Megduplázódtak az Xbox One eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 17.
  • Biznisz
Link másolása
Miután a Microsoft úgy döntött, hogy piacra dobja a Kinect nélküli Xbox One-t, az USA-ban minden meglepetés nélkül megduplázódtak a konzol eladásai júniusban. A száz dollárral olcsóbb verzióra ráharaptak a játékosok.

A Microsoft becslése szerint júniusban megduplázódtak az Xbox One eladásai májushoz képest, miután a redmondiak piacra dobták a 399 dolláros, Kinect nélküli konzolcsomagot. Pontos számok egyelőre nincsenek.

Az adatok egyelőre az Egyesült Államokra érvényesek, nem tudni, hogy más régiókban hogyan teljesített a konzol. Tény, hogy a Kinect elhagyásával kiegyenlítetté vált az árháború a Sonyval szemben.

A jövőre nézve a gyártó annyit elárult, hogy ősszel újabb sikercímek landolnak Xbox One-on - a sort a Madden NFL 15 nyitja augusztusban, de más "speciális promóciókról" sem kell lemondanunk. További részletek hamarosan.

A cég szerint az Xbox 360 eladásai is "erős növekedést" mutatnak.

Magyarországon hivatalosan szeptember 5-én startol el az Xbox One, így 25 további régióban is megindul a forgalmazás a meglévő 13 mellett.

30.
30.
Pain
#9: Ha olyan lesz, mint az Alan Wake volt, akkor nem kell csodát várni :) Viszont egy Max Payne 2 szintet megütve simán lehet az adott év játéka véleményem szerint.
28.
28.
Attaca
#12: Nem csak ez számít. USA olcsóbb, mint Európa. Nézd meg a US Playstation store-t. Megjelenés napján PS4 játék max. 60 $. Amazonon ugyanez van.
Az XO 400 $ ára jelenleg kb. 90 ezer magyar forint, annyiért itthon is többen vásárolnának szerintem.
27.
27.
cannondale
#12: Top 10 orszag nyomja el a masik 200-at amirol te nem vagy hajlando tudomast szerezni.
hol van europa legnagyobb aranybanyaja? Erdely verespatak. (erdekes pont a romanok es magyarok a szegenyek, mint pl afrika, ahol a foldben ott a gyemant megis szegenyek az emberek)
Nyugati top 10 orszag folyamatosan haborukat izzit, mikozben azsia haboru nelkul szippantja be a vilagot:)
Az arab olaj maffia meg 100 eve rohog, h mennyire hulyere veszi a vilagot ezekkel a tonna vasakkal. (eladositja) ahol nincs tomegkozlekedes, annak orszagnak nincs jovoje.
Ennyit arrol, h ki hova szuletik.
26.
26.
kay_ps4
25.
25.
Csokesz
#24: Köszönöm a választ :)
24.
24.
ADMlN
#22: Teljesen mindegy, hogy van-e Kinect kötve az Xboxra vagy sem, a fejlesztőnek kell úgy döntenie, hogy használatba veszi-e a kamerának fenntartott erőforrásokat vagy sem.
Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők szoftveresen, explicit módon letilthatják a Kinect-et.
23.
23.
Giggsy
#22: Gyanítom a Kincect állandó működése elvitte egy processzormag 0.1% idejét, így jó esély van rá, hogy a gép 0.03%-kal gyorsabb lett :D
22.
22.
Csokesz
Valaki aki ért hozzá az magyarázza meg nekem,hogy mennyire jobb illetve gyorsabb az XO a kinect nélkül,mert ugye eredetileg hozzá volt tervezve a kis figyelő de most,hogy eltávolították a kullancsot a testről jobban kéne muzsikálnia a gépnek,ugye? :D
21.
21.
p3ti
Én Kinect -el együtt vettem a gépet, és eddig csak skypera használtam a kamerát. Amúgy a géppel tökéletesen megvagyok elégedve...havernak van PS4e, és eget rengető különbségeket nem vettem eddig észre a két gép között. Majd karácsonytájt veszek egy Sony gépet is, ne maradjak le a nagy címekről
20.
20.
Sechu
Ezek szerint sokan nem akarnak Kinectet. Nekem 360-hoz nincs, de One-ból Kinnecteset tervezek.
19.
19.
kopic
18.
18.
Boncsika
Örülök, hogy beindul a szekér, szeptember 5.-én nálam is landol egy Kinect nélküli példány. XBOX 360-hoz vettem Kinect-et, nem bántam meg, de többet vártam tőle.
Végre jó döntéseket is hoz a Micorosoft...
17.
17.
ADMlN
#16: Annak mi köze lesz az Xbox One eladásokhoz?
Csak mert most arról van szó.
16.
16.
KeXxX
#9: Azt is várjuk ki amikor megérkezik a következő Uncharted és a többi exkluzív PS4-re :)
15.
15.
Ezt a lépést a Microsoft már régen megtehette volna, tipikus elbénázás volt Kinecttel együtt, de drágábban árulni a gépet.
14.
14.
Cristiano
13.
13.
strike19
A XBOX One nem rossz konzol.
Lassan indul be ,de remélem a PS4-el hamar felveszi a versenyt.
Még van versenypiac addig a vásárlók jól járnak.
12.
12.
dcba
#10: Azt az egyet vedd figyelembe, h nem Magyarorszag a vezeto piac, Angliaban, az USAban es egyeb fejlettebb orszagokban, nem akkora tragedia megvenni egy uj AAA jatekot. Egyszeruen rossz orszagba szulettel, de lehet tenni ellene es lelepsz vhova ahol magasabb az eletszinvonal.
11.
11.
Cipo3
#10: Egy átlag játék nem 20e hanem 17, vagy most már inkább 15e, de mit nevezel játéknak mert van 3e-es Indie is és a két legjobban tetsző játék eddig mind a kettő 3eFt-os volt.
10.
10.
Dercsi
Nem értem ezt a next-gen lázt...egy játék átlag 20.000 forint, ameddig a játékok ára ilyen árban van, csökkenthetik a gép árát akármeddig jobban szerintem nem fog fogyni. Ha egy next-gen játék 10.000 körűl lesz, talán benevezek valamelyik versenyzőre
9.
9.
Habbobitas
Majd várjuk ki, hogy mennyi figy majd az Xbox one-ból, miután kijön a Quantum break.
8.
8.
Wr4th
persze h megnottek a kiadasok hiszen ki akarna 100 dolcsival tobbet kolteni egy konzolra csak azert mert a kinect egy "uj vilag megvalto megoldas" :D ha a jovoben konzolt veszek meg mindig ps4-et tudok elkepzelni... de persze ez meg valtozhat! ;)
7.
7.
ADMlN
#5: Szarkasztikus voltam, azért tettem idéző jelbe a "sokkal rosszabb"-at.
Arra a rettentő acsarkodásra próbáltam reflektálni ami a bejelentés után tört ki.
Valójában teljesen egyetértek veled. Szerintem mint ahogy az előző konzoloknál úgy a mostaniaknál sincs olyan, hogy "rossz döntés".
6.
6.
anarchoid
szvsz semmi baj ninncs a kinectel csak 100dodoval olcsobban szivesebben megveszik az emberekj, ennyi .. nem kell tulmisztifikalni
5.
5.
Cipo3
#4: Hát ezt most jelentősen eltúlzod. Vagy 2%-al rosszabb vagy még annyival sem az XO. Én ps4-es vagyok de szerintem se számít ez a kis különbség. Tény, hogy elég sok hír jön ki, hogy xy játék XO-n csak 900P-be fut míg Ps-en full HD, ennek a kis különbségnek nem kéne ennyire látszania. Itt inkább valami lefizetést látok a háttérben.

Annak kimondottan örülök, hogy ha az XO kezd életre kelni, mert az árverseny elmarad ha csak egy szereplős a piac és nagyon megjárom én mint vevő.

De, hogy a "nyakára nőne" azt kétlem, még legalább 3 év míg behozza a PS-t, de biztos vagyok benne, hogy 3 év múlva már fej fej mellett fognak küzdeni eladásokban. Magyarán tök mindegy lesz ez a kezdeti ki mit szeret.

Ketten verekszenek majd a második helyért. Jahmert igen a WII U fog győzni, mindig így történik hosszútávon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...