Android TV - a Google is játékkonzolt készít?

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 7.
  • Pletyka
Link másolása
A The Verge értesülései szerint a Google tartalomfogyasztásra és videojátékokra kihegyezett set-top boxot készít Android TV néven. A kütyü persze csak annyira lesz konzol, mint a nemrégiben bemutatott Amazon Fire TV.

A The Verge-nek eljuttatott dokumentumok szerint a Google újra bepróbálkozik a set-top box-biznisszel. A Google TV után itt az újabb gyöngyszem, az Android TV, amely letisztult kezelőfelületével, vonzó alkalmazásaival ígéretesebbnek tűnik, mint a cég korábbi, kissé zavaros próbálkozása.

Ami a legfontosabb, hogy az Android TV nem akar a televíziónkból okostelefont csinálni, tudja hol a helye: TV-adásokat, streamelt filmeket nézhetünk rajta, zenét hallgathatunk, alkalmazásokat telepíthetünk és nem utolsó sorban androidos játékokkal nyomulhatunk - mindenféle sallang nélkül. 

Az Android TV-vel a hangunk segítségével is böngészhetünk a tartalmak között, a legtöbb alkalmazás számára egy letisztult, egységes kezelőfelület készült. A navigálás a mellékelt távirányító segítségével egyszerű, és természetesen kontrollert is vásárolhatunk hozzá.

A Google saját appjai (Play Movies, YouTube és Hangouts) mellett olyan third-party alkalmazások kapnak helyet a rendszerben, mint a Vevo, a Netflix, a Hulu és a Pandora. A képek alapján úgy tűnik, hogy a Plants vs. Zombies 2, az Asphalt 8, a TripleTown, a Where’s My Water és a Temple Run játékokat biztosan támogatja az Android TV.

A keresőóriás tehát nem tett le arról, hogy meghódítsa a nappalinkat még a Google TV bukása után sem. Talán az Android TV hozhatja meg az áttörést?

5.
5.
mestermagyar
#3: Relatív. 100 dolcsiért ne sokat várj.
4.
4.
mestermagyar
#1: Annyiban más, hogy a segged alá tolják a mini-hdmit-t, (telónál még otg kábel is kell asszem), a távirányítót, és/vagy egy kontrollert, viszonylagos támogatással (mármint nem szoftverfrissítésre gondolok, hanem a hozzá kapott eszközökre).

Amúgy meg szerintem semmi különös, az ár 2x-szereséért (és ezt külföldről rendelésre értsd) kapsz egy táblagépet, na annak jóval több az értelme, mert az tv-re köthetőség mellett hordozható is, és van 1-2 játék ami jól néz ki rajta.

Jobb alkalmazások, és játékok? Ezek nem konzolok, itt minden androidos készüléken ugyanazt kapod, csak más az input, meg olyan mint a PC, tehát ha rossz a HW, akkor inkább maradj a 2d-s casualeknél. :P Deaz ilyen androidos médialejátszók zöme egy gta sa-t simán elvisz.
3.
3.
RangerFox
#1: Dehogy, lényegesen gyengébb hardverrel szerelik fel ezeket, így nem is tudná/nem is akarja kiváltani az okostelókat. Amúgy nem is értem, miért vannak annyira elragadtatva az emberek a videostreameléstől, meg az ilyen multimédiás eszközöktől...
2.
2.
Cristiano
képek alapján hasznos lehet
1.
1.
Yanez
Nem vagyok jártas a témában, de ez mivel ad többet, mint hogyha az okostelónkat tv-re kötnénk? Jobb alkalmazások és játékok?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...