Új fejezet kezdődik a Guild Wars 2 történetében

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 7.
  • Videó
Link másolása
A népszerű MMORPG sztoriszála hamarosan lezárul, s utána egy új fejezet kezdődik a játék életében. A finálé után egészen más elfoglaltság után nézhetnek a feltápolt karakterek.

Fináléhoz közeledik a Guild Wars 2 története. A Living World-frissítésekkel, január 21-től, négy részletben zárulnak le a kalandok. A híres gonosztevő, Scarlet Briar egy éve tűnt fel a játék világában, most végre pont kerülhet az események végére.

Az ArenaNet megígérte, hogy utána sem áll meg az élet, egy teljesen új fejezet kezdődik. Hogy pontosan mi várható, arról a készítők hamarosan tájékoztatják a játékosokat, de addig álljon itt a legfrissebb előzetes:

20.
20.
eszem
#15: Dev-ek a fórumon írták már régebben, hogy kieg. nem lesz idén az biztos.
19.
19.
eszem
#17: Lényegében ezek a 2 hetente megjelenő patch-ek. A játék rendes történetét minden karaktereddel végigjátszhatod (fajonként/választott "frakciónként") picit eltérő az eleje, vége, a közepe a vége meg mindenkinek egységes.

Amiről itt van szó az a Living Story névre hallgató történet amiben általában két hetente történik valami (azért általában mert van halloween, jelenleg pl. wintersday). Ezeket nem lehet újrajátszani a későbbiekben már. És jelenleg az elsőnek lesz nemsokára a befejezése.
18.
18.
balint23h
#17: A fősztori marad. Az eddig sem változott. E mellé kerítettek a készítők egy living sztorit. A nevében is benne van, hogy living tehát élő és folyamatosan változik, halad előre. De ez csak amolyan másodlagos kis történet, hogy aki végigtolta az alapot annak is legyen valami folyamatosan, mintha csak sorozatot nézne...
17.
17.
Harkat
Ezt most nem értem. Vége lesz a történetnek? Tehát ha én csak mondjuk negyed év múlva szerzem be a GW 2-őt, akkor nem azt a fő történetet kapom, mint amit azok játszottak akik ebben az évben játszottak a játékkal? Szóval sosem fogom megismerni a szálakat amik ide vezettek?
15.
15.
balint23h
#14: Lehet lesz valami új kieg bejelentés is.
14.
14.
Necreon
Ez így nem teljesen korrekt. A Living World Season 1 ér véget, és egy új Living World season kezdődik, ennyi az egész.
13.
13.
Lorthirash
#12: ezt jól látod azonban sokan köztük én is jobban komálom a fizetős verziót
12.
12.
eszem
#11: Azért van egy fontos különbség a teso és e között, ennek nincs havidíja, míg a másiknak lesz. Szerintem ez sokat nyom a latba.
11.
11.
mephi
#10: Kénytelenek lesznek, ha kijön az TESO, arra reagálniuk kell. Nem csak nekik, minden más MMO-nak. Azt most hagyjuk, hogy milyen lesz a TESO (tételezzük fel, hogy egy hibátlan, bugtól mentes minőségi játék lesz), de ha arra nem reagálnak megfelelően, akkor rengeteg játékost veszíthetnek, azt pedig nem engedhetik meg maguknak.
10.
10.
theo9311
Meg azért alakítgatják a játékot, de az alapvető irányon sajnos nem akarnak változtatni.
9.
9.
theo9311
#7: mephi, nagyon jól megfogalmaztad: egy rettentő csiszolatlan gyémánt. Hogy melyik szerveren vagyok azt már nem tudom, utoljára pár hónapja játszottam vele. Chaten valóban össze lehet szedni egy-egy boss harcra elég embert, de ez elvileg úgy hivatott működni, ahogy a legelején volt, hogy arra járt 10-20-30 ember, és akkor megcsinálták, örökké lasszózni az embereket nekem erőltetett.
Sajnos semmi jelét nem adják annak, hogy változtatni akarnak a imázson, miért is kockáztatnának mikor sok ember igényét maximálisan kielégíti így is. Viszont hogy ejtik Scarletet arra utal, hogy valamennyire mégis törődnek a visszajelzésekkel.
8.
8.
eszem
Amúgy kedves szerkesztők: A Living World frissitések nem fognak véget érni csak a Scarletes story vonalt kezdik el lezárni január 21.-től kezdve 4 fejezeten keresztül. Kicsit pontatlan lett :)
"The answer to all of these questions await in our four upcoming releases in 2014: and lead to one final moment that will change the face of Tyria forever." - hivatalos oldalról
7.
7.
mephi
#4: Kétlem, hogy lehurrogna bárki is, mert igazat szóltál. A játékban több van, a kérdés az, hogy mennyit hoznak ki belőle. Az a része, hogy nehéz csoportos küldetésekre embert találni kicsit sántít, nekem az lfg rendszerrel (istenem, hogy adhatták ki anno enélkül ezt a játékot...) idáig még lvl50-es fractalra is hamar találtam partyt.
A WvW (pvp alatt szerintem Te erre gondoltál) szerintem jobb lett, de kétségtelen, hogy bőven lenne még mit fejlődni ezen a téren is.
A story mesélés az kétségtelen, hogy gyenge (finoman fogalmaztam), ennél már csak jobbat csinálhatnak.
A játék olyan, mint egy gyémánt, csak rettentő csiszolatlan, rengeteg munka lenne még vele.
6.
6.
eszem
#4: Részben meg tudlak érteni, de megkérdezhetem, hogy melyik szerveren játszol? Én mostanában nem igazán tapasztaltam olyat, hogy egy event-re ne lenne ember, max map chat-re írni kell, mert ugye nem mindenki látja aki messzebb van.
4.
4.
theo9311
Életemben egyetlen egy játékot rendeltem elő, az a GW2, és nagyon pofára estem. Rossz nézni, ahogy a készítők veszik hülyére a saját játékukat. Ilyen sztorit egy jól kifejlett óvodás is össze tud rittyenteni. A tálalása meg egyenesen infantilis. Ostoba poénok, klisé klisé hátán, idegesítő, együgyű szereplők. A pvp előszor újnak hat, aztán az is dögunalmas lesz a hordában rohangálás miatt (elvileg azóta javítottak ezen valamit). A szervereket folyamatosan vonogatják össze, de még így is általában egyedül kell csinálni a csoportos küldetéseket. Sok játékórát beleöltem, ha már megvettem, de még célja sincs a játéknak.

Piaci szempontból érthető, hogy miért olyan amilyen, hiszen a casual rétegnek más normálisabb mmo nincsen, de azért mégis fáj, mert ebben a játékban még most is több van. Fanboyok, lehet hurrogni...
3.
3.
eszem
#2: és egy szerkesztés gombot nagyon szeretnék...
2.
2.
eszem
Ép ideje, hogy Scarletet és a kompániáját elküldjük meleg éghajlatra mert totál érdektelennek hat, az egyik legjobban megalkotott klisés(!) de szerethető alapsztori mellett főleg, hogy a sárkányok nagyok és veszélyesek...

Félre értés ne essék nagyon szeretem a GW2 -őt, az árát mindenképpen megérte és megéri a mai napig :)
1.
1.
mephi
Imádom ezt a játékot, napi szinten játszom vele, rengeteg jó dolog van benne, de Scarlet személye és a történet tálalása nem lett sikeres. Szóval érthető, hogy ezt a szálat le akarják zárni, és bizony újítaniuk kell, felül kell bírálni pár elképzelésüket, módosítaniuk kell sok dolgot több téren is (PvP, új térképek, esetleg új skillek/kaszt, stb). Meglátjuk mi lesz, ha meg akarják őrizni az MMO piacon a dobogós helyezésüket, akkor váltaniuk kell. Örülök, hogy jön sok más MMO is, mert az legalább rákényszeríti őket erre a lépésre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...