471 dollárból készül egy Xbox One

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 27.
  • Hír
Link másolása
Az IHS szokásosnak mondható elemzése szerint a Microsoftnak 471 dollárba kerül egy Xbox One legyártása. Magyarul a hardver alkatrészeinek és összeszerelésének költségei a bolti ár alatt vannak.

Az Xbox One-t 499 dollárért vágják hozzánk, s az IHS jelentése szerint egy egység legyártása 471 dollárba fáj a cégnek. A különbözet tehát elenyésző, ráadásul erre rakódnak rá a szállítási és a marketingköltségek is.

Az AMD által kifejlesztett CPU-GPU 110 dollárba kerül, míg az új Kinect 75 dollárt kóstál - ezek a legnagyobb költségek, a többi alkatrész ára ennél olcsóbb.

Ugyanez az elemzőcég számolta ki a PlayStation 4 gyártási költségét, amely 381 dollárra rúg.

19.
19.
aordog
Valamit benéztetek:
A cìm így szol: 471 dollärbol készül egy Xbox One!
Egy egység! Nem kettö vagy härom vagy 100, hanem 1.
Így ebben a formäban a dologban lehet igazsäg.
Természetesen amint rendelkezésre äll a gyärtosor, akkor ez lehet kevesebb, de azért, hogy melyik cégnek mennyi a nyeresége azt így nehéz lenne megmondani. A mäsik dolog: ez egy indulo är, ami lehet, hogy pär év utän a felére csökken...de még akkor is nyereséges, mivel a gyärtosor mär megtérül. Amugy szerintem az ilyen infokat bizalmasan kellene kezelni a cégeknek, mert a väsärloknak semmi köze ezekhez az informäciokhoz. Ezért is megtévesztö a hír. Ilyen a rekläm! Ez meg az!
18.
18.
SP4C3F0X
Ezt azért nehezen hiszem el. Szerintem maximum 100 dollár az előállítási költség, Oké persze sok a beszállító és azok is rátesznek az előállítási költségre főleg ha microsoftnak szállítanak.
17.
17.
simon 555
#1: Csak elárulom neked, hogy a Sony a PS3-at jó pár évig veszteséggel árulta(ergo drágább volt az előállítás mint amennyiért eladták) pedig horror 599 dollárba került megjelenéskor.
Valószínűleg a PS4-et is veszteséggel árulják, igaz nem akkorával mint a PS3-at.
Szóval igazad van, nem teljesen valós a cikk, még drágább az előállítás mint ami itt van írva.
A konzolgyártók NEM a konzolokon keresnek be hanem a gépekre megjelenő szoftvereken.
Kicsit nem ártana utánanézni mielőtt hülyeséget mondunk.
16.
16.
tsulok
#4: 110 dollára annyira nemsok. Érdemes utánanézni, hogy mennyibe is kerül a gyártáshoz szükséges eszközök bezserzése. Ez még csak a gyártási költség töredéke, ezenfelül az AMD nyereséget is vár a dologtól adózás után,nem is keveset.
Arra is rá lehet keresni, hogy mennyiért árulnak egy ilyen jellegű chippet. Nyílván ferdítés, mert rengeteg olyan költség van ami most a konzoloknál nincs. Ettől függetlenül ha AMD megtehetné hogy csak 11 dollárért adja tovább a chippet, akkor jóval olcsóbbak lennének a CPU-k.
14.
14.
joshsolman1993
#13: Hát jah nehéz elképzelni ezeket a dolgokat nem? :D
13.
13.
Henry82
Lehet, hogy a sony és az ms tényleg nem kap kedvezményt semmire?:) Jó napot, mennyi egy ilyen alaplap? 100 dollár! Akkor kérek 70 millió darabot! Oké, az 7 milliárd dollár lesz, fáradjon a kasszához! :))
10.
10.
kharami
#9: szerk# azt hozzá teszem, hogy ő tovább adja, félig pullban dehát na kell valamiből élni, szóval ha egy 20 res terméket amihez 1500 hozzá lehet jutni, el lehet képzelni mennyi az előállitása!:)
5.
5.
joshsolman1993
Nem tudom honnan ez a sok rosszindulat, de azokat a cégeket annyira előszeretettel támadjátok akiktől vásároltok hogy az már nekem fáj. Igazából engem nem érdekel hogy mennyit keres az MS, rajtam keres 100 dolcsit (csak mondtam valamit) tegyék zsebre azt had játszak. ...
4.
4.
green01
Tényleg az hiszik az emberek hogy az amd cpu gpu ért 110 dollárt fizet a microsoft.Édes istenem!fillérekbe kerülnek ezek a dologok ilyen esetekben.mikor két cég kereskedelmi beszállitói kapcsolatban állanak 11 dollárt reálisabbanak látok.ilyen cikkek inkább ne is jelenjenek meg mert a végén még sokan megsajnálják a nagy cégeket hogy oh alig van szegényeknek hasznuk ezekne a termékeken!csak nekünk szórakozásból gyártják,nem azért hogy dollármilliárdokat keressenek.
2.
2.
lickmyhorse
ez tényleg gáz, hogy kiraktok ekkora baromságokat.
1.
1.
kharami
Na ezen most jót nevettem!:DXDDD Ha ez tényleg igy lenne, akkor a micro és a sony komplett bolond lenne! Köztudott, hogy a sorozat gyártott termékek fillérekbe kerülnek(ezt ténylegesen is alá tudom támasztani) . Szóval aki ezt beveszi azt inkább nem kommentálom...! Mindent annyiért adnak amennyiért nem szégyellik....! Max a reklám az, ami dob a dolgon!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...