HWSW: Kínpadon az LG G3

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 16.
  • Hardver
Link másolása
Irdatlan felbontású kijelzővel igyekszik hódítani az LG legújabb csúcskészüléke, a G3. A panel valóban kristálytiszta, meghajtani azonban nem könnyű feladat - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az LG aktuális csúcskészüléke első ránézésre igen hasonlít az eggyel korábbi generációra. A forma gyakorlatilag változatlan maradt, az LG logó sem mozdult el az alsó peremről. A telefon ugyanakkor érezhetően nagyobb lett, a kijelző már 5,5 hüvelykesre hízott. A hátlap bár szálcsiszolt fém mintázatot kapott, senkit ne tévesszen meg: továbbra is műanyag borításról van szó. Ez bár kicsit messzebbről nézve kifejezetten prémium hatást kelt, kézbe fogva kicsit csalódik az ember, hogy maradt a plasztik tapintás - cserébe viszont az eszköz vezeték nélkül is tölthető.A felépítés minősége tehát elmarad például a rivális HTC One M8-étól, de a Samsung Galaxy S5-tel, vagy a Sony Xperia Z2-vel simán felveszi a versenyt.


A műanyag hátlap a korábbi modellével ellentétben eltávolítható, alatta cserélhető akkumulátort és microSD-kártyahelyet is találunk. A telefon annak ellenére, hogy nőtt a tavalyi modellhez képest korántsem mondható ormótlannak, a kijelzőt keretező oldalsó peremek rendkívül vékonyak, így az 5 hüvelyk környéki telefonról átnyergelőknek sem zavaró a váltás. A G3 emellett nehéznek sem mondható, 156 grammja a nagy felületen kényelmesen eloszlik. A mára az LG védjegyének számító, a hátsó kamera alatt elhelyezett hangerő és bekapcsológombok itt sem maradtak le, a szenzor jobb oldalára vaku, a bal oldalra pedig a híres-neves fókuszsegítő lézer került.

Még nagyon nincs vége a tesztnek, a teljes cikkért irány a HWSW!

21.
21.
p3ti
Én tegnap szereztem be a 2. okostelefonomat a Samsung S2 után. Sokáig tétováztam, és végül lebeszéltem magamat az S5ről, így hát egy Note 3 landolt nálam. Akkora mint egy féltégla...de egyszerűen brutális. Eddig csak nyomogattam illetve letöltöttem a kötelező applikációkat, de annyi mindent fedeztem fel rajta útközben hogy hihetetlen. Ajánlom mindenkinek bátran a készüléket, feltéve ha nem ijed meg a méretétől.
20.
20.
baldricksd
#17: Üdvözletem! Lg g2-m van fél éve,de tegnap beszereztem egy lumia 630-at második telefonnak...... sajnos. Testre szabhatóság gyakorlatilag nulla
A WP re nem elég, hogy alig van alkalmazás, amik vannak azok is bár ne lennének...
Lassú, szaggat kilép, vagy épp be sem tölt csak várod a nagy semmit.....2014-ben ilyen oprendszert kiadni.....szégyen
19.
19.
mestermagyar
#17: Rajta, nyugodtan menj csak WP-re.

Én szerintem soha nem fogok váltani mert mindig is fogok rootolni és a rendszert babrálni.

WP-t már csak azért sem, mert félek, hogy sokkal de sokkal kevesebb app érhető el rá, főleg ingyenes, nincs google környezet a sok szolgáltatásával, és ami a legrosszabb, nem opensource. Minden androidra köt, a játékok is itt vannak többnyire amiken elkezdtem játszani.
18.
18.
Attaca
#15: Nekem is Htc M7 telefonom van, de nekem pont ez az első, ami abszolút gördülékeny. Azért szerintem függ felhasználási szokásoktól is az akadás, főleg Androidon, pl. noname fejlesztőktől rakás optimalizálatlan program...

WIndows phone-ra talán kevesebb lelkes amatőr fejleszt, ezért is lehet jobb a benyomása sokaknak.
17.
17.
konkolyadam
#16: Képben vagyok a kínai telefonokkal is nagyjából, ne aggódj. Legutóbb a One Plus One-t néztem de nem tudom. Oké, kiváló termékek, de nincs meg nekem a kellő bizalom feléjük, valamint jó lenne váltani egy újabb rendszerre. Sok jót hallottam a WP-ról, hogy gördülékeny, gyors, azt csinálja amit "mondok" neki. Ezzel szemben az Androiddal kicsit már tele van a tököm.
16.
16.
mestermagyar
#15: Nem csak a magyar hivatalos teló a világ. Ha nagyban gondolkodsz, próbálkozz kínai fronton.

LG G3-hoz legközelebb áll az oppo find 7 QHD a csinos kis hátlapjával, nekem is ilyen van. Szerintem a kijelzővel nincs gondja főleg alap gyári szoftveren, csak éppen gyorsan merül.

Olvasd el a tesztjét, nézd meg a hivatalos árusítóját az oppostyle-t, kb annyi mint a lumia 930. Azt szerintem ne várd azért, hogy utóbbinál valaha is simábban fog működni.
15.
15.
konkolyadam
Ejj ejj... nagy telefonvásárlás előtt állok. Elolvastam a G3 tesztjét, a Lumia 930 tesztjét és egyszerűen nem tudok dönteni. Nem valami vonzó, hogy néha-néha beakad a kijelző miatt az LG, viszont soha nem volt még WP-m, de nagyon vonz a gördülékeny és folyamatos felülete. Most egy HTC M7-esem van, de engem iszonyatosan idegesít az, hogy néha megakad a rendszer és csak gondolkodik és gondolkodik. Igaz, nem nagyon vészes, de engem rohadtul idegesít. Valami tipp / segítség?
13.
13.
sloth
#11: Nem akarlak elkeseríteni, de ez az öröm nem fog sokáig tartani :(
11.
11.
DBJoe
Én kb 1 hónapja kaptam egy vodafone smart 4 mini-t,először szóhoz se jutottam,nagyon megfogott ez a telefon (lehet azért mert ez az első okos telefonom,de ki tudja) ; -)
10.
10.
keiji maeda
#1: akkor Japánba ne menj el :) ott 1,5 hetente jelenik meg új modell a mobiltelefon piacon :)
9.
9.
Yagami Light2626
A 8.komment a 3.-nak szólt elfelejtettem leírni
8.
8.
Yagami Light2626
Egy Microsoft párti irogat a Sony ellen XD
7.
7.
Giggsy
Nekem tetszik a G3. Ha most váltanék új telefonra egyértelműen ezt választanám, annak ellenére, hogy van két pontja, ami nem tetszik. A kijelző maximális lélektani határa az nálam 5 colnál van, illetve fölösleges az UHD, mert csak aksi és erőforrászabáló feature, aminek érezhető pozitív hatása nincs. Persze a G2-t is mondhatnám, hisz 90%-ban ugyanaz, de abból meg fehér holló a 32 GB-os változat, márpedig a mai világban (főleg HD videózásnál) a 16 GB-os tárhely nagyon hamar megtelik ám.
6.
6.
randall13
#1: 6-7-8 évig? xD Visszamész az időben, vagy hogy gondoltad ezt?
5.
5.
beatdownhc4ever
#3: Z2-m van, vízálló, nagyon is vízálló, telefonálni is lehet víz alatt...unokatesómmal kipróbáltuk medencében.
4.
4.
tupaccc
3. Ezt azért nem mondanám. A Z széria jól bírja, kollégám szándékosan nyúzza a telót már egy éve, de kutya baja - kiülünk valahova, sörbe dobja / elmegy strandra, és végig a nyakában lóg / vízalatt fotózza magát / új szokása, hogy zuhanyzás közben telefonálgat :-D
2.
2.
tupaccc
1. szerintem jól tetted. Én Nexus5-öt vettem, ami majdnem ugyanaz, csak azért valamivel gyorsabb-stabilabb.
G3-ba már feleslegesen magas a felbontás, amivel érezhetően küzködik a masina, a G2 ennél sokkal gördülékenyebb. Nem értem mire egy ekkorka kijelzőhöz ilyen felbontást tenni - ráadásul teljesen feleslegesen, csak technikai adatnak jó, amivel lehet dicsekedni...
Egyedül a design az, ami bejövős, kijavították a G2 csúnyácska megoldásait.
Ami a vízállóságot illeti jó dolog, de nekem az jobban bejön, ha a kijelző a lehető legjöbban kitölti a teret, és minél kesekenyebb a keret. Vízálló telókon pl. Sony brutális mennyi anyag van a kijelző körül.
1.
1.
giga321
Nincs 1 hónapja, hogy vettem egy G2-őt, gondolva azt, hogy ez a legjobb és legújabb erre bumm.....G3. Na mind 1 én tökéletesen megvagyok elégedve a g2-ővel és egy jó 6-7-8 évig nem is fogom cserélni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...