Nintendo-exkluzív lehetett volna a Skylanders

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 17.
  • Hír
Link másolása
A Skylanders fejlesztői üzletet ajánlottak a Nintendónak, de a japánok visszautasították azt. Gondolom, a menedzsment most már heti egyszer rituálészerűen veri a fejét a falba.

Érdekes cikket rakott össze a Polygon a Skylanders-sorozat történetéről, amiből az is kiderült többek között, hogy annak idején, mikor még a Spyro's Adventure is fejlesztés alatt állt, az Activision felajánlotta a Nintendónak, hogy az első rész exkluzív lehessen a platformjain. A kiadó nyilván nem ingyen ment volna bele az üzletbe, az ő célja az volt, hogy valaki segítsen neki finanszírozni az óriási és egyben rendkívül kockázatos projektet.

A játékot fejlesztő Toys for Bob el is ment a Nintendo amerikai részlegéhez, hogy bemutassa neki a korai változatot: a cég társalapítója szerint a Nintendo "csak nézte és nézte" a demót, és láthatóan tetszett is neki, de végül elállt az üzlettől, és a srácok azóta sem tudják, hogy miért.

Az Activision végül jól járt a Skylandersszel, a sorozat 2 milliárd dolláros biznisszé nőtte ki magát, és bekerült a húsz legkeresettebb cím közé. A Toys for Bob srácai a maguk részéről azt sem igazán értik, hogy a Nintendo legalább ezek után miért nem vágott bele ilyesmibe, a Pokémon kapcsán volt ugyan hasonló akciója, de az lényegesen kisebb projekt volt.

11.
11.
Norbiii
#8: Pontosan, és mint azóta tudjuk a Sony a világ egyik legnagyobb, és legsikeresebb cég lett (jelen esetben, ami a játékkonzolokat illeti). Akkor a Nintendo volt felül, a Sony ilyen tekintetben még kis hal volt. Ha akkor összeállnak, akkor lehet, hogy a mai napig közös lenne a biznisz, és például The Last of Us szintű gameket tolhatnánk Nintendo konzolon. Így alakult.
9.
9.
Dr. Zaius
#8: Igen, így volt!
Köszi N, hogy megteremtetted a Playstation-t!!!
8.
8.
Mortician
#7: Tudtommal nem csak megkeresték őket, hanem közösen kezdték el fejleszteni csak végül a Nintendo kihátrált belőle, a Sony meg nem hagyta kárba veszni a projektet.
7.
7.
Giggsy
Azért a Nintendo-nál ül ám egy-két ilyen géniusz. Amennyire tudom, annak idején a Sony is megkereste őket, hogy gyártanának CD meghajtót a konzoljaikhoz, aztán azt mondták, hogy arra semmi szükség. Erre megszületett a PlayStation.
6.
6.
Ebbol latszik hogy el se olvasta lol
4.
4.
strike19
Így kell megfogni a gyerekeket.A Nintendo-nak több hasonló lépést kéne csinálnia.
3.
3.
Baracker
1.
1.
Cristiano
sokan szeretni fogják majd :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...