Újabb konzolt készít az NVIDIA?

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 15.
  • Pletyka
Link másolása
Bár az NVIDIA Shield úgy szerepelt, ahogy, állítólag a cég még mindig nem adta fel a konzolpiacot, és hamarosan előrukkol a saját androidos játékgépével. Egy elemző szerint a cuccnak nem lesz egyszerű dolga.

A BBC jelentése szerint hamarosan újabb androidos konzol érkezhet a piacra, állítólag az NVIDIA próbálkozik be újra ezen a terepen. A kütyüről annyit lehet tudni, hogy a Tegra K1-re épít majd, és az androidos játékok mellett PC-s játékokat is streamelhetünk rá a Gamestream segítségével.

Ed Barton játékipari elemző szerint pont ez okozhat majd nehézségeket a cégnek: "Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a Shield gyengén szerepelt, és ha az új kütyü még azt is megköveteli, hogy a PC-dben egy viszonylag új NVIDIA videokártya legyen, ami lehetővé teszi a képességei kihasználását, az jelentősen korlátozza majd a megcélozható piac méretét."

Az androidos konzolok (illetve set-top boxok) körül egyre nagyobb a felhajtás, a lavinát az Ouya indította, azóta pedig még olyan szereplők is beszálltak erre a piacra, mint az Amazon. A Google az I/O konferencián komplett platformot jelentett be az ilyen és ehhez hasonló kütyükhöz Android TV néven, erre épít majd konzolt a Razer is.

Érdekes lesz látni egyébként, hogy az NVIDIA hogyan lövi be az új konzol árát: a Shieldet elég sok kritika érte az árazása miatt, a kézikonzol végül árcsökkentéssel rajtolt, 300 dollárért lehetett megvenni az eredetileg tervezett 350 dollár helyett.

9.
9.
Ooorky
Mióya az AMD és az Intel megtiltotta az nVidia-nak, hogy alaplapi chip-eket tervezzen a processzoraikhoz azóta keresik azt a lehetöséget amivel pótolhatnák a kiesést...
Szerintem ez se lesz az.
8.
8.
Accelerator
nem hogy inkább már olyat kézikonzolt készítenének hogy windows 8.1 van rajta és a pc játékokat viszi közepes és az alacsony közötti beállításokon.
bár gondolom elég borsos ára lenne.
7.
7.
MrLentoFan
MINEK? Ennyiért majdnem 2 PsVita-t veszek! (na jó használtan de akkor is)
6.
6.
#4: A befektetoknek az tetszik ami rovid tavon hasznot hoz .
Ez meg csak visz.
Elso ugras az ok. Probalkoztak .
A masodik meg, hogy tokonrugdossak magukat.
A penzehes baromjai adna a tegra chipet olcsobban es nem kenne a fejlesztesi koltseg sokszorosat szemetrevalo hulyesegekere kolteni.
A tegra az ara miatt nem kell senkinek,
Csak idiotak es nem jottek meg ra .
5.
5.
#3: Hat ezt szepen sikerult megtanulni.
Honnan "iskola", radio, tv?
Mainstream bullshit.
Kozben meg sirnak, hogy az ami eltartja oket zsugordik.
10 eve egy csucs kartya 40 ropi korul volt most 160.
Az inflacio meg nem a 4 szerese.
Szal errol ennyi.
"Nvidia sem azért csinálja a Shield-et, mert nyereséges, hanem azért, hogy demózza, hogy mit tudnak mobilprocesszor téren."
Igen egyszer mar megmutatta, hogy loszar az egesz.
Es a fenenek nem kell.
Ez az egesz eroforras es penzpazarlas.
Ugyanaz a marketing bullshit mint a fostengerkent aramlo tobbmiliard dollaros buzi reklamkampanyok (amikre a sok szarosszaju reklam"szakember" meg marketinges mondja, hogy kell, mert maskep ehendoglene).
Koltenenek a 10edet ra es adnak valamivel olcsoban es maris ugyanott lennenek (egy cucc kifejleszteseben a legkisebb koltseg a fejlesztes a tobb a "bullshitre" megy) .
Jaaa hogy az utobbi nem lehet leirni az adobol.
Hat ez meg mar a torvenyek hibaja.
4.
4.
randall13
#3: +1, a befektetőknek biztos tetszik, hogy a cég próbál növekedni.
3.
3.
Sun9us
#2: Tudod, vannak olyan befektetések, amik soha sem fognak megtérülni. A Lexus nem azért csinálta az LFA-t, mert abból akart meggazdagodni, hanem azért, hogy megmutassa, hogy ilyent is tudnak csinálni. Ezért belefért nekik, a sok milliós veszteség minden egyes eladott autó után. Az Nvidia sem azért csinálja a Shield-et, mert nyereséges, hanem azért, hogy demózza, hogy mit tudnak mobilprocesszor téren. Egy kísérlet az egész, és tapasztalat szerzés. No meg presztízs.
2.
2.
Hulye barmok elszorjak a penzt baromsagokra ahelyett, hogy egy kicsit "arcsokkentenenek".
Bukni fog es kozben azert ovatosan baszodjanak is meg....
1.
1.
Cristiano
sok sikert hozzá legyen sikeres
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...