Itt a nagy Amazon-bejelentés: a Fire TV

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Amazon a várakozásoknak megfelelően bemutatta azt a set-top boxot, amiről oly régóta pletykált a sajtó. A Fire TV nem akar a konzolokkal versenyezni, de játékok futtatására is képes lesz.

Az Amazon Fire TV egy alig 0,7 hüvelyk vastag dobozocska, 1,7 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzorral szerelik (Qualcomm Adreno 320 GPU ketyeg benne), ezek mellé pedig 2 GB RAM és 8 GB belső tárhely társul.


Bár sok helyen (így mi is) konzolként emlegetették az Amazon dobozát, a cég szerint a Fire TV inkább az Apple TV-vel és a Rokuval versenyzik majd, és nem a játékkonzolokkal - ettől függetlenül játszani is lehet majd rajta, ezt bizonyítja, hogy a 99 dolláros kütyü mellé 39 zöldhasúért kontrollert is vásárolhatunk.

A Fire TV az Androidra épülő Kindle Fire OS 3.0-s verzióját használja, tehát egészen biztosan könnyű lesz rá fejleszteni: a Twitch, a Netflix, a Hulu és a Pandora elérhetőségét például már be is jelentették, illetve természetesen az Amazon saját videós szolgáltatása, az Amazon Instant Video is igénybe vehető majd. A mozizást egy hangkeresést is támogató Bluetooth-távirányító teszi kényelmesebbé, de egy app letöltése után mobilról is kezelhetjük a gépet.

Játszani is lehet rajta

Noha a főszerep a videostreamelésé, játszani is lehet a Fire TV-n, az ígéretek szerint május végére több ezer játék közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az Amazon azokat akarja megfogni a kütyüvel, akiknek nincs konzoljuk, de egyébként szívesen játszanak a mobiljukon, nem véletlen, hogy a kínálat és a játékok ára is ehhez a felfogáshoz igazodik.

Fire TV-s kiadást kap majd többek között a Minecraft: Pocket Edition és az Asphalt 8: Airborne, de készül egy endless runner a Monsters University alapján, illetve bemutatkozott a Double Helixet is magába foglaló Amazon Game Studios első Fire TV-exkluzív játéka, a Sev Zero is, ami egy sci-fi tower defense/TPS hibrid. Ez egyébként 7 dollárba kerül, de a Fire TV kontrollerének vásárlói ingyen megkapják.


Az Amazon Fire TV mától rendelhető, az persze egy jó kérdés, hogy itthonról mennyire hozzáférhető a cucc.

12.
12.
kopic
9.
9.
markoci555
Az utolsó mondat a legfontosabb, mivel szinte semmi közünk az egészhez, nem tudom elképzelni ezt a cuccot itthon.
8.
8.
fojesz
#7: Javítottam, köszi.
7.
7.
mestermagyar
"négymagos Qualcomm Krait 300 CPU-val szerelik"

-_- Látszik hogy nem egy hardveroldal. XD Ez snapdragon s4 4 krait 300 maggal.

"Az Amazon azokat akarja megfogni a kütyüvel, akiknek nincs konzoljuk, de egyébként szívesen játszanak a mobiljukon"

Szóval azoknak kell egy androidos konzol, akik már mobilon játszanak (mert egyébként nem úgy látom, hogy aki még nem játszott, az annyira komálná)? Ők inkább vesznek a meglévő telójuk mellé egy átlagkontrollert, és egy hdmi kábelt. Ez a hardver meg 1,5 évvel ezelőtt volt nagy szám.
6.
6.
JackBauer
#2: Kinézetre tényleg jó, de hasonló áron amcsiban már xboxot kapni.
2.
2.
Cristiano
nem is nézni olyan rosszul:O
1.
1.
RangerFox
Hát nem is tudom.. Az OUYA-t már kiszorította a mezőnyből, jobb hardver és nagyobb támogatotság miatt. Viszonylag baráti az ára, és mivel több funkciós készülék, így tényleg van esélye az Apple TV-vel szemben.. Viszont játékra hát... Az a baj, hogy a legtöbb mobilos játék állított helyzetben játszható, valamint elengedhetetlen az érintőkijelző megléte. + A Tabletünket vagy mobilunkat ha MicroHDMI-vel rákötjük a TV-re, akkor máris hasonló eredményt tudunk elérni, + pénzkidobás nélkül. OTG kábellel pedig kontrollert is tudunk hozzá kötni, adrágábbakat pedig BT-n is hozzá tudjuk kötni a tablethez.. Így nem sok értelme van játékfronton, de jó gondolat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...