Bemutatkozik a GRID Autosport

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Menetrendszerűen befutott a Codemasters múlt héten teaselt bejelentése, aminek a tárgya a találgatásoknak megfelelően egy új GRID lett. A GRID Autosport már júniusban boltokba kerül, visszatér a cockpit-nézet is.

A Codemasters bemutatta az új GRID-et, a GRID Autosport június 27-én kerül az európai boltok polcaira, és PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni.

A fejlesztők szerint a rajongók egy része nem pont azt kapta a GRID 2-től, amire számított, ezért az Autosport készítésekor mind tartalom, mind irányítás tekintetében arra koncentráltak, hogy a játék vérbeli motorsportanyag legyen. Öt különböző versenystílusban (touring, endurance, open-wheel, tuner, street racing) mérethetjük majd meg magunkat, minden autónak meglesznek a maga sajátosságai, amiket ki kell tapasztalnunk vezetés közben, helyszínből pedig 22-t kapunk, amikre több mint 100 pályát építettek - ebben a GRID-ben lesz a legtöbb tartalom.


Annak, hogy a Codies odafigyelt a rajongói visszajelzésekre, talán az a legszembetűnőbb jele, hogy az Autosportban visszatér a cockpit-nézet is. A RaceNetre épülő multiplayer újdonsága pedig, hogy online klubokat is létrehozhatunk majd.

16.
16.
drat576
Az utóbbi évek összehányt felhozatala és ezen produktumok minősége (bugok, 0 support stb) miatt én egy jó ideig tuti nem veszek Codemasters játékot (nem mintha számítana ^^)
15.
15.
ATi0021
A GRID 1-hez képes a 2 egy ócskaság volt. Belső nézet dolog annyira nem zavart, amúgy se volt szimulátor, bár volt hangulata az elismerem. Legelején ami kivágta nálam a biztosítékot, hogy a 2ben fékezni alig kellett, minden kanyar 10 centis féktávon belül bevehető volt.

És ami abszolút megölte nálam az egészet az a WSR része volt. Sokkal jobb volt a GRIDben a 0-ról indított garázsból eldönthettem melyik régió melyik versenytípusán indulok dolog. Imádtam egyből Ázsiába nyitni és driftelgetve felfejlődni. Plusz WSR hol volt a 24 órás LeManshoz képes? Sehol. Egy királykategóriás verseny került ki ezzel. Plusz autók, GRIDbe alig vártam meglegyen a LeMans Audi R10 ára, nem pedig csak kioldom egy 2 perces versennyel.

Plusz ami tényleg kis gagyi óvodásoknak való játékot csinált a 2-ből azaz Eliminátor szerű versenyek voltak és kitalált MarioKart szintű pályák, mint Párizs.... Míg az első résznek volt némi valóság íze a 2nek semmi. Ócskább, gyerekesebb lett, mint a legtöbb NFS... szóval érhetően nagy csalódás volt az első rész után, ami korának messze legjobb autós játéka volt.

Erről az újról meg az a véleményem, hogy kapunk egy GRID2 DLCt új néven. Szerintem nem véletlen, hogy nem merik rá írni hogy GRID3. F1nél alkalmazott 0 fejlesztés 100% marketing ez is. Kíváncsi leszek nextgen okán mit is kezdenek az F1 2014-el. Annó PS Vitás résszel is eljátszották és kiadták a sima PSP verziót miközben új hardver, új lehetőségek, forradalmi új részről beszéltek... szégyen az egész Codemasters, Colin sehol, semmi rally, GRID leócskult NFS lett, F1 sima átcímezés, mint egy sima mód.
14.
14.
crashpipi
#9: Gyanítom valami olyasmi lehet ennek hátterében, hogy ez kb. egy régen készülő alacsony költségvetéses remake kategória lesz. Szerint százalékos arányban javarészt a Grid 2 alapjaira épül és még az új platformok plusz költségeit sem akarták elkölteni miatta.
13.
13.
DON GONDOCS
Lehet hogy nem ez lesz a legjobb/ legszebb autos cím az idén, de én adok neki egy esélyt az nfs mellet.
11.
11.
LAZLOW20
Anno a Grid elsö részével rengeteget játszottam,viszont mikor meghallottam hogy a második részbe nem lesz belsö nézet azonnal le is tettem róla hogy valaha ki-próbáljam.Ez a Grid Motorpsort nekem meg nagyon rókabörnek tünik.A második részhez hozzáadnak egy pár új pályát,meg belsönézetet,megkapjuk ugyanazt az unalmas sárga szürös kopottas grafikát(next-gen verzioval kinlódni se kell)meg kapunk egy új alcimet.(Gondolom megszólalt bennük a lelkiismeret és nem merték Grid 3 nak elnevezni.)Anno a Codemasters volt az egyik kedvenc autós játékokat szállitó kiadóm,de ez az új üzletpolitika meg ahogy a Colin Mcrae Dirt Franchise-t tönkre tették,azok után én sok esélyt ennek nem adok,de remélem hogy nem lesz igazam.
10.
10.
FrankBlack
#7: én már annak is örülnék, ha az AI visszakapná ugyan azt, ami az elsőben volt. Nem is értem, hogy azt miért kellett kidobni, és azt a xart beletenni, ami volt a 2-ben.
9.
9.
Pizza74
Nem mintha érdekelne, de erősen meglep, hogy még csak szó sincs PS4-ről van One-ról. Főleg, hogy arra még nem is igazán van előjegyezve semmi autós játék, a CARS-t leszámítva.
7.
7.
RetecH
És most végre az AI is értékelhető lesz? Vagy megint csak libasorban fognak előre menni az úton, egymással nem is foglalkozva. És remélem driftelésnél már nem túrakocsikázós módban fognak hajtani.
4.
4.
Cristiano
ez remélem nem nfs lesz majd
3.
3.
laca009
Hááát... inkább várom a Project CARS-t, megfogom nézni milyen, de megvannak az előitéleteim. "PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni." ebből sejtetik, hogy nem csoda, hogy nem olyan szép.
2.
2.
Game Fan
De a Shift 2 már ezer éve megjelent. Ja nem bocs ez az új Grid...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...