A jövő héten jön a Xbox One Kinect for Windows

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 7.
  • Hír
Link másolása
A Microsoftnál immáron előrendelhető a Windows-kompatibilis Kinect 2.0. A kísérletező kedvű fejlesztők vagy a laikus felhasználók potom 199 dollárért ruházhatnak be a szenzorba, amely július 15-én kerül a boltokba.

A Microsoft saját áruházában már előrendelhető az Xbox One Kinect for Windows, amely némileg olcsóbb, mint az első Kinect a maga idejében. A szenzor július 15-én kerül a boltok polcaira, 199 dolláros áron.

Az Xbox 360 Kinect windowsos verziója annak idején 249 dollárba fájt, míg a diákok kedvezményes 149 dolláros áron juthattak hozzá. Jelenleg nincs szó róla, hogy az oktatásban részt vevők olcsóbban kaphatják-e meg a Kinect új változatát. 

A szenzor doboza nem tartalmaz semmilyen szoftvert, a használatához Kinect for Windows Software Development Kit 2.0-ra van szükség. Ehhez külön licencet kell igényelni a Microsofttól, a fejlesztői csomag publikus bétája még ebben a hónapban startol el.

Fontos tudni, hogy az Xbox One Kinect for Windows elsősorban a kísérletező kedvű fejlesztőknek szól, semmint a valódi játékosoknak.

24.
24.
Pl lehet majd meregdraga mocap cucc nelkul animaciot rogziteni.
Ez a "maganzo" grafikusoknak es a kis cegeknek rohadtul hasznos tud lenni.
22.
22.
Tyranio
#21 Valóban nem bűn, azonban a játékokon való gondolkodás is gondolkodás.
Egy játékportálon, egy konzolperiféria eladásáról szóló cikknél pedig ne nagyon számíts minden lehetőség latba vetésével és azok megvitatásával. Ez nem azt jelenti, hogy a jelenlévők nem tudnának ezekről (habár nem tudom, hogy ki mit tud, de rólam is azt feltételezte a traktoros jóskagyerek, hogy számomra a mozgásérzékelő technológia és a Kinect lehetőségei csak az Xbox-ban léteznek), pusztán a játékok és arról alkotott véleményeink miatt vagyunk itt. Legalább is én így gondolom és emiatt megejteni a 15. hozzászólás második felét szerintem igencsak logikátlan.

Egy Forma 1-el foglalkozó oldalon is az embereket maga a sport érdekli és nem pedig azt, hogy 780 lóerős motorokat a mezőgazdaságban is fel lehetne használni az eke húzására. Bár nyilván ezt lehetne magyarázni a sok 15-19 évesnek akiknek a gondolkodása megáll ott, hogy VERSENY VERSENYVERSENYVERSEEEENY!!4!
21.
21.
randall13
#20: Sok éves komment-olvasás után mertem ledegradálni bárkit is, ugyanis az egyszerű embernek CSAK a játék jut eszébe a Kinectről (lásd #11, #12), és még véletlenül sem gondol bele, mennyi más terület létezik, ahol valóban hasznos lehet. Gondolkodni egyelőre nem bűn, mégis egyre kevesebben teszik.
20.
20.
Tyranio
#18 Miért is? Ez egy konzol periféria amit a kezdetektől annak terveztek. A Mircosoft is "the birth of the next generation of home entertainment"-ként nevezte. Lehet, hogy a technológiát fel lehet használni másutt és fel is használják, de ettől függetlenül ez egy játékkonzol periféria marad, még ha nem is zárja ki a játékon kívüli használatát. A konzolokat is fel lehetne használni a tudomány más területein a szórakoztatáson kívül, de ez nem változtat az eredetei célján és a köztudatban létező szerepén.

Én azon gúnyolódtam, hogy randall13 ledegradált másokat, hogy a Kinect hallatán az embereknek a játék jut eszükbe és azt is tartják az alapvetőnek, nem azt, hogy ez a technológia még robotokban és mars járókban lehet a jövőben.
17.
17.
sloth
#6: :DDDDD hát te kész vagy ember
16.
16.
Tyranio
#15 Teljesen igazad van. Egy játékkonzol perifériát játékokkal azonosítani? Hihetetlen hova korcsosult ennek a pimasz ifjúságnak a gondolkodása. Múltkor az unokatestvérem kérdi, hogy milyen kormányt vegyen az Grand Turismo 5-höz, hát azt hittem, mindjárt belepofozok némi értelmet. Mondtam is neki, hogy nem tudod, hogy milyen dolgokra lehetne használni a technológiát, mennyi minden vezetéken keresztüli irányítására képes a megfelelő átalakítássokkal és bővítésekkel, de ő csak nyomta a sületlenségeit, hogy "autós játékok nyenyenye, melyikkel lehet finomabban kormányozni".

Hihetetlen, hogy milyen szűk látókörűek ezek a kölkök. Ott hagytam a francba, hogy gondolkozzon el az igényein. Legközelebb azzal fog traktálni, hogy a PS4-et játékra kell használni és nem pedig komplex számolások elvégzésére.
15.
15.
randall13
Jó dolog ez a kinect, pl a robotikában. Bár nyilván ezt lehetne magyarázni a sok 13 évesnek akiknek a gondolkodása megáll ott, hogy JÁTÉK JÁTÉKJÁTÉKJÁTÉÉÉÉK!!4!
14.
14.
sloth
#13: Bocsi, de rossz hírhez kommenteltél. Most a Kinectről van szó, nem a PS4-röl...
13.
13.
Sid3481
Két szóval el lehet ezt intézni! Értelmetlen pénzkidobás!!!
12.
12.
McDuff
Tuti hogy PC-re jobb játékok meg portok fognak megjelenni a modderektől hozzá mint One-ra:D
11.
11.
anarchoid
Microsoft osszeallt az a NSA-val, es a geekek majd onszantukbol es onerobol kamerazzak be a keroijukat a titok szolgalatok szamara... ;)
7.
7.
Tyranio
#6 A tiédet valószínűleg nem. Mint mondtam nem olyan precíz, hogy a 3 centiméternél kisebb dolgokat érzékelje.
6.
6.
LeBlanc
#5: a faszt lássa? annyi a lényeg úgyiscsak
5.
5.
Tyranio
#2 Kétlem. Azt mondják, hogy igen csak pontatlan és nehézkes még teljes testet igénybe vevő mozgásnál is, nem beszélve a 3-4 méter amire szüksége van, hogy egyáltalán érzékelje a mozgást.

Nem hiszem, hogy képes lenne a szemedet pontosan követni vagy egyáltalán.

Nekem ez inkább egy na szerezzünk egy kis pénzt, hátha valaki táncjátékot akar fejleszteni a garázsban hozzáállás.
2.
2.
Yetikoma
Szemmozgás nyomon követésére alkalmas ez a kütyü? Megtudja mondania monitor melyik pontjára nézek éppen?

Szimpatikus ez a kreativkodjon mindenki adunk hozzá egy jó alapot hozzáállás. Még is úgy érzem, hogy nem igazán tud mit kezdeni a micro ezzel a cuccal.... .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...