált stílusban írtam, látom ez neked nem megy. Nem tudom, ezen mit kell ennyire kiakadni. Osztod itt mindenkinek az észt, te sem bírod a kritikát. Nagyon felnőttes viselkedés...

Ha te a Fifa 09-et egyenértékűnek tartod a 14-el inkább hagyjuk a beszélgetést. Csak az időmet vesztegetem. (ehhez semmilyen mánia nem kell, csak objektivitás)
29.
29.
slawter
#28: Javaslom, hogy fogadd el, hogy valaki negatív véleménnyel is van valamiről - még ha ekkora pofád is van. Képzeld, ps1 óta ismerem a Fifát - nyilván te is... És röhej, hogy milyen hibák vannak benne, menyni idióta bug, amik képesek sokszor minden 2. meccset tönkretenni.

Azok a minimális "fejlődések" pedig, amiket évente próbálnak ledugni az emberek torkán, a 2009-ben 3-4 patchel elhelyezhetőek lettek volna - vagy már az alapjátéknak tartalmaznia kelett volna azokat.

(Egy se nem PES, se nem Fifa mániás)
28.
28.
wildstorm
#12: Javaslom, próbáld meg újra mielőtt több évnyi távlatból tipizálsz valamit a nyilvánosság előtt. Nem mondhatnám, hogy Fifa-mániás lennék, de rengeteget fejlődött az évek folyamán. Az új rész pedig nyitottabb lett, sokkal kevesebb az egyforma meccs. (már majdnem PES játékélmény)
27.
27.
slawter
#13: Azt már cska halkan jegyzem meg, hogy a LEGO játékokban ugyan úgy szét kell verni az ellenfelet, meg kell ölni, mint rengeteg játékban. Kizárólag a körítés más.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a véres-cafatos ölés bűn, de ha beadsz egy mérget, és nincs külsőleg semmi durva, akkor az már okés. Nonszensz...
26.
26.
mestermagyar
Szopszopszop szopás. A saints row 4 is lenyomta ebben. XD
25.
25.
sherex
#13: mennyél haza..nem itt a helyed!
24.
24.
slawter
#13: Igen? Akkor tiltsd be az életet is.
23.
23.
#13: Nem azért, a lego batman 2 szégyen az 1-hez képest.. Ezt is csak ezért mobdtam. Miért kell mindig félreérteni mindent??!
Ja és én sem GTA-zok csak hogy tisztázzuk.
22.
22.
#15: Bagoly mondja...
Egy bazinagyfejűbagoly.
21.
21.
#13: Nem beszéltem a GTA-ról, csak annyit, hogy a fanboyok értetlenkedni fognak, és ettől kivagyok már.
20.
20.
Hidalgo
#17: gondolom USA-ban a Madden nyomja le.

#19: szerintem simán több GTA-t adnak el Angliában is, még ha az elmúlt hét kivétel is volt ez alól ...
19.
19.
K.Bandi
Ez a briteknél picit sem meglepő, ott mindenki focifan és még e gta sem győzheti le eladásban...
18.
18.
kopic
#13: Te jo Isten, milyen hozzaszolas... -.-
17.
17.
kopic
Egy USA eladasokra kivancsi leszek...
16.
16.
TBO0
#15: Mert egy "játékos oldal" több mindent is magába foglal, mint a GTA V és társai? Ne legyél már ennyire buta. Attól még, hogy ő megveti az afféle játékokat (minden joga megvan hozzá), ugyanúgy élvezheti a más műfajú játékokat. Tanuld meg tisztelni mások véleményét, különben az általános iskolából kijutva nem sokan fognak téged szeretni.
15.
15.
47sirhc2
#13: akkor mit keresel egy játékos oldalon te vadparaszt?
13.
13.
Cipo3
#1: TE jó ég milyen hozzászólás.

Bocs 38 éves vagyok és a büdös életbe nem vennék GTA-t, elvi kérdésből. Ha lenne egy olyan játék ahol csecsemőket lehetne megerőszakolni és 2 millió fogyna el belőle az se érdekelne, téged viszont biztos. Helyette milliószor inkább játszanék fifával (sose tettem), meg LEGO játékkal (kipróbáltam és nagyon jó).

Sose ítélem el azokat akik GTA-aznak, de leszidni a normális játékokat és egekbe magasztalni a szenny GTA-t..nanemá.

Mielőtt feltennétek a kérdést: igen én az a fajta vagyok, hogy ha én vezetném ezt az országot ilyen játékokat a törvény büntetné és kutya nem játszhatna vele.
12.
12.
slawter
Jé, vezet a fifa, ami olyan, mint az előző, az meg olyan, mint az elődje, az meg mint...

Legutoljára akkor nyomtuk ki a fifát, amikor az egyik játékor felrúgta a másikat, majd elindult, hogy hevesen reklamáljon, és elesett a felrúgott játékosba... Ez már sok volt a sok hülyeség mellé...
11.
11.
Norbiii
Szerintem ennek három oka van többek között:

Mivel a GTA V elérte az 1 milliárdos bevételt, így rengeteg ember vette meg a játék, köztük Angliában is. Tehát ez a lista azt is takarhatja, hogy azért állhat most a Fifa az élen, mert már sokan rendelkeznek GTA V-el, persze nem mindenki, hiszen még nagyon sok embernek nincs meg. A másik verzió, hogy mivel ez egy friss játék, és olyan játék, amely már több évtizede a toppon van, és az egyik legnépszerűbb focis játék, ezért is állhat az élen. A frissen megjelenő játékok, gyakran vannak a TOP 3-ban, persze általában akkor, ha erős címek azok. A harmadik ok pedig egyszerű: Angliában bolondulnak a fociért. Ott még egy másod, harmadosztályú mérkőzésen is telt ház van. Ott imádják a focit, nagy az érdeklődés, hát persze, hogy vezet a Fifa 14. :)
7.
7.
TBO0
#1: Nem semmi hozzászólás, délutánra kapod majd a savat rendesen. :D

#3: Nem léteznek arab terroristák, csak az amcsik érdekeit keresztező nemzetek. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...