GDC 2014: This War of Mine - az első részletek

  • Írta: zoenn
  • 2014. március 20.
  • Hír
Link másolása
Olvasóink közül többen is megkedvelték a This War of Mine-t, ami nemcsak a teaser alatt hallható Omega-slágernek köszönhető, hanem annak is, hogy a háborút egy civil szemszögéből élhetjük át. De nem eszik olyan forrón a kását!

Nem FPS lesz a This War of Mine, hanem egy 2D-s oldalra scrollozós túlélőjáték a lengyel 11 Bit Studios jóvoltából. Tessék, ez van, fogadjuk el: az első infók alapján leginkább a Don't Starve-ra hasonlít a játék. A fejlesztők az ihletet egy szívszaggató újságcikkből merítették, amely egy civil életét mutatta be a bosnyák háborús zónában.

A This War of Mine nem egy újabb lövöldözős játék lesz, amelyben legfeljebb a muníció és a gránát miatt aggódhattunk. Itt az élelem, a kötszer vagy az alkohol megszerzése lesz a fő feladatunk, ha valakit megölsz, attól nem leszel hős, csupán a háborút szeretnéd túlélni.


A halál általánossá válik, golyók repkednek mindenfelé, szembe kell néznünk az éhséggel, a hasmenéssel és emberi méltóságunk elvesztésével. Bár ez nem hangzik túl szórakoztatóan, a fejlesztők bíznak benne, hogy végeredmény pazar lesz. A This War of Mine egy menedékhelyen veszi kezdetét, különböző elemeket véletlenszerűen találunk a környéken, ahogyan a civilek csoportja is random módon épül fel nemekre, készségekre és egyéb tulajdonságokra tekintettel.

A csapatot mi irányíthatjuk, nappal háború zajlik, de éjjel elindulhatunk élelmet keresni. Világosban is lehet nyomulni, de azzal tisztában kell lennünk, hogy úgy ideális célpontot nyújtunk a mesterlövészeknek. Ha találunk fát és szögeket, akkor ágykeretet építhetünk, az esővizet összegyűjthetjük. A fejlesztők nem döntenek a játékos helyett, mi határozzuk meg, hogy ebben a krízisben mit lehet és mit nem. Megölünk-e egy ártatlan a cuccaiért, vagy segítünk neki?

A 11 Bit rengeteget merített a szíriai helyzetből, Jugoszlávia és a Szarajevó konfliktusaiból. A háborút mindig az ártatlanok szenvedik meg - mondják mindezt úgy, hogy a politikai kérdésekkel nem foglalkoznak, s ez így van rendjén.

Köszi, Beni524!

19.
19.
br1Koo
#17: Attól hogy ti szűklátókörű, képzelőerőtől mentes cső emberek vagytok szájbarágós csőjáték igénnyel, még nem kell síránkozni, hogy azok is kapnak egy játékot, akik azért ülnek le elé, amiről szólnia kellene. A limbo, meg a hotline miami is 2 dimenziós, mégis mindkettő egyedül odaveri az elmúlt 6 cod részt csuklóból. just sayin
18.
18.
zozo76hun
nalam ez a 2d-s dolog miatt nem igazan jon be a jatek, ha a cikkiro nem emliti az omega egyuttest bele sem nezek. ugyanis nagy omegas vagyok, 1999 ota minden koncerten ott voltam amit budapesten adtak... :)
17.
17.
prodigy1990
Így kell egy jó ötletet hazavágni. 2d-ben nem tudod úgy átélni a háború borzalmait. De hát mit vártunk egy nevenincs fejlesztőcsapattól.
16.
16.
kalitka9
#15: Pont ugyan így gondolom, köszönöm :D
15.
15.
ulikedegs
a teaser nagyon hangulatos lett, és igen színvonalas, én elhiszem h ez egy jó játék lesz, csak nem tudom elképzelni milyen egy 2d-s túlélőjáték.
14.
14.
Pizza74
#12: Aláírom, nem garancia egy teaser alapján megállapítani, hogy milyen lesz maga a játék, de miután maga a videó is sík formákat használ többnyire, el tudom képzelni, hogy a játék is hasonló lesz.
13.
13.
DzsungelCsirke
#11: Mark of the ninja, Braid, Fez, Child of Light, Lone Survivor, Bionic Commando, Strider.

Nem tudom mit vártatok egy kis fejlesztőcsapattól, kb. elsőre tudni lehetett hogy nem AAA cím lesz. Azért egy esélyt adjatok neki mielőtt elkezditek fikázni, mert ha tartják a teaser alatti hangulatot és esetleges művészi vonalat akkor máris fél siker.
12.
12.
ulikedegs
#9: lehet rossz videót néztem, ebből nem szűrtem le milyen lesz a játék :)
11.
11.
bodortamas1
#10: Hallgatlak, kíváncsi vagyok.
10.
10.
RayErizo
Nem értem mit sírtok azon, hogy 2D.Miért ne lehetne jó egy játék azért mert 2d-s...?
Nem egy olyan 2D-s játékot tudnék mondani ami elé szívesebben ülök le mint egy 3D-s csodaszép grafikájú játék elé...
9.
9.
Pizza74
#8: Talán valahogy úgy, ahogy a videóban is láthattuk. Vagy még nem nézted meg?
8.
8.
ulikedegs
ezt hogy oldják meg 2d-ben???!?!
6.
6.
bodortamas1
Nemrég még dicsértem, most pedig lelombozott. 2D oldalnézetes? Pedig milyen sokat kilehetett volna hozni belőle... Na mindegy :/
5.
5.
Zyklus
Az Omega sosem hatott meg, nem szeretem, de ehhez a teaserhez nagyon passzol szerintem. Kíváncsian várom a végterméket, érdekesnek tűnik.
4.
4.
giga321
Nekem valahogy már a teaser is árulkodó volt, hogy végig 2D-és nézetből mutattak mindent és sejtettem, hogy ez lesz. Persze ettől még lehet fasza játék.
3.
3.
LtK
Nem tudom mennyire lesz jó a megvalósítás ilyen műfajba...
2.
2.
mestermagyar
Most a project zombihoz, a rusthoz, a dayzhez, a netherhez, vagy a 7 days to die-hoz lesz közelebb? :D
1.
1.
csomp02
Gyöngy hajú lány igazi Omega ez az én játékom lesz már tudom. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...